Suoratoistopalveluiden sarjasuosikit

Pitkästä aikaa taas sarjasuosituksia! Oon suoratoistopalveluiden suurkuluttaja ja mulla onkin aina jokin sarja lähes päivittäisessä kulutuksessa! Viimeksi vinkkasin suosikkejani täällä jtäälläEdelliskerrasta on hurahtanut jo melkein vuosi, joten on korkea aika tulla vinkkaamaan uusimmat suosikkini!

Oon hyvin kriittinen sarjojen suhteen ja yleensä jätänkin tuottarit yhteen jaksoon, jos ei nappaa. Nämä kohta esittelemäni sarjat olen kuitenkin ahminut hyvin nopeaa tahtia! Niin kuin tulette huomaamaan, pidän hyvin erilaisista sarjoista, eikä mulla olekaan mitään tiettyä tyyppiä. Pääasia on, että sarja on viihdyttävä, laadukkaasti toteutettu ja pitää otteessaan!

The Handmaid’s Tale

Todella creepy ja pysäyttävä draamasarja, jollaista ei ole ennen nähty. Sarja perustuu kanadalaisen kirjailijan Margaret Atwoodin samannimiseen romaaniin vuodelta 1985. Synkkä draama sijoittuu dystooppiseen yhteiskuntaan: Gilead-nimiseksi teokratiaksi muuttuneeseen Amerikan Yhdysvaltoihin, jossa ihmisten hedelmällisyys ja syntyvyys ovat romahtaneet ympäristön saastumisen vuoksi.

Vallan ovat kaapanneet fundamentalistiset kristityt, jotka ovat jakaneet ihmiset kykyjensä mukaan eri kasteihin. Hedelmälliset naiset on esim. orjuutettu isäntäperheisiin synnyttämään lapsia. Sarjan surulliset ja epäoikeudenmukaiset ihmiskohtalot antavat nenäliinoille käyttöä, mutta toisaalta jaksojen ironisuus saa toisinaan aikaan naurun pyrskähdyksiä. En suosittele sarjaa kaikista herkimmille. Katsottavissa Yle Areenasta ja HBO:lta.

Younger

Sinkkuelämää-sarjan tekijän Darren Starin hauska ja koukuttava draamakomediasarja, joka kertoo vasta eronneesta nelikymppisestä Lizasta, joka huomaa työmahdollisuuksien menneen ohi hänen ollessaan kotiäitinä. Tästä turhautuneena hän saa ystävänsä kanssa hullun, mutta toimivan idean tekeytyä 26-vuotiaaksi saadakseen töitä kustannustoimistosta. Ikäsalailun lisäksi sarja kertoo värikkään työyhteisön kuvioista, ystävyydestä, ihmissuhteista ja nykymaailman menosta sisältäen paljon intertekstuaalisuutta ja viitteitä populaarikulttuuriin. Sarja on nähtävissä C-Morella.

Resident

Todella mukaansatempaava sairaaladraamasarja, joka sijoittuu Chastain Park Memorial sairaalaan Atlantaan. Sairaalassa seurataan pääasiassa kolmannen vuoden lääkäriharjoittelijan Conradin, vasta aloittaneen ensimmäisen vuoden harjoittelijan Devonin ja hoitaja Nicin edesottamuksia henkien pelastamisen ja sairaalan byrokratian pyörteissä.

Sairaalan johdon toiminnassa ilmenee lääketieteellisiä väärinkäytöksiä ja lääketieteen etiikan vastaisia tahallisia rikkomuksia, joita vastaan kolmikko pyrkii taistelemaan. Sarjassa nähdään myös erikoisten diagnoosien ja tiukkojen tilanteiden lisäksi runsaasti ihmissuhdedraamaa ja jännittäviä juonenkäänteitä! Jaksot näkee Ruutu+:sta ja Netflixistä.

Safe

Synkkä sarja onnistuu pitämään Lontoon aidatulla hienostoalueella tapahtuneen nuoren miehen murhan mysteerinä viimeiseen jaksoon asti. Sarjassa seurataa lisäksi kuolleen nuorukaisen kadonneen tyttöystävän etsintää, jota pääasiassa tämän isä (Dexterin Michael C. Hall) pyrkii selvittämään omatoimisesti.

Sarja ei ole ollenkaan ennalta arvattava ja se saa katsojan arvuuttelemaan murhaajaa, sillä jokaisella asukkaalla näyttää olevan lusikkansa sopassa jollakin tavalla. Sarjassa selviää myös monia muita kipeitä ihmiskohtaloita ja salaisuuksia vuosien takaa. Onnistui pitämään ainakin minut hyvin otteessaan! Nähtävissä Netflixissä.

You

Psykologinen trilleri, joka pääsee ihon alle, sillä sen tapahtumat voisivat tapahtua kelle tahansa meistä! Sarjassa New Yorkilainen kirjakauppias ihastuu liikkeessään käyneeseen opiskelijatyttöön Beckiin ja he aloittavat normien mukaan etenevän kaikin puolin hyvältä vaikuttavan suhteen. Todellisuudessa kirjakauppias Joe (Gossip Girlistä tuttu Penn Badgley) on kuitenkin pakkomielteinen stalkkeri, joka on nykyteknologian ansiosta tietoinen deittikumppaninsa jokaisesta liikkeestä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä sinisilmäisiä, mutta Joe saa manipuloitua Beckin puolelleen joka kerta. Rakastunut Joe on muutenkin valmis raivaamaan kaikki esteet parisuhteensa tieltä – vaati mitä vaati. Kieroutuneessa jännityssarjassa päästään syventymään Joen mielenmaisemiin nerokkaan kerronnan avulla.

Alias Grace

Jostain syystä rakastan 1800-luvulle sijoittuvia elokuvia ja sarjoja! Toki niissäkin on hyvät ja huonot tekeleensä. Alias Grace on ehdottomasti parhaimmasta päästä! Sekin (kuten myös Handmaid’s Tale) perustuu Margaret Atwoodin romaaniin, joka on julkaistu vuonna 1996. Tarina pohjautuu tositapahtumiin kertoen naisesta, Gracesta, joka on tuomittu nuorena kahden ihmisen murhasta. Elinkautista tuomiota jo pari kymmentä vuotta kärsittyään alkaa komea mieslääkäri selvittämään todellista tapahtuman kulkua Gracen kanssa, sillä nainen ei kykene muistamaan kuuluisista veriteoista mitään.

Päivittäisissä juttelusessioissa käydään jakso jaksolta läpi Gracen elämäntarina ja hänen muistikuvansa murhapäivään asti. Grace oli toiminut palvelustyttönä samassa talossa murhattujen henkilöiden kanssa ja tuomittu yhdessä talon miespuolisen palvelijan kanssa. Minisarjassa (6 jaksoa) tapahtumat etenevät verkkaista tahtia, mutta se ei häiritse, sillä pauloihinsa saava kerronta ylläpitää jännitystä loppuun asti.

Tarina on loppupeleissä hyvin vaikuttavaja ja monitulkintainen. Sarjassa käsitellään kipeästi erityisesti naisten itsemääräämisoikeutta ja oikeutta omaan kehoon. Tulkitsisin, että sarjassa käydään mielien valtapeliä. Jaksot ovat nähtävissä Netflixistä.

Jos olet jo nähnyt suosittelemiani sarjoja tai päädyt niitä katsomaan, tule ihmeessä kertomaan mitä pidit!

Mukaansatempaavaa viikonloppua! (;

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

3

Vastaa

Close Menu