Netflix Suosikit Part 2

Mukavaa lauantaita! Nyt olisi vuorossa Netflix-sarjojen suosikit part 2! Ensimmäisiin suositteluihini voi käydä tutustumassa täällä. Kuten viimeksi kerroin, nyt on luvassa niitä vähän tuntemattomampia Netflixin helmiä (ainakin jos omaan empiiriseen tutkimukseeni on luottamista!) Pidemmittä puheitta, olkaa hyvä!

Black Sails

Black Sails on seikkailullinen draamasarja, joka toimii kuuluisan Aarresaari -romaanin löyhänä esiosana. Sarjan tarina sijoittuu merirosvojen kulta-aikaan 1700-luvulle ja sen miljöönä on Bahamalla New Providencen saarella sijaitseva Nassaun kaupunki. Sarjassa seurataan pääasiassa merirosvokapteeni Flintiä miehistöineen: heidän ryöstöretkiään, taisteluita kilpailevia merirosvojoukkoja ja englannin  armeijaa vastaan sekä saaliiden jälleenmyyntiä Nassaussa. Kaupungissa käydään taas valtataisteluja ja pyritään pitämään Nassaun yhteiskunta järjestäytyneenä merkittävien henkilöiden välisten suhteiden vaihdellessa juonittelujen, romanssien, liittoutumien ja selkäänpuukottamisten johdosta. Elämä saarella on kuin tanssia veitsen terällä puhumattakaan merirosvomiehistöön kuulumisesta, jossa miekat heiluvat ja niskuroinnista rangaistaan kuolemantuomiolla. Sarja onkin ajoittain hyvin väkivaltainen. Josset kestä värilöylyjä, ei Black Sails ole sua varten (itselläni tekee välillä tiukkaa ja ruutua pitääkin katsoa sormien välistä)!

Mielenkiintoista sarjassa on se, ettei sen henkilöitä ole selkeästi jaettavissa ns. hyviksiin ja pahiksiin, vaan kaikki ajavat enemmän tai vähemmän omia etujaan ja on katsojasta kiinni, kenen agendat ovat lähimpänä sydäntä ja kenen pyrkimyksiä kannattaa. Sarjassa on mukana myös todellisen elämän tapahtumia ja historiallisina hahmoina siinä seikkailee mm. piraattikaksikko Anne Bonny ja Jack Rackham. Sarjassa on muutenkin paljon mielenkiintoisia henkilöhahmoja aina piraateista kauppiaisiin ja vangeista huoriin, joihin sarjan ensimmäinen kausi tutustuttaa katsojan hiljalleen pedaten asetelmia tulevaan. Koskaan Game of Thronesia muutamaa jaksoa enempää katsoneena uskallan kuitenkin väittää, että näissä kahdessa sarjassa on paljon samankaltaisuuksia – aina hahmokavalkaadista useisiin sivujuoniin ja väkivallasta alastonkohtauksiin! Netflixistä Black Sailsia löytyy 4 tuottaria, joista itse menen vasta kolmannessa! (Tiedänpä mitä teen tänä iltana..)

The Affair

Kriitikoiden ylistämä draamasarja kertoo avioliiton ulkopuolisesta suhteesta ja sen seurauksista. Tarina alkaa, kun pitkään onnellisesti naimisissa ollut pariskunta Noah ja Helen Solloway matkustavat neljän lapsensa kanssa totuttuun tapaan viettämään kesälomaa Helenin vanhempien luokse pieneen Montaukin kylään Long Islandin saarelle New Yorkiin. Siellä kirjailijana toimiva ja toisen romaaninsa kirjoittamisen kanssa kamppaileva Noah tapaa kohtalokkaan naisen, Alison Lockhartin, tämän työskennellessä paikallisessa ravintolassa tarjoilijana. Henkilökohtaisesta tragediasta toipuva ja onnettomassa avioliitossa elävä Alison on juuri sitä, mitä Noah tarvitsee saadakseen inspiraatiota kirjoittamiseen. Noah ja Alison ajautuvat intohimoisen suhteeseen, josta ei ole enää paluuta entiseen. Suhteella on itse asiassa kohtalokkaita ja todella kauaskantoisia vaikutuksia monen ihmisen elämään. Pakkaa sekoittaa myös mm. kylällä pyöritetty huumekauppa, Noahin teinityttären kapinointi ja Alisonin ex-miehen veljen selvittämätön kuolema sekä Lockhartien taloudellinen kriisi.

Erityistä sarjassa on se, että sen jaksot kuvataan eri henkilöiden perspektiivistä. Näin ollen tapahtumien kuvaukset sekä niiden merkitykset vaihtelevat. Ensimmäisellä kaudella jaksoissa vuorottelevat Noahin ja Alisonin muistikuvat, mutta myöhemmin mukaan otetaan myös Noahin ex-vaimon Helenin sekä Alisonin ex-miehen Colen näkökulmat tapahtumiin, jolloin pettämisen vaikutukset tulevat paremmin kuvatuksi petetyn näkökulmasta. Kuvailisin sarjaa synkäksi, dramaattiseksi ja tunteita herättäväksi. Siinä on eroottinen jännite ja pinnan alla tuntuu kuplivan jatkuvasti. The Affairia on tehty 3 tuottaria, jotka on kaikki nähtävissä Netflixissä.

