Terveellinen mamman marjapiirakka

Pitkästä aikaa reseptiä pukkaa! Leivoin pääsiäislomaa silmällä pitäen kotiin hiukan terveellistä herkkua. Tällä kertaa keittiössäni valmistui legendaarisen mamman marjapiirakan terveysversio!  Perinteisestä versiosta poiketen kermaviilitäytteen sijaan piiras sisältää tuorejuustoa ja rahkaa, jotka on maustettu hennosti kinuskin maulla. Nam!

POHJA

30 g mantelijauhetta
30 g jauhettuja/rouhittuja pähkinöitä
2,5 dl kaurajauhoa
35 g kookosöljyä
1 kananmuna
0,50 dl erytritolia
(loraus vettä tarvittaessa)

TÄYTE

200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
125 g rasvatonta rahkaa
30 g Bodylabin Salted Caramel proteiinijauhetta (whey 100)
1 kananmuna
250 g vadelmia ja mustikoita
0,50 dl erytritolia

Jauha/rouhi pähkinät hienoksi. Halutessasi voit korvata mantelijauheen (30 g) ja pähkinät (30 g) 60 grammalla mantelijauhetta tai mitä tahansa jauhettua pähkinää. Sekoita kaurajauhot, pähkinäjauheseos ja erytritoli keskenään kulhossa. Vatkaa joukkoon muna ja huoneenlämpöinen kookosöljy. Lisää loraus vettä, jos taikina ei ole tarpeeksi kosteaa. Voitele piirasvuoka ja painele taikina vuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Vispaa täytteen ainekset marjoja ja erytritolia lukuun ottamatta keskenään. Lisää täyte pohjan päälle tasaisesti. Pyöräytä erytritoli marjojen sekaan ja ripottele ne sitten piiraan päälle. Paista 175 asteessa n. 30 min.

Menossa uuniin!
Suoraan uunista!

Tätä täytyi heti santsata! Toin myös töihin työkaverilleni palan ja kehuja tuli joka suullisen jälkeen, joten uskaltaa tarjota muillekin! 🙂

Tässä myös muita pääsiäiseen sopivia terveellisiä herkkuja:

Nyt toivotan kaikille oikein herkullista pääsiäistä!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

 

3

Vastaa