TOP 10 Vinkit Berliinin Viikonloppulomalle

Teimme ystäväni kanssa kolmen yön reissun Berliiniin (maaliskuu) ja mitäs sitä muuta kertomaan, kuin että Berliini on huippu! Loistava kaupunki vierailla myös näin alkukeväästä, kun aurinko ei vielä kunnolla lämmitä (vaikkakin kelit oli paljon miellyttävämpiä kuin kotomaassa samaan aikaan), sillä tekemistä ja nähtävää riittää! Reissusta, Berliinin nähtävyyksistä, ostospaikoista, ruoasta jne. saisi kirjoitettua vaikka kuinka paljon, mutta ajattelin pitäytyä vähän tiivistetymmässä paketissa tällä kertaa!

Luvassa siis parhaat matkavinkit viikonloppulomalle Berliiniin! Vinkkilista kattaa kaikki hyväksi havaitut jutut, joita suosittelen mahduttamaan viikonloppulomaan, sekä asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon reissua suunnitellessa! Jaan postauksen kahteen osaan, sillä se olisi muuten aika raskas luettava. Tässä ensimmäisessä osassa keskityn enemmän shoppailuun ja ravintoloihin, toisessa osassa luvassa kulttuuria ja nähtävyyksiä. Listauksessa ei tosiaan ole kyseessä toisinto meidän lomasta, vaan ennemminkin kokemuksella suunniteltu kokonaisuus siitä, miten lomastaan saisi kaiken irti sujuvasti!

Kaikilla meillä on varmasti vähän eri lähtökohdat lomalle ja odotetaan eri asioita lomaltamme, joten kerrottakoon, että tämän vinkkilistan kirjoittajana haen lomaltani maistuvaa ruokaa ja uusia makuelämyksiä, hyviä shoppailumahdollisuuksia ja mielellään edullisia liikkeitä, joita ei ole Suomessa, uusia kokemuksia ja elämyksiä, paikallista fiilistä, historiallisia nähtävyyksiä ja kauniita rakennuksia. ..Mainitsinko jo hyvän ruoan?

1. HOTELLI HYVÄLLÄ SIJAINNILLA

Hyvällä sijainnilla en tarkoita välttämättä ihan ydinkeskustaa, vaan paikkaa, josta on lyhyt kävelymatka asemalle. Parasta olisi, jos asemalta kulkisi useita U- ja S-linjoja (nopeimmat reitit saa helposti selville Google Mapsin julkisen liikenteen reittihaulla!). Täten kulkeminen helpottuu huomattavasti, sillä suhailu edestakas linjoilla on nopeaa ja helppoa! Kävellen ei kannata siirtyä pitkiä matkoja, sillä jalkansa saa kipeäksi muutenkin. Suosittelen ostamaan asemilla olevista automaateista päivälipun koko Berliinin keskustan kattavalle AB-alueelle (7€), sillä se tulee halvemmaksi kuin ostaa yksittäisiä lippuja.

Kaikki varmaan tietää, että Berliinissä on kaksi ”keskustaa”: idässä Mitte ja länsipuolella Charlottenburg. Jos arvot näiden välillä, niin valitse Mitte. Se on lähempänä suurinta osaa nähtävyyksistä. Meidän hotelli oli Charlottenburgissa suuren Zoologischer Garten -aseman vieressä alle sadan metrin päässä Charlottenburgin pääkadusta ja ei sieltä kestänyt Mitten Alexanderplatzillekaan kuin 14 minuuttia S-linjalla, joten oli ihan oivallinen tukikohta. Ennemmin kuitenkin Mittestä tekee reissuja Charlottenburgiin, kuin toisin päin, sillä Charlottenburgissa riittää mielestäni lyhytkin vierailu.

