Ajatuksia ennen vaatteen ostoa

  • Artikkelin kategoria:Lokoisa
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Mä oon pitkään ollut materia-ahdistuksen kourissa. Mulla on usein sellainen tunne, että kaikki kaapit ja nurkat pitäisi käydä läpi ja hankkiutua eroon kaikesta turhasta. Vaikka mulla on todella selkeä tyyli, eikä meidän asunnosta löydy lähes mitään turhaa, alkaa silti ympärillä oleva tavara ahdistamaan. Etenkin vaatteiden kohdalla mulla on tullut todella iso ”ähky”.

 

Olen opettellut pikkuhiljaa siihen , etten ostaisi vaatteita vain ostamisen ilosta. Olen usein luvannut itselleni, että ”ostan vain tarpeeseen ja harkiten. Ostan kirppareilta ja käytettynä. Ostan vain vastuullisilta brändeiltä.” ,mutta välillä on ihan älyttömän vaikea sulkea silmänsä kauppojen houkutuksilta. Tuntuu, että tässä yhteiskunnassa on lähes mahdotonta lopettaa kuluttamista.

Omien arvojen tutkailu viimeisen vuoden aikana, on saanut mut harkitsemaan tarkemmin ostopäätöksiäni. Vielä on paljon opittavaa, mutta kokoajan ollaan menossa parempaan suuntaan.

Mitkä on ne asiat, jotka pyrin pitämään mielessä ennen ostopäätöstä?

 

Soveltuu talvi ja kesäkäyttöön! Olen jo pitkään haaveillut vaatekaapista, mikä on lähes kokonaan ympärivuotinen. Toki talvella ei tule puettua farkkushortseja saatika kesällä paksua villapaitaa, mutta olisi ihanaa jos kaappini olisi edes pääpiirteittäin sellainen.

 

Tilanteeseen kuin tilanteeseen sopiva vaate. Suosin vaatteita, mitkä sopii joka tilanteeseen. Omat luottovaatteeni on vaalea kauluspaita, mustat suorat housut, neulepusero, valkoinen t-paita ja mustat culottes-housut.

Haluan, että vaatteeni pysyy kauniina mahdollisimman pitkään. Mikään ei harmita niin paljon, kun juuri ostettu vaate, mikä on parin pesun jälkeen lähes käyttökelvottoman näköinen. Vasta puolen vuoden sisällä olen alkanut ennen ostopäätöstä kurkkaamaan pesulappuun, että mistä materiaalista vaate on oikein tehty…

 

Rakastan pukea päälleni vaatteen, mikä saa mut tuntemaan oloni itsevarmaksi ja kauniiksi. Olen viimeisen vuoden aikana alkanut löytää oman tyylini. Nyt on todella alkanut tuntua siltä, että olen löytänyt ne vaatteet, missä viihdyn parhaiten.

-Linda

1

lindaisosomppi

// Linda, 21, Jyväskylä // lokoisa.contact@gmail.com Instagram @lindaisosomppi

Vastaa