Herätys kello soi, SYÖ!!

Ruoka ei ole vihollisesi, toteaa entinen ”ruokavammailija”.

Pääsin viime lauantain ihanassa iltapäivässä käymään läpi myös ravintopuolen juttuja! Ajatuksia herättävä aihe, koska minulle se ravinto ja syöminen on ollut isoin kompastin kivi aina!

Ravintovalmentaja Niina Luotola herätti minut isosti, kun kertoi kuinka paljon keskiverto nainen syö vuodessa kiloissa! 800 kg ravintoa, KYLLÄ!! Tuo pysäytti, koska jokainen itse pystyy päättämään onko tuo 800kg hyvää syömistä vai ei hyvää syömistä!

Suhteeni ruokaan oli aikaisemmin vinksallaan. Söin aikaisin aamulla ja seuraavan kerran iltamyöhään, kroppani oli totaalisella säästöliekillä ja kiloja kertyi. Annoskoot olivat isoja, syömäni ruuat älyttömiä: kahmalokaupalla vaaleaa leipää tai suolaista ja rasvaista pastaa.

Olin lyhyesti sanottuna napostelija!

Takavuosien Ruokapäiväkirjaani katsoessa mietin suuresti ja usein miten oikeasti olen pysynyt hengissä!  Näkyihän se silloin, kun näin taaksepäin katsoo! Väsymystä ja eritoten olin aika usein kipeä syystä, että ravintoni oli kovin yksitoikkoista! Toinen mitä sieltä näkyi oli, että söin kulutukseeni nähden aivan liian vähän, pahimmillaan vain puolet oikeasta kalorimäärästä. Pienillä korjauksilla ruokavaliooni aloitettiin tykitämään roimasti lisää kasviksia, ja ruokailurytmi laitettiin kuntoon. Aluksi tosiaan jouduin laittamaan puhelimeen muistutuksen, etten unohtanut syödä, koska nälän tunne puuttui kokonaan!

Oli yllättävän vaikeaa saada alas niin suuria määriä ruokaa, mutta paino alkoi pudota vauhdilla, kun aineenvaihdunta hyrähti kunnolla käyntiin.

KULTAINEN KESKITIE!!!!

Tämä on se juttu, sun kroppa kiittää, sun pää kiittää, sun sydän kiittää ja sä kiität! On hyvä olla, ja se näkyy sun arjessa jaksat paremmin, oot terveempi ja ennen kaikkea kuuntelet sitä tärkeintä ravinnon kannalta. Eli itseäsi!! Sen tien löytäminen ei ole helppo juttu, mutta kun sen löytää muutamien kuoppien ja mäkien jälkeen uskon, että se kantaa tulosta! Tien löytäminen yksin voi tuntua välillä hankalalta, suosittelen siihen kääntymään kohti apujoukkoja ja nappaamaan hyvä ruokavalion tsekkaus. Sen avulla saatta, ne solmut avautua ja oivallus syntyä!

Nykyään syön 80/20 metodilla ja annan armon itselleni välillä myös herkutella! Tärkeimpänä pidän kuitenkin, että se perus syöminen on siellä nykyään kunnossa, enkä päästä itseäni överi tiloihin!

RUOKA JA RAVINTO EI SIIS TODELLAKAAN OLE VIHOLLISESI, JOTEN ANNA ITSELLESI ARMO! LÖYDÄ HYVÄ PERUS SYÖMINEN JA TEE SIITÄ TAPA ITSELLESI!

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA KAIKILLE <3

3

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Niina L.

    Ihanaa kuulla Noora, että homma on nykyään hanskassa! Turhaan sitä itselleen murhetta aiheuttaa syömistä rajoittamalla, kun ruoan tarkoitus onkin sinua hoitaa ja ravita, ei rankaista ja lihottaa <3 Mutta eipä ihme, että monilla ongelmaa tässä kun joka tuutista tuputetaan mitä ihmeellisimpiä ideologioita…

    1. nooralofgren

      Vaikeuksien kautta omalla kohdalla mentiin voittoon! Ja juuri tuo ruuan on tarkoitus hoitaa ja ravita ?

Vastaa