Sitten toinen juttu, mikä liittyy hotelliin, on kattava aamupala! Emme lähteneet edes katselemaan hotelleja, joiden tarjontaan ei kuulunut aamupalaa. Se on niin helppo ja ennen kaikkea mukava lisä, kun aamunsa saa aloittaa suoraan aamupalabuffan tarjonnasta, eikä tarvitse kuluttaa aikaa aamiaspaikan etsimiseen. Kannattaa ehdottomasti lukea aikaisemmin hotellissa yöpyneiden arvosteluja aamiaisesta, niin ei tule heittäneeksi rahojaan hukkaan. Meidän hotellilla oli aivan loistava ja erittäin monipuolinen aamiainen, jota odotin joka ikinen aamu ihan innoissani!

Wyndham Berlin Excelsior hotellin aamupala
Wyndham Berlin Excelsior hotellin aamupala
Wyndham Berlin Excelsior hotellin aamupala
Wyndham Berlin Excelsior hotellin aamupala

2. SHOPPAILU

Parhaat ostoskeskukset shoppailuun ovat ehdottomasti Potsdamer Platzilla (Mitte)sijaitseva Mall of Berlin ja Alexanderplatzilla (Mitte)oleva Alexa. Ne pitävät sisällään monipuolisimmin edullisemman hintatason vaateliikkeitä ja lukuisia erikoisliikkeitä. Mall of Berlinistä löytyy mm. Bershka, Hollister, Zara, Zara Home, Adidas, Nike, Mac, Shoe City sekä iso liuta erikoisliikkeitä. Alexa on vähän pienempi ja sieltä löytyy mm. Pimkie, Douglas, Kiko, Rossmann, Zara, Tally Weijl ja paljon kivoja kenkäkauppoja! Alexan vierestä Alexanderplatzilta löytyy myös New Yorker ja iso Primark.

Charlottenburgissa sijaitsevat Kurfürstendamm ja Tauentzienstraße -ostoskadut pitävät sisällään myös suht monia liikkeitä, kuten Forever 21, Bershka, Adidas, Nike ja Zara. Myös viereisellä Budapesterstraße -kadulla sijaitsevassa Bikini Berlin -ostoskeskittymässä kannattaa vierailla katsomassa pop up -liikkeiden tarjontaa ja nauttimassa terveyskahviloiden herkkuja. Jos taas haluaa päästä high end -merkkien kuten vaikka Louis Vuitton, Chloé tai Gucci äärelle, kannattaa suunnata ranskalaiseen ostoskeskus Galeries Lafayetteen (U Französische Straße). Kannattaa muuten huomioida, ettei ostoskeskukset tai muutkaan kaupat pikkukioskeja lukuunottamatta ole auki Berliinissä sunnuntaisin!

Mall of Berlin
Bikini Berlin
Mall of Berlin
Louis Vuittonin myyntipiste
Mall of Berlin
Kenkäkauppa Alexassa

3. GALERIA JA KaDeWe

Nämä kaksi tavarataloa halusin mainita erikseen. Alexanderplatzilla (Mitte) olevaa Galeriaa ja Charlottenburgissa Tauentzienstraßella sijaitsevaa KaDeWea en laskisi oman mittapuuni mukaan parhaimpii shoppailupaikkoihin, sillä ne ovat lähinnä Stockaa muistuttavia suuria tavarataloja, joiden varusteluun kuuluu vähän tyyriimmät ja ei välttämättä niin nuorekkaat merkit. Itsessään tavaratalot ovat kuitenkin nähtävyyksiä ja itse ainakin hullaannuin niiden deli-osastoilla. KaDeWe:ssa on vielä kokonainen kerros omistettu vain kaikille kauniisti pakatuille delicatessen-tuotteille. Yllätys yllätys kuolaukseni kohteeksi päätyi ennen kaikkea herkulliset suklaavalikoimat. KaDeWen 6. kerroksen ravintoloita on myös kovasti kehuttu!

