Paljon matkailu Santorinilla maksaa?

Kyselin Instagramissani (Lifealasara), mitä ihmiset haluaisivat tietää Santorinista ja useat ilmoittivat, että kustannuspuoli kiinnostaa. Ymmärrän tämän oikein hyvin, sillä Santorini on tunnettu Kreikan saarista kalleimpana, mutta itselleni ainakin hintataso oli silti täysi mysteeri! Nyt haluankin selvittää asiaa postauksen muodossa! (:

Lennot ja majoitus

Finnair taitaa olla ainoa lentoyhtiö, joka lentää suoraan Helsinki-Vantaalta Santorinille. Halvimmillaan lennot saa kokemukseni mukan lunastettua noin 300 eurolla! Lentoaika on 3h 45 min. Paras matkustusaika Santorinille on toukokuusta lokakuuhun. Talvella saarella on todella tuulista ja kosteaa.

Majoitusten hinnat vaihtelevat paljon niiden tasosta, sijainnista ja sesongista riippuen. Esim. meidän villan huone (ilmastointi, parveke, parkkipaikka, uima-allas, jääkaappi, ei aamupalaa, wifi) Firassa (1 km päässä ”pää”kadusta) kustansi kahdelta aikuiselta vain 30€/yö, mutta senkin hinta vaihtelee tietenkin sesongin mukaan (matkustusaika oli syyskuun puoliväli).

Jos haluaa olla keskeisellä sijainnilla ja pyöriä päivittäin kauniissa kaupunkimaisemissa, suosittelen majoituspaikaksi Firaa tai Firostefania (joka on tosin tyyriimpi, mutta rauhallisempi). Varsinkin Firasta käsin on kätevä tehdä retkiä eri puolille saarta. Oia taas on todella täynnä turisteja, joten siellä ei olisi omasta mielestäni mukava majoittua. Sen sijaan, jos halajaa rannan läheisyyteen, kannattaa valita Perissan tai Kamarin lomakylä. Ne eivät kuitenkaan ole yhtään niin kauniita kuin edellä mainitut.

Me ostimme lennot ja majoituksen pakettimatkana Ebookersilta hintaan 496€/hlö.

Kuinka Kallis Santorini on
Fira
Santorini alueet
Fira ja Firostefani ovat yhtä suurta aluetta
Oia matkailu
Oia
Santorini hintataso
Oia on tunnettu tuulimyllyistään!
Majoitus Santorini
Majoituimme Vila Agasissa Firassa
Hintataso Santorini
Huone oli oikein viehättävä ja siisti!
Majoitus Fira
Villan allasalue oli hieno ja suuri

 

Liikkuminen

Santorinin saaret ovat saaneet alkunsa tulivuoren räjähdyksessä ja sen kaupunkikeskittymät ovat rakennettu tulivuoren kalderan reunalle. Näin ollen korkeutta merenpinnasta on useita satoja metrejä. Kaupunkikeskittymät muodostuvat pikkukujista, joissa ei mukulakiviä ole säästelty ja korkeuseroja sekä portaita löytyy, joten Santorini ei ole se helpoin paikka liikkua (kävely ainoa vaihtoehto)! Hyväkuntoiselle ihmiselle liikkuminen siellä ei kuitenkaan tuota mitään ongelmaa!

Lähestulkoon kaikille saaren keskeisille alueille pääsee taas bussilla (Firasta käsin)! Bussiliput kustantavat 1,80-2,60€ ja ne ostetaan suoraan bussista käteisellä. Matka-ajat ovat alle puoli tuntia ja busseja kulkee n. 20 minuutin välein. Kyytiin pääsee Firan bussiasemalta tai pysäkeiltä. Myös lentokentältä on bussiyhteyksiä. Taxi lentokentältä sen sijaan maksaa 20€ hotellin sijainnista huolimatta ja siitä ei voi tinkiä (meidän hotelli oli 4km päässä kentästä..)

Auton vuokraaminen ei Santorinilla kannata. Siellä on kaupunkialueella todella huonosti parkkipaikkoja ja public parkingit ovat aika huonoilla sijainneilla. Oiassa parkkipaikasta oli turha haaveilla. Auto vain kulutti aikaa ja hermoja, kun bussilla olisi päässyt moneen paikkaan nopeammin.

Rantakohteisiin sen sijaan pääsi ihan kätevästi autolla. Tosin, jos haluaa vierailla Red-, White- ja Black Beacheilla, kannattaa suunnata ensimmäiseen bussilla ja siirtyä veneyhteydellä (10€/hlö) seuraavalle. Se on paljon nopeampaa ja mukavampaa. Me otimme auton kolmeksi päiväksi ja se maksoi 120€ (alempi sesonkihinta alennuksella). Bensa Santorinilla on kalliimpaa kuin Suomessa, mutta sitä ei kulu pienellä autolla pienellä saarella paljoa (tankattiin 15€).

Sen sijaan rantakirpun tai mönkijän vuokraaminen on jo huomattavasti järkevämpää, sillä sen saa kätevämmin parkkeerattua pikkurakoihin. Jos kuitenkin valitsee auton, niin kannattaa ottaa mahdollisimman pieni, sillä tiet ovat kapeita (meillä oli Hyundai i10).

