Hoki aakkoset

Tartuin Poselandin sivuilla kirjoittavan Pauliinan haasteeseen oman elämän aakkosista. Ajattelin räväyttää ja kääntää tän homman mulle hyvin tärkeeseen urheilulajiin nimeltä hoki, jääkiekko, lätkä. Ja kurkkaa mitä kaikkee sieltä löytyis tähän hommaan. Joten ole hyvä ja istu ja tutustu mun näkökulmasta aakkosiin. Nää on vedetty sillä tyylillä mikä tuli siis ekana mieleen.

Antti Törmänen: oli voittamassa Suomen ensimmäistä maailman mestaruutta vuonna 1995. Silloin ajattelin hänestä ainoastaan sanan Jokeri. Kaikki kääntyi kuitenkin, kun hänestä tuli IFK:n päävalmentaja. Arvostus kasvoi ja olin ylpeä siitä mihin hän sai luotsattua punaisia. Kovin mielelläni olisin hänet pitänyt IFK:n valmentajana, mutta hänet uhrattiin mielummin kuin silloinen urheilutoimenjohtaja.

Brian Rafalski: vuonna 1998 punaiset voittivat suomen mestaruuden. Joukkueen yksi kantava voima oli juuri Rafalski. Sanon edelleen, että pakkien pakki.

Captain: joukkue tarvitsee kapteenin. Kapteenin, joka saa ryhmän kasaan ja antaa kaikkensa, jotta joka ikinen tuntisi itsensä osaksi joukkuetta. Kulmakivi, joka voi olla isossa roolissa omalla panoksellaan joukkueen tsemppauksessa hyvinä ja huonoina aikoina.

Divari: alemmat liigat tasot SM-liigassa on nimetty divisiooniksi. En oo paikan päällä käynyt, koskaan katsomassa divari peliä, mutta kuullut villiä huhua, että Suomessa on monta joukkuetta jotka haalivat divari peleihinkin yleisöä paljon. Arvostan, se että tuet omiasi oli sarjataso mikä, tahansa on tärkeää.

Eeli Tolvanen: tulee mieleen luonnonlapsi. Se ilo millä hän kiekkoa kuljetti, oli hyvin siistiä katseltavaa. Kaipaako Jokerit häntä? Oma mielipide, kaipaa ja isosti. Toivon, että murtaa itsensä NHL:ään ja saa peli aikaa siellä.

Fucking chicken: oli kausi 1994-1995 NHL:ssä oli työsulku jonka seurauksena Sm-liigaan saapui pelaamaan monia huippu pelaajia. IFK:hon saapui eräs aika tunnettu Esa Tikkanen, joka on tunnettu tikitalkistaan. Peli oli rakasta paikallisvastustajaa Jokereita vastaan, jossa tämä lausahdus kuultiin. Kohteena Jokereissa pitkän uran tehnyt Otakar Janecky.

GrIFK: aalmoust ifk, mutta ei kuitenkaan. Logo saman tyylinen, mutta väriltään vihreä.

HIFK: siinäpä se. Seura joka on enemmän kuin seura. Sanonpa, että se on perhe. HIFK on pysyvästi mussa, niin tauoinnin kuin punaisen perinnön muodostamana, kiitos isäni. Olen saanut paljon ja kiitän joka päivän siitä, että juuri tämä seura toi elämääni sielun siskoni, huudimutsien toisen jäsenen Tiinan <3

Ilmaveivi: ei se väärin ole, että on nuori ja rohkea ilman paineita. Mikael Granlund MM-kisat 2011, edelleenkin yksi hienoimmista maaleista.

Jäähy: myönnän, että oon saattanut huutaa parikin kerta hallissa aiheesta jäähy. Välillä tuomiot on oikeat, mutta välillä ei. Se, että puututaan vahingoittamiseen on asia erikseen, mutta ihan kaikesta turhasta en ymmärrä vihellystä.

Karalahti: jääkiekkoilija, joka herättää tunteita jokaisessa. Mun kuva on muuttunut hänestä vuosien varella moneenkin otteeseen. Sanon näin hän on taistelija, isolla sydämellä ja empaattisella asenteella.

Laituri: on ehdottomasti mun suosikki pelipaikalla pelaavia henkilöitä. Kiitävät ja pitävät huolen, että homma toimii. Iso sydän vaan tälle <3

Miro Heiskanen: joka teki läpimurron jokaisen jääkiekkoa seuraavan tietoisuuteen pari kautta sitten. Nuori ja rohkea pakki, joka tulee tällä kaudella NHL:ssä pistämään monille pelaajille luun kurkkuun nopeudellaan.

