Proteinellavohvelit sokerittomalla salted caramel -levitteellä

Huh, juhannus on onnellisesti takanapäin ja oli kyllä todella hauskaa! Kerron varmasti Vierumäellä vietetystä keskikesän juhlasta vielä lisää täälläkin. Nyt kuitenkin erään lohduttavan makean terveellisen herkun pariin. Otsikossa mainitsemani proteinellavohvelit ovat parasta, mitä olen pitkään aikaan maistanut! Ja kyllä – täysin ilman lisättyä sokeria!

Oon nyt vuoden päivät erittäin tyytyväisenä työntänyt Bodylabin Proteinella proteiinijauhetta* (*:llä merkityt saatu Bodylabilta) vähän joka paikkaan! Se maistuu siis Nutellalta ja sopii mainiosti niin puuroon, lettuihin kuin rahkan kaveriksikin. Itsehän en harrasta proteiinijauheshakeja, vaan hyödynnän proteiinijauheita paljon maistuvammin terveellisessä leivonnassa.

Proteinellaa on saatavissa myös toisessa muodossa: Valikoimista löytyy syntisen hyvä proteiinilla kyllästetty sokeriton suklaahasselpähkinälevite, joka on lusikoitu aina loppuun muutamassa päivässä paketin avauksen jälkeen. Nyt tämä levite on saanut seurakseen vielä suolaisen kinuskin makuisen purnukan, joka ei todellakaan häviä edellä mainitulle klassikkomaulle!

proteiinilettu ilman banaania

Miten sitten yhdistin nämä kaksi lemppariani?

Oon vuosien ajan testaillut erilaisia proteiinilettureseptejä ja postannut tännekin niistä parhaita. Mm. proteiinikurpitsavohvelireseptini on tsekattavissa täältä ja gluteenittomat kauravohvelit löytyy täältä! Nyt kuitenkin kehittelin ylivoimaisen proteiinivohvelin, joka huojuttaa ykköspallia niin makunsa kuin makrojensakin puolesta! Resepti on hiukan hämmentävä, mutta lupaan, että maku ei petä!

proteiinivohvelit

Proteinellavohvelit

(1 iso kpl)

120 g Keso raejuustoa
1 kpl kananmuna
1 rkl psylliumia (kuitulisä)
30 g Bodylab Proteinella Whey 100*
n. 10 g kookosöljyä paistamiseen

Kaikki ainesosat sekoitetaan kulhossa. Reseptillä tulee parasta jälkeä, kun käyttää vohvelirautaa, mutta olen työpaikalla käyttänyt myös paistinpannua. Vohvelirauta tekee lopputuloksesta paljon rapeamman kuin paistinpannu, mutta se tulee muistaa voidella hyvin. Siihen tarkoitukseen sopii muuten loistavasti suihkutettava kookosöljy*! Kun pinta on ruskistunut ja vohveli pysyy yhdessä osassa, alkaa olla valmista.

Keson ansiosta vohvelista tulee todella rapea, mutta hiukan hankalampi käsiteltävä kuin tavan lätty (kuten kuvien vohvelin repaleisista reunoista voi päätellä). Psyllium sitoo kuitenkin massaa yhteen ja antaa taikinamaisen koostumuksen. Mausta ei sitten yhtään huomaakkaan, ettei letussa ole käytetty jauhoja. Proteiinivohveli maistuu erityisen hyvältä, kun päälle sipaisee Proteinella Salted Caramel* -levitettä ja suosikkimarjoja ja -hedelmiä!

paras proteiinilettu resepti

Tällä kuvien proteinellavohvelilla startattiin eräs viikonloppuaamu aika kivasti!

Ps. Lisää terveellisiä herkkureseptejä löydät sivupalkin FOOD-kategoriasta!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara

7

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Alona

    Tätä on aivan pakko kokeilla! Kiitos reseptistä <3

    1. Sara Malinen

      Ole hyvä ♥ Kiva kuulla, että menee kokeiluun! Kerro sitten mitä tykkäsit (:

Vastaa