16,9 km tamppausta

Kesän ehkä odotetuin viikonloppu takana, ja fiilis jaloissa sen mukainen. Eipä todellakaan tarvii miettiä tuliko viikonloppuna liikuttua. Tollanen HC tamppaaminen kolme päivää piti kyllä huolen siitä, että viikonlopun aikana tuli otettua kunnon aerobinen kausi. Weekend festarit ja hietsu, toimi tässä pääroolissa. Viikonloppu jota saatoin ehkä hehkuttaa jo hyvin monessa vaiheessa. Eikä odotuksia rikottu mä nautin koko sydämestä, muutamia pieniä valitushetkiä lukuun ottamatta.

Kaupunki festarit on aina isompi haaste, kuin festarit jotka järjestetään hieman kauempana asutuksesta. Vaikka näissä kuinka koitetaan ottaa huomioon kaikki osapuolet, aivan varmasti joku osapuoli ottaa siipeensä. Tänä vuonna weekend järjestettiin ensimmäisen kerran Hietaniemen rannalla. Muistan haukkoneeni happea silloin kun paikka paljastettiin. Rupesin rakentamaan jo valmiiksi kauhu skenaariota siitä, minkälaiset jonot olisi vastassa. Nyt saatat hieraista silmiä muutaman kerran, kyllä olen 37 vee ja vietin juuri omasta halusta kolme päivää wknd festareilla. En kenenkään huoltajana tai perään katsojana, vaan ihan syystä jota sanotaan rakkaudesta musiikkiin. Yksinkertainen selite: oon aina rakastanut edm musiikkia ja tulen kyllä sitä aina rakastamaan.

Mut mennääs takas tohon viikonloppuun tai siihen mitä mietteitä se herätti jo ennen. Kun sitten alku kauhusta olin selvinnyt, aloin pikku hiljaa tuntea koko ajan enemmän ja enemmän sitä fiilistä, että toi hietsu on oikeesti paikkana helkutin hyvä. Elokuiset viikonloput on monesti vielä hyvin aurinkoisia ja lämpimiä, niin mikä muukaan olisi parempi paikka viettää aikaa fiilistellen hyvää musiikkia kuin biitsi.

Miten festarit sit meni?

Tästä festarista on varmaan mielipiteitä niin paljon kuin kävijöitä tai muuten vaan osallisia. Oma mielipiteeni kuitenkin on se, että muutamia ongelma kohtia oli havaittavissa järjestelyjen osalta, mutta itse festari ja esiintyjät hoisivat homman silleen, että en epäile ettenkö menisi jälleen ensi vuonna. Jokainen esiintyjä takasi sen, että tuli pompittua, tanssittua, tampattua ihan huolella. Aurinko paistoi, musiikki soi monilla eri lavoilla. Oli hyvin paljon laadukkaita ruokakojuja ja chillailu paikkoja.

Iso kiitos lähtee kyllä seuralle kenen kanssa olin, se kruunasi koko viikonlopun lopulta silleen et ne pienet viatkaan ei silleen ainakaan mulla ottanut isompaa liekitystä. Paljon halauksia sinne, oli vaan yksinkertaisesti niin huikee viikonloppu. Hymy on edelleen herkässä, vaikka jalat hieman hellänä, hih.

Mainitsin tossa alussa lauseen: muutamia ongelma kohtia oli havaittavissa järjestelyjen osalta!

Asia joka kärjistyi aika pahaksi jo, heti ekana päivänä oli sana JONOTTAMINEN!!!!

  • Ei mennyt ihan aloitus putkeen, näillä festareilla. Rakennustyöt viivästyi ja luvatun porttien avaamisen ajan klo 13 sijasta ihmiset pääsivät sisään pahimmillaan yli 4 tunnin odotuksen jälkeen.
  • Ilman tietoa siitä, mikä syy miksi portit ei aukea, milloin mahdollisesti portit aukenevat.
  • Aurinko paistoi, lämpö nousi, jono massa liikkuu, paniikki oli aivan varmasti monella päällä.

Jonottaminen ei ole koskaan ollut mun vahvin puolin. En kyllä usko, että maailmassa on hirveästi ihmisiä jotka voi sanoa rehellisesti nauttivansa jonoista. Etenkin se, että kun olet maksanut jostain lipusta paljon ja toivot näkeväsi tietyn artistin ja sitten herääkin epävarmuus siitä ehditkö ajoissa paikalle? Itse onnistuin välttämään perjantain alkukaaos jonottamisen, koska menin paikalle vasta vähän myöhemmin. Tälläsissä viivästyksissä jossa kyseessä on iso tapahtuma, (etenkin missä mukana nuoria) mun kanta on se, että asian kanssa pitää tulla saman tien julki. Informaatiota kehiin ja äkkiä, tieto julki rehellisesti ja nopeasti paikalla oleville.

Jonoja pääsi toki muodostumaan tuon alkukaaoksen jälkeenkin muutamaan otteeseen. Linjaus siihen, minkä kaikki paikalla olleet voivat allekirjoittaa. Sisääntulo paikka ei yksikertaisesti toiminut parhaiten. Vessa jonot ei varmaan yllättänyt ketään, siihenkin oltiin varauduttu kuitenkin runsailla vessa määrillä ja isot dropsit 3 egen luxus vessoille. Kyllä jossain vaiheessa allekirjoittaneen festari rohkeus bajamajoja kohtaan loppui.

Vaikka tykkäsin näistä festareista hyvin paljon, en tiedä miks mutta nyt jäi jotenkin fiilis että tapahtuma oli rakennettu silleen vasemmalla kädellä oliko syy sitten kiire vai rahan puutetta sitä ei tiedä kuin itse järjestäjä.

En mikään maailman paras visualisti ole, mut jotenkin päälava jätti sen viimeisen potkun vain haaveeksi. Pimenevä elokuinen ilta, kun tarjoaa ihan vaan pienilläkin valo ominaisuuksilla jäätävän upeita wow elämyksiä.

Pikku juttuja, mutta silti juttuja joilla voi taata sen loppu kliimaksin.

Tai sitten sen puute jättää sellasen pienen palan hampaan koloon.

Toivon todella, että sanonta tehdään ensi vuonna jotain vielä suurempaa pitää paikansa WKND festarin kohdalla. Koska kyllä aijon mennä!!

Näihin mietteisiin on hyvä lopettaa, mitä ikinä teetkin ni tee se täysillä äläkä sillee hutasten!!

Ihanaa tiistai aamua just sulle, paljon halauksia ja hymyjä. Jos sulla on hyvä fiilis, anna sen näkyä!

 

 

 

1

Vastaa