Suklaatryffeleitä Galleriassa
KaDeWe:n suklaavalikoimaa
Galeria

4. KOSMETIIKKALIIKKEET

Jo matkaa varatessa innostuin, että saan haettua luottokulmakynälleni seuraajan Sephorasta, mutta petyin pahasti, kun tajusin, ettei Berliinissä (Euroopan toiseksi suurimmassa kaupungissa) ole yhtäkään Sephoran liikettä! Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä Berliinissä on paljon muita vastaavia kosmetiikkaketjuja edustettuina. Ehkä lähiten Sephoraa muistuttava liike on Douglas. Sieltä löytyy hintavaa merkkikosmetiikkaa ja vähän edullisempiakin vaihtoehtoja. Muutamia merkkejä mainitakseni valikoimaan kuuluu Chanel, Urban Decay, Nyx, Benefit, Smashbox, Mac, Nude by Nature, bareMinerals, Bobbi Brown ja tietenkin Douglasin oma kosmetiikkamerkki!

Muita varteenotettavia kosmetiikkaliikkeitä olivat Kiko, Rossmann ja DM. Italialaisesta Kikosta löytyy vain sen omaa merkkiä ja tuotteet ovat todella edullisia. Väriskaala valikoimassa on hyvin laaja, joten sieltä löytää helposti hakemansa sävyn. Rossmannin ulkoasu muistuttaa enemmän pientä markettia kuin fiiniä meikkikauppaa ja sieltä löytääkin edullista kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita, mutta myös muuta tavaraa. DM on vielä Rossmanniakin laajempi kosmetiikan halppiskauppaketju, jossa käymistä suosittelen, sillä edullisuudestaan huolimatta sieltä löytyy laadukkaita tuotteita.

Douglas Alexassa
Urban Decayn myyntipöytä
Artdecon valikoima

5. SUSHI CIRCLE JA RAVINTOLAT ROSENTHALER STRAßELLA

Reissun ensimmäisenä iltana haluttiin luonnollisesti mennä maistelemaan saksalaista ruokaa, mutta kiintiö tuli nopeasti täyteen ja jo seuraavan päivänä lounaaksi teki mieli ihan jotain muuta. Googlattiin sushiravintolat ja päädyttiin valitsemaan hyvät arvostelut saanut Sushi Circle. Se sijaitsee Rosenthaler straßella yhden metroaseman päässä Alexanderplatzilta. Alueelle päästessämme totesimme siellä olevan paljon hyvin houkuttelevan oloisia trendikkäitä ruokapaikkoja. Eikä Sushi Circle myöskään pettänyt! Emme etukäteen tienneet, mutta sen konseptiin kuului keskellä ravintolaa oleva avokeittiö, jota ympäri kiersi liukuhihna, johon kokit nostelivat erilaisia valmistamiaan susheja liukuhihnan ympärillä istuville asiakkaille noukittavaksi. All you can eat ja 19,90€ – loistava diili! Todella hyvää sushia ja kyytipojaksi kuivaa valkoviiniä. Ehkä reissun paras ruokakokemus!

Sushi Circle
Sushi Circle

Pian luvassa vielä toiset 5 vinkkiä! Ne keskittyvät enemmän Berliinin nähtävyyksiin ja lupaan, että helpottavat loman suunnittelua oleellisesti! (:

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

♡: Sara

8

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Laura

    Kiva lukee tällänen postaus näin berliiniläisenä. 🙂 Pakko kyl mainita, ettei Berliinissä ole yhtä tai kahta keskustaa – tää jakautuu erilaisiin kaupunginosiin, eikä voi sanoa että olisi vaan pari keskustaa. Jokainen kaupunginosa on erilainen ja noi Mitte&Kudamm on ehkä ne turistikohteet justiinsa. Suosittelen enskerralla tsekkaamaan Prenzlauer Bergiä ja Kreuzberg-Friedrichshain-alueita – löytyy tosi paljon kivoja pikkukauppoja, kahviloita ja ravintoloita, missä hinnatkin vähän alempana verrattuna Mitteen ja Kudamiin. 🙂

    1. Sara Malinen

      Kiitos kommentista ja selvennyksestä! 🙂 Pidetään nuo alueet mielessä seuraavaa vierailua silmällä pitäen!

Vastaa