Nolla plus nolla on nolla: Pistäppä googleen teksti nolla plus nolla on nolla ja istu alas. Herra Joni Ortio ja Hannu Jortikka imitaatio, ehkä parhaimpia nauruja evö 😀

Olli Jokinen: herra joka ratkaisi mestaruuden vuonna 98, Kuopion lahja jääkiekolle. Sillä oli muuten maailman rumimman värinen siili tuona vuonna.

Pertti Lehtonen: isäni suosikki pelaaja jota mun piti kanssa kannustaa. Tosin siihen aikaan tykkäsin enemmin laskea nordiksen portaita pyllyllä ja heitellä poppareita ihmisten päälle.

Quincey Kyle: oli muuten vaikee kirjain.. kunnes tajusin, että hitto Quinceyhän pelaa tällä kaudella punaisissa. Kanadalainen, erään ystäväni sanoja lainaten come to mama silmät 😀

Rangaistuslaukaus: laukaus, joka voi aiheuttaa koko vartalo pyörtymisiä näin katsojan silmissä. Saatan olla jopa hengittämättä tuon aikana. Ai otanko tosissani, no en mutta sykkeellä elän pelissä mukana 😀

Suomen mestaruus, jota jokainen joukkue tavoittelee kaudesta toiseen. Jota jokainen lätkä sydämen omaava seuraaja toivoo omalle joukkueelle. Jos mun edareilta ja teiniltä kysytään, niin ne on varmaan kuullut lauseen: aina tulee ensi kausi aika monta kertaa, mutta mä USKON TÄHÄN KAUTEEN!!

Taklaus, joka voi pahimmillaan lopettaa koko uran. Siim Liivik räppää JVG:n biisissä voitolla yöhön: Pidä junnu pää ylhäällä. Se on aika hyvä oppi, taklaus kuuluu jääkiekkoon, se on kontakti laji. Joten ilman niitä voisi laji olla katsojan silmin aika kuivaa.

Urheilulaji: joka ei ole pelkkä urheilulaji. Jep se tunnelma, se fiilis peleissä. laji joka ei jätä ketään kylmäksi.

Ville Peltonen, niin meillä jokaisella on varmaan teininä ollut sellain henkilö, ketä sillee tiedättekö kuolas. No Ville Peltonen oli mulle sellainen 😀 Ja siis niin, onhän mun mielestä komea edelleen. Sekään ei riipaissut vaikka hän kävi harhapolulla Jokereissa, sillä hän on aina Ville.

X (lupasin kertoa sen mikä tulee mieleen ja mulla tuli mieleen ainoastaan X-factory ja se ei liity sit jääkiekkoon millään tavalla. Mut pidin lupauksen :D)

Yläkertä: huutakaa meille, alakerta huutakaa meille. Jos et oo käynyt koskaan nordiksella katsomassa IFK:n pelejä niin suosittelen lämpimästi. Sillä okei se joukkue, mutta fanit!! Jotka kannustaa omiaan upeilla huudoillaan ja lauluillaan. Jotka muuten tarttuvat sitten kivasti päähän ja jos niitä sattuu hoilottamaan esim. salilla voi saada katseita, että hän sitten huhuilee täällä punaisten puolesta.

Zigazaga, IFK on esim just sellanen mitä loiloitan esim. kaupassa, jos mua vastaan tulee jonkun toisen joukkuuen kannustaja. Miksikö ne ei hajuakaan 😀

Å (sama homma mikä tuli mieleen ni Ålandin ranskalaiset, koska joo selkeesti nyt on nälkä :D)

Äidiltä pojille, edarit nuo rakkaat mantelin perijät jotka sen nappas. Kyllä jokainen lapseni seuraa hokia samalla palolla kuin mä, mutta teini päätti kuunnella omaa sydäntään joka, on keltapunainen, sille en mitään voi ja arvostan sitä, että hän kannustaa joukkuetta mistä tykkää, eikä joukkuetta mitä muutkin. Edarit sit taas omaa sen punaisen sydämen 😉

Hieman erilainen mitä ehkä odotit, mutta joo lätkä on, laji jota tykkään seurata isolla hapella.


Kiitos Pauliina haasteesta, oli hassu kokeilla mitä aakkoset saavat muistista esille <3
Laitapusu ja puhdas taklaus sun tiistai aamuun, oot upee siel <3

0

Vastaa

Close Menu