Sokeritonta chai lattea helposti kotona!

Kenen muun suosikkijuomiin kuuluu mausteisen makea chai latte? Monta vuotta aikoinaan kahviloissa työskennelleenä erilaiset kahvijuomat ja muut juomasekoitukset ovat tulleet hyvinkin tutuiksi, mutta ainut mihin en koskaan ole kyllästynyt on juurikin chai latte! Varsinkin näin ilmojen viiletessä on tuo maagisen hyvänmakuinen juoma valintani usein kahvilassa käydessä.

Tavalliseen chai latteenhan tulee vain chai-siirappia ja kuumennettua maitoa. Itse tykkään sekoittaa joukkoon aina yhden espresson. Hintaa kauramaitoon tehdylle mukilliselle tulee kahvilasta ostettuna helposti yli 6 euroa. Onneksi chai lattea on helppo valmistaa itsekin! Kun haaveissa on kupponen kuumaa, niin onnistuu se tällä reseptillä helposti poistumatta kotoa edullisesti ja mikä parasta: halutessaan ilman sokeria!

Chaimauste

Chaijauhe

Chai latte ohje

CHAI-MAUSTESEOS

2 tl Ceylonin luomu kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl aito vaniljapulveria (sokeroimaton)
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl jauhettua neilikkaa
1 dl erytritolia (tai sokeria)

Jauhe säilyy pitkään purkissa ja siitä voi sekoittaa juoman aina kun mieli tekee. Chai-mausteseos on myös todella monikäyttöinen. Se toimii loistavasti sellaisenaan sekoitettuna kuumennettuun maitoon. Noin 3 dl mukilliseen menee 2 tl jauhetta. Itse tykkään käyttää tavallisen maidon sijaan kauramaitoa ja lopputulos on ihanan kermainen ja makea! Joukkoon voi myös lisätä pikakahvijauhetta (1-1,5 tl), jolloin syntyy loistava mausteinen kahvijuoma. Chai-jauhe toimii myös ihan tavan kahvin seassa tuoden lisämakua!

chai latte resepti

Kotitekoinen chaijauhe

Sitten eikun viltin alle hörppimään!

Ps. Kategoriasta Food löydät paljon lisää herkkureseptejä!

Pysy menossa mukana myös Instagramissa: lifealasara ja Facebookissa: Life à la Sara

♡: Sara

20

Vastaa