Hyvä paha aurinko

Kevät alkaa pikku hiljaa oikeasti näyttää tuloaan, valon ja keltaisen ilmiön johdosta taivaalla. Se on oikeesti hyvin upea juttu, sillä valosta me jokainen saadaan kuitenkin hyvin paljon energiaa päiviin. Onhan se kiva lähteä töihin kun on valoisaa ja etenkin tulla töistä, että päivää on vielä jäljellä eikä tarvitse fikkarin valossa viedä roskia. Kuulostaa nyt siltä, että asuisin jossain pimeällä alueella joten valoitan hieman. Mä en nimittäin hyvinkään paljoa tykkää hiiristä ja kyllä niitä on täällä missä asun jonkun verran. Pari kertaa ollaan yhdessä tuumin viety roskiksia. Tai emmä kyl tiedä mitä roskia se hiiri siellä vei, mutta huutoahan siitä tuli. Valoisuus saa paljon hyvää aikaiseksi myös tällä saralla, koska näkee mitä on vastassa. 🙂 Tää hiiri juttu nyt ei liittynyt tähän valoisuuteen mitenkään, mut oli pakko valaista tota koska joo kuka vie fikkarin kanssa roskia. No minä niin kauan kunnes taas illat on täysin valoisia.

Aurinko on ystäväsi. Se hellii niin mietä kuin ihoakin, jos vain maltat nautiskella sitä kohtuudella.

Toi keltainen möllykkä tuo ainakin mun kasvoille ison hymyn ja hyvän fiilksen. Onhan se mahtavaa tuntea se lämpö iholla ja saada siitä energiaa ja d-vitamiinia. Auringonsäteet saa meidät voimaan hyvin ja näyttämään ihon päivittyneen terveeltä. Totuus kuitenkin on, että monen meistä iho voi paremmin kesällä kuin talvella. Kevät aurinko onkin monesta syystä se kaikkein haastavin, kun pitäisi ajatella sanaa kohtuudella. Sitä ollaan kuitenkin kommerrettu pitkä ja synkkä syksy ja talvi läpi pimeydessä. Ja kun sitten tuo keltainen pallo pamahtaa taivaalle ni kyllähän siinä hieman sekoaa.

Mul on auringon kanssa rakkaus suhde nimeltä arvostan ja ihannoin häntä paljon. Mutta suojaan itseäni hänen puraisultaan huolellisesti. Olen perinyt isältäni ja äidiltäni paljon luomia, joten mun dalmaattialais iho tarvii paljo aurinkorasvaa ja öljyjä suojautuakseen. Mä suosin myös ennakoivaa huolenpitoa näiden mun luomien kanssa, eli käyn tutkitummassa niitä tasasin väliajoin. Monet lääkäriasemat tarjoavat mahdollisuutta tutkituttaa luomesi, ja tiedänpä monen työpaikankin järjestävän tällaisia tempauksia. Tärkeintä on kuitenkin se, että olet oikeesti kartalla ja tietoinen miten suojaat ihoasi. Jos et siis vielä ole päivittänyt niitä aurinkorasvoja tälle keväälle, niin mars kauppaan. Nimittäin kevätauringossa iho voi palaa helpommin kuin esimerkiksi myöhemmin kesällä. Keväällä toi aurinko nappaa kiinni ihoon vielä paremmin kuin kesällä, koska sun iho on silloin paljon ohuemmassa kunnossa kuin sitten kesällä kun se paksuuntuu.

 

Sit rikotaan tää, kun laitat rasvaa et rusketu kupla!!

Se ei todellakaan ole este tai hidaste. Aurinko kun tarttuu yhtä hyvin suojattuun ihoonkin. Katsokaas kun käytät rasvaa ja pidät ihon kosteustasapainon kunnossa. Niin saat rusketuksestakin tasaisemman ja hitaasti hankittu rusketus kestää myös pidempää. Ota siis rohkeasti ostoskoriisi aurinkovoiteita joissa on suojauskerrointa ainakin se 30, miksei nyt alkuun jopa 50. Sä et menetä siinä rusketusta ollenkaan, päinvastoin sä voitat siinä.

 

Älä kuitenkaan pelkää aurinkoa, koska me tarvitaan sitä. Kunhan muistat suojata itseäsi!

 

Toivottavasti sun viikonloppu meni mukavasti, mä pääsin vetää treenit lauantaina ja sunnuntaina. Siitä voisinkin kertoa enemmän jossain vaiheessa. Mut pakko hehkutaa ihan vain pienesti. Treenattiin siis jalkoja silleen toiminnallisen treenin kannalta. Ja voin kertoo, että hän kävelee kuin bambi. Oli huikeet treenit ja toi kyllä ison hymyn huulille ja hyvän olon päälle. Iso kiitos treenien ideoijalle, räjähtävät kyykyt smithissä oli ihan uus juttu.

Hyvin ihanaa, kun toi keltainen pallo on täällä taas mut pidetään jooko järki kädessä sen kanssa ja nautitaan siitä.

-Halaus ja aurinkoinen hymy sun maanantaihin-

2

Vastaa