Hikoiluttaako?

Joillekin hikoilu voi olla kirosana, joillekin se voi olla helpotus?

Mä oon ollut tilanteessa jossa ei oikeasti hikoiluttanut vaikka olis ollut kuinka kuuma tahansa tai olisi vetänyt kovan treenin. Mä tiesin, että syy oli hyvin yksinkertainen. Mun aineenvaihdunta oli hyvin, hyvin sekaisin. Se näkyi hien puutoksen lisäksi myös siinä, että en käynyt vessassa ja olin aika täynnä nestettä. Jos sen voi noin sanoa. Syitä oli varmaan monia. Jotka sitten yhdessä sai aineenvaihdunnan hidastumaan, melkein jopa loppumaan. Moni ajattelee varmaan, että ylipainoiset hikoilee ihan hulluna. Juu ei mennyt ihan mulla tolleen. Musta tuntui, että mun kaikki hikikarpalot menikin takas sisään kropaan. Mä koin ton homman jopa oikeesti aika ahdistavaksi. Mietin monesti, että mikä menee vikaan vaikka kuinka saa sykkeen koholle ni mun kropa ei siihen reagoi mitenkään. Luin monia artikkeleja miten saisin sen kiihtymään/palautumaan, tuloksetta. Niissä kerrottiin, että pitää juoda ja syödä hyvin. Koittaa välttää stressiä. Mitä jos oli stressi siitä, että ei hikoile ja tiesi, että joku mättää kropassa ja pahasti? Kävin jopa lääkärissä tutkituttamassa, että kilpirauhanen skulaa. Se oli ihan fine, joten sit oli vaan käännettävä kaikki lukeminen teoiksi.

Miten sain mun aineenvaihdunnan skulaamaan? En pysty sanomaan vaan yhtä juttua , sillä moni asia sai sen toimimaan. Oikea ruokavalio, treeni ohjelman vaihtuminen enemmän HiiT tyyliseksi. Ja mä rupesin juomaan vettä, vähensin suolaa. Lopulta aloin voimaa hyvin, hymyilin koska mulla oli hyvä buugi. Nukuin kunnon yöunia, söin tarpeeksi joka näkyi myös treenien vedossa. Tuska alkoi pikku hiljaa poistumaan ja olinkin tilanteessa, että paidat oli märkänä hiestä treeneissä. Infrapunasaunassa nesteet irtos ihan huolella. Ja kesälläkin oli hiki. Kaikkein tärkein, olin myös alkanut juoksemaan vessassa sillä tahdilla kuin ihmisten kuuluukin. Nesteet poistuu kehosta ulospäin, eikä ne jäänyt enää killumaan sisälle.

Mä sain sen vilkastumaan ihan muutamilla pienillä jutuilla:

  • Aloin katsomaan, että saan tarpeeksi energiaa ruuasta
  • Tein ruuasta ja ravinnosta mun ystävän, enkä ajattelut sitä enään vihollisena.
  • Lisäsin veden juontia päivässä
  • Ja tärkein se sohvannurkka vaihtui liikkumisen iloksi.

Aineenvaihdunnan kiihtyminen ja painonpudotus on tuonut mulle uuden haasteen. Mulla tulee aika helposti nykyään kylmä, vaikka kuinka mä koittaisin karaista itseäni. Ennen olin hyvinkin lämminverinen ja saatoin vedellä hyvinkin ohkasissa vaatteissa kylmilläkin keleillä. Nykyään toppaan itseäni ihan huolella jos oon menossa pidemmäksi aikaan ulkoilemaan. Koska musta on tullut tälläinen vilukissa, niin kyllä mua hymyilyttää isosti ajatus, että kohta saa halata ekaa kevät kuukautta. Talvi sä olit kiva mutta tiekkö me ollaan nyt nähty.

Tuolla kentänlaidalla (vaikka ollaan siis sisällä) iskee kaipuu lämpöä kohden. Ei noi hallit nimittäin kovin lämpimiä mestoja näillä pakkasilla ole. Eilen nuoreman treenit alkoi sillä, että sulateltiin juomapulloja 😀

Helsinki Wolverines junioreiden huolto toimii, säällä kuin säällä!!

 

Mä lähetän just sun maanantaihin ison ja lämpimän halauksen. Laitetaan ranttaliksi tälläkin viikolla!!

-Sweat baby sweat <3-

 

 

1

Vastaa