Santorini To Do Part 2

Heissan! Nyt on vuorossa Santorinin must see listauksen toinen osa! Jos et ole vielä lukaissut ensimmäistä, löytyy se täältä: 7 tekemisen / näkemisen / kokemisen arvoista asiaa Santorinilla! Jos taas kiinnostaa Santorinin kohdetiedot ja erityisesti se, paljon matkailu Santorinilla maksaa, niin olen tehnyt siitä tänne >> kattavan paketin! <<

Tutustu tulivuorisaari Nea Kameniin ja kuumista lähteistä tunnettuun Palia Kameniin!

Nea Kamenin ja Palia Kamenin saarille järjestetään risteilyjä ja ne voi kiertää joko yhdessä tai lisätä visiittilistaan vielä Thirasian saaren! Nea Kamenilla pysähdysaika on 1,5h, sillä kraaterille kävelee jonkin matkaa. Saari on hyvin karu ja kivinen. Erikokoisten ja väristen kivilohkareiden peittämästä mäkisestä tulivuorisaaresta tulee mieleen ihan joku toinen planeetta. Varsinainen tulivuoriosuus jää kuitenkin vähän valjuksi, sillä kraaterin tunnistaa tuliperäiseksi vain pienistä savutupruista, joita tulee kivien välistä.

Palia Kamenin maaperälle ei taas pääse fyysisesti astumaan, sillä laiva pysähtyy sen edustan kuumille lähteille, jotka pulppuavan vuoren sisältä mereen. Pulppuava kuuma vesi sisältää paljon eri mineraaleja ja metalleja. Ihan lähteiden suuaukoilla vesi on värjäytynyt oranssinruskeaksi raudan takia. Tämä vesi värjää uiskentelijat hyvin tehokkaasti. Sen sijaan turkooseille ja vihreille vesialueilla on turvallista hypätä uimaan ilman sotkeentumista. Upea näky laivasta katseltunakin!

Risteily Santorini
Risteily lähti Santorinin vanhasta satamasta
Nea Kamenin satama
Nea Kamenin satama

Tulivuorisaari Santorini

Nea kameni kokemuksia

Kohteet Santorini
Pääpaikalla
Nea Kameni island
Maisemat kraaterin reunalta
Palia Kameni
Palia Kamenin kuumat lähteet

 

Risteile Thirasian saarelle

Kuten edellä mainitsin, niin Thirasian saarivierailu on hyvä yhdistää vulkaanisien saarien kanssa samaan risteilyyn. Thirasia on Santorinin saariryhmän toisiksi suurin saari ja siellä sijaitsee Santorinin kalderan vastakkainen reuna. Saarella on mahdollista kivuta ylös kalderan päällä olevaan kylään tai nauttia kalderan alla sen rannan palveluista. Me jäätiin sillä erää rannalle lounaalle ja kahville. Saarella voi myös uida, joten siellä voi hyvin viettää rantapäivää! Ravintoloita ja kahviloita on useita, joista valita.

Thirasia
Thirasian ranta

Thirasia

Thirasia ravintolat
Thirasian ravintolat on rakennettu veden päälle

 

Patikoi Skaros Rockille

Sinne kipuaminen oli yksi oman reissumme kohokohdista! Skaros Rock on jättimäinen kivenlohkare Santorinin kalderan reunalla Imeroviglin kohdalla. Se on retkeilijöiden suosiossa ja sieltä avautuu upeat maisemat! Kuljimme hotelliltamme Firasta katuja pitkin, kunnes eteemme avautui hyvin pitkät portaat ja kivinen kinttupolku kivimöhkäleelle. Pääsimme kipuamaan toisiksi ylimmälle tasanteelle, sillä matkan jatkaminen olisi vaatinut pystysuoran kiviseinämän kiipeämistä, mikä oli no go, kun päällä oli sandaalit ja mekko. Mitään turvakaiteita kohteessa ei ole, joten fyysisen reitin varrella saa olla varovainen! Skaros Rockin kohdilta voi jatkaa vielä eteenpäin kalderan reunaa pitkin, kunnes saavutta Oian. Reitti on tosin 13 km pitkä, joten kulkemiseen pitää varata hyvin aikaa!

Parhaat nähtävyydet Santorini
Kohde näkyy taustalla!