Lovesick

Sarja on tyylilajiltaan komediallista ihmissuhdedraamaa ja se on hyvin käsikirjoitettu kuvaus rakkauden etsimisestä ja ystävyydestä. Sarja sijoittuu Glasgown West Endiin Skotlantiin, missä ryhmä ystäviä asuu saman katon alla. Lovesick on siitä kuvaava nimi, että sarjan lähtöasetelmana on mies (Dylan), joka on saanut klamydia-diagnoosin ja nyt hänen täytyy ottaa yhteyttä kaikkiin entisiin seksikumppaneihinsa kertoakseen asiasta. Jokainen jakso on nimetty hänen entisen tyttöystävänsä/seksikumppaninsa nimen mukaan ja kertoo flashbackeinä tarinan kuinka heidän tiensä ovat kohdanneet ja samalla miksi romanssi on epäonnistunut.

Samalla kerronta kulkee nykyhetkessä kuvaten Dylanin parhaan kaverin, naistenmiehenä tunnetun Luken, rakkaudessa epäonnistuneen Agnesin ja Dylanin salaisen ihastuksen Evien edesottamuksia omissa ihmissuhteissaan sekä heidän pyrkimyksiä auttaa Dylania agendassaan. Vähitellen selviää, että Dylanin lisäksi Eviellä on ollut tunteita tätä kohtaan, mutta hän on mennyt elämässään eteenpäin ja on astumassa avioliiton satamaan. Dylan taas arastelee tunteidensa paljastamista. Onko jo liian myöhäistä? Katsoja tietää lähtökohdan ja nykyhetken, mutta se, mitä tapahtuu välissä, saadaan selville palapelimäisen kerronnan kautta jakso jaksolta ja kausi kaudelta.

Sarjan parasta antia ovat sen onnistuneet henkilöhahmot: Dylan on sympatiat puolelleen saava koiranpentumainen mr. nice guy, joka rakastuu helposti, kun taas Luke on ronski, mutta koominen naistennaurattaja, jolla on takaraivossa pelko siitä, ettei hän koskaan löydä rakkautta ja Evie on taas särmä, mutta hyväntahtoinen ja aurinkoinen persoona, joka on kuitenkin epävarma elämänvalinnoissaan. Sarja kuvaa rakkautta hyvin luonnollisella tavalla näyttäen kuinka ihmissuhteet voisivat oikeassa elämässäkin mennä ja mikä niiden kehityksen esteenä voikaan seistä. Hahmojen viettämää tavallista elämää ja dialogeja maustaa kuitenkin sarkasmi ja sarjassa on myös farssin aineksia! Netflixistä Lovesickin jaksoja löytyy kolmen tuottarin verran!

Master of None

Master of None on komediallinen draamasarja, jonka on luonut Aziz Ansari ja Alan Yang ja tämän mainitsen siksi, että Ansari nähdään myös sarjan pääroolissa 30 vuotiaana Dev Shahina. Dev on pienikokoinen intialaiset juuret omaava, mutta new yorkilaisen elämäntavan omaksunut, näyttelijänä työskentelevä mies. Sarjassa seurataan Devin ja hänen omaperäisten ystäviensä elämää New Yorkissa (sekä toisella kaudella Italiassa). Devin pyrkimyksenä on saada näyttelijäuralleen tuulta alle ja deittailla etsien sitä oikeaa. Devin elämässä myös ruoalla on suuri rooli ja hän käykin yhdessä suurikokoisen ystävänsä Arnoldin kanssa ruokailemassa antaumuksella milloin missäkin euforian saattelemana.

Dev onnistuu löytämään muutamankin naisen, joiden kanssa kemia on käsinkosketeltavaa. Hahmojen väliset ihmissuhdekuvaukset ovat sen verran ihastuttavia, että ne saavat toivomaan samanlaista omalle kohdallekin! Sarja on viihdyttävä ilman suurieleistä draamaa tai erikoisia juonenkäänteitä. Sen komediallisuus on ihan omanlaistansa – tällaista et varmasti ole aikaisemmin nähnyt. Jos Gilmoren tytöissä suurena osana ovat nopeatempoiset ja nokkelat dialogit, niin Master of None ei jää todellakaan kakkoseksi. Todella nokkelia ja hauskoja repliikkejä toinen toisensa perään.  Sarjaa on tehty 2 tuottaria, jotka ovat kummatkin nähtävissä Netflixissä!

Jos viikonloppuna on tarkoitus ottaa rennosti, niin tässä olisi 4 hyväksi havaittua keinoa siihen (; Kivaa viikonloppua!

Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara

5

Vastaa

Close Menu