Santorinin To Do List!

Santorini on no doubt mun lempparisaari Kreikassa! Ei mikään rantakohde, mutta arkkitehtuuriltaan ja geologiselta muodoltaan upea ja täysin uniikki! Santorinin saariryhmä on tuliperäinen ja saarien kaupunkiasutus on keskittynyt tulivuoren kalderoiden reunoille. Näin ollen kaupunkikeskittymät, kuten Fia, Firostefani ja Oia (myös Thirassia-saaren asutus) ovat monien satojen metrien korkeudessa tarjoten huikeat maisemat merelle!

Jos et ole vielä perehtynyt Santorinin kohdetietoihin ja erityisesti siihen, paljon matkailu Santorinilla maksaa, niin olen tehnyt siitä kattavan paketin!

Ekana iltana Santorinilla kävimme illallisella läheisessä ravintolassa, jonka pöytäliinaan oli kirjattu Santorinin To Do -lista. Siitä innostuneena päätimme kokea kaikki siinä esitetyt kohdat! Tähän omaan listaukseeni olen lisännyt muitakin ehdottomasti kokemisen arvoisia juttuja! Jaoin postauksen kahteen osaan, jotta vältytään pahalta kuvatulvalta. Tässä nyt ensimmäiset 7 tekemisen / näkemisen / kokemisen arvoista asiaa Santorinilla!

Ihaile auringonlaskua Oiassa!

Mielellään samalla illallista nauttien tai viinilasillisen kera. Oiassa (lausutaan muuten ”ia”) auringonlaskumaisemalla varustetut ravintolat ovat hyvin tyyriitä, mutta kokemus on ehdottomasti sen arvoinen! Tosin mielestäni myös Firan ja erityisesti Firostefanin auringonlaskut ovat vähintään yhtä upeita!

Sunset restaurant in Oia
Jokirapu-parsarisotot ja lasit valkoviiniä auringonlaskun kaveriksi!
Sunset Oia
Cheers to Santorini!
Oia restaurants
Näkymät ravintolasta
Oia tyylimyllyt
Oian alue on tunnettu tuulimyllyistään!

Tutki Oian teitä, kujia ja portaikkoja!

Siellä riittää kauniita kujia ja joka paikasta putkahtelee näkyviin houkuttelevia terasseja, söpöjä pikku uima-altaita ja kauniita tuulimyllyjä!

Santorinin nähtävyydet

Oia sightseeing
Taustalla kuuluisa näköalapaikka

Santorini matkavinkit

Oia matkavinkit
Niin söpöä!

Oia Santorini

Oia parhaat kuvauspaikat

Oia windmills

Oia views

Take a cable car ride!

Cable Car menee Firasta Santorinin vanhaan satamaan. Matka kulkee jyrkkää rinnettä ja matkalla voi ihastella mm. lahdella kelluvia risteilyaluksia. Kyyti kustantaa 6€/suunta ja vaijerilla kulkeva koppi liikkuu hyvin nopeasti. Aamulla satamasta ylös ja iltapäivällä Firasta alaspäin on järkyttävät jonot, mutta muutoin cable carilla pääsee kulkemaan kätevästi!

Myös aasit kulkevat Santorinilla Vanhan sataman ja Firan väliä, mutta älä missään nimessä tue tätä toimintaa! Aasiraukat seisovat ja kulkevat koko elämänsä jyrkkää mukulakivitietä ylös ja alas kyydittäen ajattelemattomia turisteja. Silloin kuin kyyditettäviä ei ole tarpeeksi, saatetaan ne kiinnittää pää kiinni seinään, jossa ne joutuvat seisomaan paikallaan ilman mahdollisuutta liikahtaa suuntaan tai toiseen. Aaseja on reitillä useita satoja ja tie on täynnä niiden jätteitä.

Cable Car Santorini
Santorinin cable car

Ota aurinkoa mustahiekkaisella rannalla!

Mustahiekkaisia rantoja on Santorinilla useita. Me vierailtiin niistä Perissassa, Kamarissa ja virallisesti The Black Beach nimellä kulkevalla rannalla! Oma suosikkini näistä oli ehdottomasit Perissa! Kaunein, mustin ja hienoin hiekka ja ihastuttava rantakatu. The Black Beachillä sai olla aivan rauhassa, mutta se on aika hankalan matkan päässä. Siellä oli 2 ravintolaa, muttei muuta. Kamarissa on taas eniten palveluja ja ravintolatarjontaa, mutta ranta itsessään oli kivisempi kuin Perissa. Myös lentokoneet lentivät matalalta Kamarin rannan yli (mikä toisaalta oli ihan hienokin nähdä).

Perissa kokemuksia
Perissan ranta oli ehdottomasti kivoin!
Perissa black sand
Perissan musta hiekka
Perissa rantabulevardi
Perissan rantabulevardi
Perissa Santorini
Perissan rantabaari
The Black Beach Santorini
The Black Beach Santorinilla

Uiskentele Red Beachin poukamassa!

Rantana Red Beach ei ollut kovinkaan kummoinen, mutta rantakaistaleen ylle kohoava punainen upea kallioseinä oli omiaan varastamaan huomion! Matka Red Beachille menee niin ikään punaista kallioista kinttupolkua pitkin. Paikalle on kätevin matkata bussilla, sillä parkkipaikan löytäminen oli hyvin haastellista.

The read Beach Santorini how to go
Punainen kallio vaihteli väriä oranssihtavasta viininpunaiseen
The Red Beach
Rannalle kulku kävi pientä kinttupolkua pitkin!
Red Beach Santorini
Rantakaistale oli kapea, mutta värit upeat!
Santorini rannat
Rantapoukama

Ihaile White Beachin maisemia!

Emme valitettavasti päässeet reissullamme kohteeseen, kun autotietä ei ollutkaan olemassa siellä, mihin se oli kartassa merkitty. Paikan päälle pääsee kuitenkin veneellä, joita kulkee Red Beachiltä ja Black beachiltä. Kuvista katsottuna vaikuttaa kyllä upealta rannalta!

Käy suloisessa Pyrgosin kylässä!

Löysimme suloisen Pyrgosin kylän vahingossa, kun matkasimme bussilla Perissaan, sillä se sijaitsi reitin varrella. Pyrgos on valkoisia rakennuksia ja kirkkaan sinisiä ovia – oikea Kreikan perikuva. Poikettiin Pyrgosissa kukkulan päällä olevan kirkon tornin juurella nauttimassa lasit jääkylmää spritzeriä! Ihastuttava paikka!

Pyrgos Santorini
Pyrgosin kukkulan päällä oli molemmin puolin vastaavia kirkkorakennuksia
Pyrgos
Spritzer maistui kuuman rantapäivän jälkeen!

Pyrgos kokemuksia

Matkapostaus Santorini
Pyrgosissa oli söpöjä pikkukujia

Santorini to do

Santorini travel

LRM_EXPORT_206654067832510_20190917_182734645

Ensi kerralla julkaisen 7 seuraavaa matkavinkkiä Santorinille! Pysyhän kuulolla (: Kivaa syysviikkoa kaikille!

Ps. Sivupalkin Travel-kategoriasta voi lukea kootusti kaikki matkapostaukseni!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

 

12

Vastaa