Santorini hiking

Skaros rock hiking
Näkymät reitiltä
Skaros Rock
Skaros Rock
Santorini best places
Skaros Rockin toisiksi korkeimmalla tasanteella!
Skaros Rock view
Näkymät kielekkeeltä alas

 

Tutustu muinaiseen Thiraan

Muinainen Thira (tai Thera) on antiikin aikainen kaupunki (doorilaisten asuttama Spartan siirtokunta) ja se on perustettu 700-luvulla eaa. Se sijaitsee korkealla kukkulalla pilvien tasossa. Sinne pääsee autolla melkein perille asti, mutta monet myös tulevat paikanpäälle kävellen kiemuraista serpentiinitietä. Sisään on pieni sisäänpääsymaksu, jolla pääsee ihmettelemään muinaisen kaupunkiasutuksen raunioita. Itseäni kiinnosti enemmän paikan päältä avautuvat maisemat: Vuorelta näki niin merelle kuin kauas sisämaahankin. Serpentiinitien ajaminen paikan päälle ja sieltä alas oli myös jännittävä kokemus.

Santorini nähtävää
Siellä oltiin pilvien tasossa!
Thera
Näkymät Kamariin
Ancient Thira
Muinainen kaupunki paraatipaikalla – Taustalla Perissa
Santorini tekemistä
Muinaisen Thiran raunioita

Muinainen Thira

Käy ihmettelemässä Akrotirin arkeologista kaivausaluetta

Akrotiri on toinen Santorinin kuuluisa arkealoginen nähtävyys. Se on suositumpi kuin muinainen Thira, sillä sinne pääseminen ei vaadi kiipeämistä vuorelle. Ajattelimme käväistä katsastamassa kohteen ennen rantaturismipäivää, mutta lippuluukulle kiemurteli sen verran pitkä jono, ettei sitten kuitenkaan vaivauduttu sisään. Kuulemma kuitenkin Santorinin must go -kohteita!

Käy katsomassa usvan lasku vuorilta Firostefanissa

Tämä on ihan täysin oma listaukseni Santorinin to do -listalle! Firostefanista avautuu upeat näkymät merelle sekä ympäröivään kaupunkiin. Sinne kannattaa ehdottomasti mennä illallistamaan tai viinille auringonlaskun aikaan. Itse olimme juuri nauttimassa viinilasillisiamme auringon jo laskettua, kun vuorilta yltämme alkoi valua usvaa rinnettä alas suurena pilvenä. Se oli todella uskomaton näky, kun taustalla tuikki kaupungin valot ja taivas oli liilan punertava. Paikalliset tai muut turistit eivät olleet moksiskaan ilmiöstä, joten se täytynee olla ihan yleinen näky alueella!

Santorini to do
Firostefani
Santorini fog
Vuorilta laskeutuva usva
Auringonlasku Santorini
Auringonlasku Firostefanissa

 

Tutki Firan pikkuputiikkeja ja syö herkullista gelatoa

Fira on Santorinin ehdoton keskus ja se on täynnä sokkeloisia kujia täynnä ihastuttavia ravintoloita ja putiikkeja. Tällaisena herkkusuuna silmiini osui myös toinen toistaan herkullisemman näköisiä jäätelökojuja. Väitän, että olen nykyään harjaantunut laatujäätelön tunnistaja, vaikkakin monesti jäätelölaarit on naamioitu hyvin houkuttavan näköisiksi lisäämällä röykkiöittäin makurekvisiittaa päälle! Etsimme tiemme aidon gelaton ääreen ja emme todellakaan pettyneet – parasta gelatoa, mitä olen syönyt!

Santorini ruoka
Gelatoa Firassa

Fira nähtävää

Siinä oli nyt Santorinin parhaat nähtävyydet listattuna! Mikä kohteista oli eniten sun mieleen? (:

Huomasin, että en ole julkaissut vielä Albanian toisen päiväreissun kohteita, joten alan työstämään sitä seuraavaksi! Reissu suuntautui Albanian rivieralle, joten luvassa on aikas huikeita kohteita – turkoosimpia vesiä saa hakea!

Ps. Sivupalkin Travel-kategoriasta voi lukea kootusti kaikki matkapostaukseni!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

5

Vastaa