Aitous ei ole kirosana


 Ootko koskaan miettinyt mitä sana aitous tarkoittaa?

Onko se sitä, että oot aidosti ja rohkeasti oma itsesi vai onko se sitä että aidosti esität olevasi jotain mitä toivoisit olevasi?

Mulle sana aitous merkitsee sitä, että oikeasti on puhtaasti oma itsensä, ei esitä tai leiki olevansa jotain mitä ei ole. Aitous tarkoittaa mielestäni myös sitä, että uskaltaa seistä sanojensa takana ja myöntää omat virheensä. Aitous on sitä, että osaa pyytää anteeksi ja ymmärtää milloin syytä on katsoa peiliin ja myöntää, että minussa itsessänikin on vikoja.

Syy miksi lähdin pohtimaan asiaa oli se, että tänä päivänä hyvin monet näkevät viat ainoastaan muissa. Ei itsessään. Mikä sitten saa jotkut ihmiset ajattelemaan ja elämään niin,että kaikki heidän tekemiset ja sanat ovat vain ja ainoastaan se oikea ajattelutapa?

Omalla kohdallani oon koittanut omille muksuille opettaa sen, että pitää:

 • osata olla nöyrä
 • uskaltaa olla erimieltä
 • ymmärtää, että on olemassa eriäviä mielipiteitä
 • kaikkien ei tarvitse olla samaa mieltä asioista
 • antaa anteeeksi
 • pyytää anteeksi
 • aina ei tarvitse olla oikeassa
 • kohdella toisia niin, kuin haluaisi itse tulla kohdelluksi
 • arvostaa ja kunnioittaa toisia
 • kannustaa ja tukea toisia

Jokaisessa meissä on kauniita piirteitä: Joku on todella avulias, joku todella lämmin, joku todella fiksu, joku todella hyvä kuuntelija, joku ulkonäöltään häikäisevän kaunis, joku rohkea, jokainen jotakin! Valitettavasti olemme onnistuneet luomaan ilkeän kulttuurin, jossa näiden kauniiden piirteiden näyttämisestä on tullut vaikeaa. Todella avulias ihminen saattaa leimautua ärsyttäväksi hössöttäjäksi. Lämmin ihminen saatetaan nähdä tungettelevana ja hellyydenkipeänä. Fiksu voi leimautua huomionhakuiseksi pätijäksi, häikäisevän kaunis taas saattaa herättää kateutta. Elämme ympäristössä, jossa kaikki ei todellakaan uskalla olla sitä, mitä todellisuudessa ovat. Toivon, että tää joskus viel muuttuu. Kun tarpeeksi moni ihminen uskaltaa olla sitä, mitä on ja haistattaa pitkät sille, mitä jotkut olettaa, että pitää olla tästä pallostakin tulee pikkusen parempi.

AITO JA MAANLÄHEINEN IHMINEN ON KAUNIS <3

SÄ OOT KAUNIS JA TÄRKEE, JUST NOIN UPEANA OMANA ITSENÄSI!

Mulla olis kolme työaamua jäljellä ennen kuin aloitan kesäloma osa kakkosen. Suuntana olisi mökki ja roadtrip Savonlinnan suunnalle. Jota odotan hyvin innolla, koska viime kesänä tuo perinteinen lörtsy retki jäi tekemättä. Kiitos Brändönin laukeamisen, nyt Bastian hoitaa homman kuitenkin niin, että sinne retkelle mennään. Pääsen siis laiturille lukemaan kirjoja, (varomaan samalla, ettei viehe ole otsassa) tappamaan miljoona hyttystä, juoksemaan paarmoja karkuun. Kikkailemaan uimapatjoilla ja ottamaan haasteita vastaan erilaisissa ulko aktviteeissa edareiden ja teinin kanssa, ennen kuin koulut taas alkavat.

Halauksia sun tiistai aamuun! Vinkkaa sinne peiliin, et hitto tää päivä on upee <3

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Tanja

  Ite oon äärettömän kiltti ja avulias, ja oon huomannut että tätä piirrettä maailma käyttää hyväkseen ihan huolella. Oon pohtinut jopa, että onko se kaunis piirre vai ei. Ainakin tekee minusta haavoittuvan, ja ajaa helposti ylikuormitukseen kun haluaisin olla kaikille kaikkea. Tosi surullista. Maailma tarvitsee avoimuutta, ystävällisyyttä ja kiltteyttä sekä muitakin kauniita piirteitä, mutta näistä piirteistä ei kuitenkaan palkita vaan rangaistaan. Ristiriitaista.

  1. Noora Löfgren

   Moikka Tanja,

   Juuri tää:Maailma tarvitsee avoimuutta, ystävällisyyttä ja kiltteyttä sekä muitakin kauniita piirteitä, mutta näistä piirteistä ei kuitenkaan palkita vaan rangaistaan.
   On ikäväkseen todettava se, että kateellisuus ja katkeruus nousee monessa asiassa näiden eteen. Ei voida rehellisesti olla iloisia toisen puolesta jos hän vaikka on iloinen, mielummin lähetään etsimään syitä miksi helkutissa se hymyilee aina.
   Jatka samaan malliin, ole rohkeasti oma kaunis itsesi. Maailma tarvitsee juuri tuonlaisia ihmisiä <3
   Aurinkoista päivää sinne

Vastaa