Santorinin vanhaan satamaan joutuu kulkemaan joko jalan (hyvin pitkä kiemurainen tie) tai cable carilla! Cable car maksaa 6€/suunta. Uuteen satamaan on sen sijaan ajoyhteys ja sinne pääsee myös bussilla.

Santorini liikkuminen
Jyrkkä katu Firostefanissa
Missä majoittua Santorinilla?
Näköalat Firostefanista
Santorini hyvä tietää
Maisemat Firostefaniin ja Firaan
Boat Red Beach White Beach Black Beach
Venekyyti Red Beachiltä
Cable Car Santorini
Cable Car Santorinin vanhaan satamaan
Santorini veneretki
Veneretki lähisaarille

 

Retket

Santorinin yleisin retki on risteily sen kolmelle lähisaarelle: Nea Kameni, Palea Kameni ja Thirasia. Se kustantaa vanhasta satamasta n. 26€/hlö. Kahden saaren risteily on taas n. 20€.  Santorinilla tarjotaan lisäksi purjehduksia, illallisristeilyjä, viinitilakäyntejä ja kiertoretkiä. Niiden hinnoista en osaa sanoa, kun emme osallistuneet muille kuin kolmen saaren risteilylle.

Nea Kameni
Tulivuorisaari Nea Kameni
Palea kameni
Palea Kamenin kuumalähde
Santorini retket
Thirasia on Santorinin saariryhmän toiseksi suurin saari

 

Ruokailu

Ruokakaupoissa hinnat ovat aika pitkälti samat kuin Suomessa ja monessa kohtaa jopa yli sen. Iltaisin auki olevissa pikkukaupoissa hinnat ovat vielä tietenkin kalliimmat. Esimerkkinä pieni Lurpak-voipaketti maksoi 4,80€. Kävimme kuitenkin paria kertaa lukuunottamatta vain isommassa marketissa (villaa vastapäätä tien toisella puolella). Ostimme reissullamme kaupasta vain aamiaistarvikkeet (leipää, päällisiä, tomaattia, jugurttia, hedelmiä, pikakahvia ja maitoa) ja ne maksoivat viikoksi kahdelle hengelle n. 55€.

Lounaalla ja illallisella kävimme aina ulkona. Ravintoloiden annoskohtaiset hinnat olivat siinä 15€ tienoilla. Merenelävät ja souvlakia erikoisemmat liharuoat olivat kalliimpia. Salaatit olivat 10€ paikkeilla. Viinilasin hinta vaihteli 3 eurosta 7 euroon.

Hintaan vaikutti myös tietenkin sijainti. Oiassa maksoimme täydellisellä uringonlaskusijainnilla olevassa ravintolassa 67€ kahdesta pienestä risotosta ja kahdesta lasista viiniä, kun taas lähellä villaamme Firassa maksoimme n. 30€ kanipadasta, kalmariannoksesta sekä puolesta litraa viiniä.

Jälkkärit olivat pääasiassa 5 eurosta ylöspäin. Jäätelöä sai gelaterioista n. 2,50 eurolla (2 palloa – parasta gelatoa, mitä oon koskaan syönyt!). Jos halusi nopeaa ja halpaa ruokaa, niin pita gyros irtosi n. 4 eurolla.

Sunset dinner in Oia
Illallinen Oiassa auringonlaskun aikaan
Hotellit Santorini
Itse väsätty aamiainen partsilla
Gelato Santorini
Gelatot olivat Santorinilla sairaan hyviä!
Ravintolat Santorini
Ravintola To Fagopoti Firan liepeillä

 

Ostokset

Santorini on täynnä söpöjä pikkuputiikkeja, joissa myydään upeita vaatteita, kenkiä, koruja, kosmetiikkaa, ruokatuotteita, matkamuistoja jne. Vaatteiden ja jalkineiden hinnat ovat aika kovia. Lähes kaikki maksoi vähintään 30€, mutta monesti hintalappu oli kolmenumeroinen. Sen sijaan muita juttuja saa edullisemmin. Esimerkkeinä kerron tuotteista, jotka ostin: Ohut liina/saronki 10€, simpukkakorvakorut 10€, nilkkakoru 5€, huulirasva 3€, käsirasva 3€, matkapeili 4€, postikortti 0,40€. Liikkeistä ja tuotteista tuli otettua harmillisen vähän kuvia..

Santorini shops
Söpö vaatekauppa Firassa
Santorini hinnat
Matkamuistoja ja kissoja Pyrgosissa
Shopping Santorini
Kissoja näki Santorinilla kaiken kaikkiaan tosi vähän
Santorini ostokset
Ihastuttava taide-esinekauppa

 

Päivän eläminen Santorinilla

Aamiainen kaupasta n. 4€
Kevyt lounas ja vesi n. 11€ + tippi
Bussimatkat x2 n. 3,60€
Illallinen (pääruoka) ja viini (lasi tai 0,5l puoliksi) n. 20€ + tippi

=38,60€ + tipit

Sitten on tietysti itsestään kiinni, mitä Santorinilla haluaa tehdä ja kuinka siellä liikkua (:

Seuraavassa postauksessa tulen esittelemään Santorinin must see nähtävyydet! Sitä ei kannata missata! (:

Ps. Jos et ole vielä lukenut Albanian matkajuttuja, niin pääset kurkkaamaan ne alta:

Saranda matkakohteena
5 upeaa syytä matkustaa Albaniaan

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

13

Vastaa