Hyvä paha ilotulite

Hyvää huomenta vuosi 2020!

Heräsin tuossa kuuden jälkeen ilman kelloa! Kuulostelin hetken kuuliko pauketta, ei kuulunut joten oli hyvä hetki lähteä käymään pissattamassa hoitokoira Onnia! Ehdittiin olla noin 15 min. Ulkona kun jälleen pamahti, Onni katsoi huolestuneena ja veti itsensä suuntaan missä koti-ovi oli!

Tämä vuoden vaihde on herättänyt mut isosti ja lopullisesti ajatukseen, kuinka ikävältä ilotulitteet kuulostakaan eläinten korviin! Eihän he raukat edes tiedä miksi niitä ammutaan tai mitä se pauke on!
Eilinen ilta meni hyvin paljolti itsellä sohvalla kiitos polvi kivun, mutta sen vuoksi että mussa oli kiinni musta valkoinen pehmeä kaveri joka tärisi! Siinä normaalin käyttäymisen ansioista tilanne pysyi kuitenkin rauhallisena ja Onnimanni selvisi uudesta vuodesta ilman haukkumista!

Ei siinä jokainen saa tehdä mitä haluaa ja raketit on kauniita, mutta sitä en ymmärrä jos niiden räjäytys aika on 31.12 klo 18 alkaen, aamu 02 asti niin minkä takia niitä kuulee pamahtelevan edelleen? Tai miksi koko eilinen päivä oli kuin sota tanner? Emmekö ihmisinä oikeasti ymmärrä tätä ohjeistusta vai pitääkö sitä vaan leikkiä tulella?

Tuleen, kun päästiin niin lueppa rohkeasti aamun iltapäivä lehdet ja laske kuinka moni eilis illan ja yön aikainen tulipalo oli saanut alkunsa ilotulitteista?
Pitäisikö meidän ihmisten alkaa ymmärtämään, että oheiset räjähteet on kauniita, mutta niiden ampumiseen taivaalle vaaditaan tietämystä ja ennen kaikkea valppautta ja kunnioitusta muita kohtaan!

Ilotulitteet on kauniita, mutta pirun vaarallista säihkettä jos sikseen ajattelee!

Toivon jatkossa että jokainen joka niitä ampuu;

A) Tekee sen sille varatulla ajalla!

B) Suojaa itsensä ja ympärillä olevat!

C) Miettii paikan vielä kolme neljä kertaa ennen kuin laukaisee raketin taivaalle!

Rauhallista vuoden ensimmäistä päivää <3

1

Vastaa