Syyskuun parhaat

Syksyn ensimmäinen kuukausi pulkassa! Toivottavasti sulla on ollut mukava startti syksyyn kesän jälkeen! Mulla on ainakin ollut ihan miellyttävä aloitus, varsinkin kun syyskuuta piristi  Barcelonan helteet puolessa välissä kuukautta. Muuten on taas startattu opinnot syksyn osalta ja täytyy sanoa, että on todella mielenkiintoisia kursseja lukukausi täynnä! ..Nyt sitten niihin muihin suosikkeihin!

barcelona to do
Sisällä Sagrada Familiassa – Barceloneta ranta – Sagrada Familiaan menossa

Tapahtuma: Juurikin se Barcelonan lomamatka! Oli aivan mahtava reissu ja rakastuin totisesti Barcelonaan! Olen kirjoitellut matkavinkkejä täällä ja ravintolavinkkejä täällä! Tekeillä on lisäksi viel yksi Barcelonan Must See -postaus, jossa kerron enemmän reissukokemuksistani.

Idea: Järjestää rapujuhlat! Edellisistä oli päässyt vierähtämään jo 5 vuotta! Järjestettiin juhlat saunahuoneistolla kolmen naisen voimin ja kaikki kutsuttiin omia kavereitamme. Tarjolla oli rapujen lisäksi muitakin ruokia pöytäviineineen ja vodkasnapseineen. Laulettiin juomalauluja ja nauru raikasi. Aikamoinen järjestäminen niissä oli, mutta ainahan tuollaiset kunnon juhlat ovat hauskoja!

rapujuhlat
Raputarjotin – Illan look – Rapujuhlapöytä koreana

Aktiviteetti: Heurekan näyttelyt! Pitäisi useamminkin käydä katsastamassa tiedenäyttelyitä, sillä ne ovat monesti tosi mielenkiintoisia. Tällä kertaa Heurekassa oli Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta-, Älykäs kaupunki- ja Viral-näyttelyt, joista varsinkin ensimmäinen oli hyvin osallistava, hauska ja sai pohtimaan tulevaisuuden näkymiä ja omia näkökantojaan. Älykäs kaupunki -näyttely avasi tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä kaupungin toimintojen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisesta. Viral-näyttely kertoi ilmiöiden ja tautien leviemisestä ja oli itselleni kuitenkin vähän pettymys. Haluan ehdottomasti mennä katsastamaan myös tulevia näyttelyitä, kuten Aivot narikassa!, joka käsittelee aivojen hyvinvointia.

Harrastus: En ole rehellisesti kerennyt juurikaan harrastelemaan mitään koulun ja treenien lisäksi.. Siksi vastaan lukeminen. Oon syyskuussa lukenut käytettävyyden psykologian teoksen ja aloittanut lukemaan digitaalisen designin opasta. Lisäksi reissussa kuuntelin Cheekin elämänkerran äänikirjana silkasta mielenkiinnosta!

terveelliset reseptit
Yhdessä suosikkilounaspaikassa: Ghetto Street Food Bar – Parc Güelissa – Kinuskichurro

Ruoka: Kinuskilla täytetty churro, jonka söin Barcelonassa! Churrohistoriani on se, että olen kuolannut niitä mm. Instagramissa niin pitkään kuin muistan ja pari vuotta sitten Malagan reissulla sitten vihdoin sain tilattua churroja, mutta makuelämys oli kaukana autenttisesta. Churrot olivat mauttomia puoliksi raakoja taikinapötköjä ja niiden kanssa tarjoiltu suklaakastike muistutti veteen tehtyä kaakaota.. Niimpä nyt olin erittäin tyytyväinen, kun vihdoin sain maistaa kunnon herkkuchurroa!

Puheenaihe: Syyskuussa on ollut aivan liikaa ihmissuhdedraamaa (mikä ei normaalisti kuulu elämääni millään tavalla).

terveelliset herkut
Syyskuun alku oli lämmin – Hedelmiä Barcelonan kauppahallissa – Breyersin uusi maku on mun uusi lemppari!

Aplikaatio: Supla ja muut podcasteja tarjoavat alustat. Oon viime aikoina löytänyt itseni erilaisten podcastien ääreltä yhä useammin varsinkin työmatkoilla!

Treeni: Ainoana erikoisempana treeninä tulee mieleen tuttuni ehdotus, joka osoittautui tehokkaaksi ja mielekkääksi treenimuodoksi. Kyseessä on hyvin yksinkertainen treeni: valitaan 3 isoa moninivelliikettä (omalla kohdallani maastaveto, penkkipunnerrus ja pystypunnerrus) ja tehdään niitä 10 kierrosta niin, että aloitetaan tekemällä jokaista liikettä 1 toisto. Toisella kierroksella 2 ja kolmannella 3 kunnes ollaan 10. kierroksella, jolloin jokaista liikettä tehdään 10 toistoa. Tämä pyritään tekemään mahdollisimman lyhkäisillä palautuksilla ja suht isoilla painoilla. Alkoi muuten vikoilla kierroksilla hapottaa jo kiitettävästi!

blogipostaukset
Koululaukun sisältö – Tilda painaa duunia – Brunch & Caken herkkuaamiainen

Ostos: Tein Barcelonassa aivan mahtavia kosmetiikkalöytöjä todella huokeaan hintaan. Ostin mm. Makeup Revolutionin pelkkiä punertavia sävyjä sisältävän luomiväripaletin, josta tuli heti ihan mun lemppari! Lisäksi nappasin testiin Catricen peitevoiteen, joka osoittautui parhaaksi peitevoiteeksi mitä olen koskaan omistanut. Lisäksi Flormarin vedenkestävä huultenrajauskynä oli loisto-ostos!

Sarja: Syyskuulta mulla ei olekaan mitään uutta suositeltavaa, sillä oon aloittanut katsomaan Gossip Girliä alusta, koska en oo aiemmin nähnyt kuin jakson sieltä ja jakson täältä. Ihan  viihdyttävää hömppää!

matkailublogi
Casa Battló – Parc de la Ciutadellan suihkulähde – Kokoelman uudet muumimukit

Suoritus: Kolmantena päivänä Barcelonassa ollessani jalkapohjani kipeytyi ikävästi ja siitä lähtien jokainen askel oli kuin pieni tikarinpisto jalkapohjaan. Se ei kuitenkaan estänyt mua kinkkaamasta pitkin Barcelonan katuja vielä viittä päivää. Kotiin palatessa diagnoosi oli jännetuppitulehdus, joka vaivasi vielä viikon verran reissun jälkeenkin.

Asetetun tavoitteen saavuttaminen: Tavoitteista saavutettu 2/3! Kaksi onnistunutta olivat ikimuistoisen viikon viettäminen Barcelonassa ja yamk-kurssien starttaaminen kunnialla. Tavoitteeni ulkoilla paljon sen sijaan kärsi juurikin jalkavammasta johtuen, mutta myös sadekeleillä oli osansa.

lifestyleblogi
Otin Barcelonassa geelilakkauksen ekaa kertaa, kuvassa olleet jo viikon! – Sagrada Familian kauniita valoja – Chiajugurttia ja itse tehtyä granolaa

Tavoite lokakuulle: Nyt otan kuitenkin tavoitteeksi käydä kävelyllä luonnossa ja ottaa kauniita kuvia ruskasta! Lisäksi koitan totuttaa kroppaani vuoden kestäneen ylikunnon jäljiltä kovasykkeiseen treeniin ja uskaltautua taas ryhmäliikuntatunneille!

 

Energistä viikkoa sinne ruudun toiselle puolelle!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

♡: Sara

3

Vastaa