Pääsiäistä pöytään!

Hyvää pääsiäistä! Oon aikaisemminkin kertonut, että juhlapäivät ovat erityisesti mieleeni, sillä ne tarjoavat piristystä arkeen! Jos sanoisin, että otan niistä aina kaiken irti, niin valehtelisin, mutta panostan ainakin vähän. Tänä vuonna tämä pääsiäisen laittaminen tuntui tuhoon tuomitulta sairastuvalta käsin, mutta lääkärissä käydessäni ja Kampin terminaalin läpi kulkiessani oli pakko käyttää tilaisuus hyväksi: Nappasin Plantagenista mukaan pääsiäiskukan ja Tigerista pääsiäiskoristeita.

Kukkahan ei ole vielä kerennyt puhjeta kukkaan, mutta oikeastaan tykkään siitä vähintään yhtä paljon ihan vihreänäkin. On muuten jännittävää nähdä minkä värisenä se alkaa kukkimaan, kun juttuhan meni niin, että en kuumehouruissani tajunnut edes tsekata mitä ostin! (Käsittääkseni kyseessä on helmililja, joten vaihtoehdot taitavat olla valkoinen ja sininen – kumpikin kelpaa oikein hyvin!) Tigerin ostokseni pääsiäismunarasia on kauniisti mustavalkoiseksi maalattua metallia ja sinne sisään sijoitin hempeitä suklaamunia, jotka kuorineen näyttävät hyvin aidoilta!

ALEMPANA VIELÄ PÄÄSIÄISSUUNNITELMANI JA HERKULLINEN KARITSANLIHAPULLAOHJE!


Tänään ajattelin viettää oikein rennon päivän. Meinasin uskaltaa lähteä Haukilahteen kävelylle, kun on noin kaunis ilmakin! Samalla voisi käydä juomassa kaffet Mellstenin rantakahvilassa vaikka ihan pullan kera!  Illalla olisi sitten vuorossa pääsiäisillallisen laitto. Menussa on karitsanlihapullia, tsatsikia ja uunijuureksia! Helpoilla mutta herkullisilla eväillä siis mennään. Miten te tykkäätte viettää pääsiäistä? (: 

Jos jollain uupuu vielä pääsiäisruokaresepti, niin pistän ohjeen karitsanlihapulliin alle! Lihapullissa on se hyvä puoli, että karitsanjauhelihaa löytyy aika varmasti ja edullisesti pakkasesta, kun muuten kauppojen lammasvalikoimat voivat olla jo hyvin huvenneet ja kovissa hinnoissa.

KARITSANLIHAPULLAT

400 g karitsanjauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 kananmuna
1 tl sinappia
1 tl juustokuminaa
1 rkl tuoretta rosmariinia / meiramia
Suolaa ja mustapippuria

Sulata ensin jauheliha huoneenlämmössä. Kuullota sitten hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli pannulla oliiviöljyssä. Mittaa mausteet ja kaada ne kuullotettujen sipulien kanssa jauhelihan joukkoon. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta pienehköjä lihapullia ja aseta ne uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ps. Jos kaipaat vielä helppoa ja herkullista jälkkäriä, niin mulla ois tarjota sokerittoman lasista tarjoiltavan hedelmäisen juustokakun resepti (täällä)!

Pps. Kuten huomata saattaa, niin blogini fontit ovat vaihtuneet, mutta sivupalkki on vielä yksi sekasotku – pahoittelut siitä! Kunhan koodaaja palaa lomalta maanantaina, niin saadaan asia kuntoon! Muitakin parannuksia luvassa (:

Nyt pääsiäisen viettoon! Have a good one! 

Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

5

Vastaa