Netflix Suosikit part 1

Mikä saa synkän maanantainkin tuntumaan siedettävältä? Tietenkin käpertyminen viltin alle sohvalle seuraamaan loistavaa sarjaa!

Alkuun kuitenkin ilmoitusluontoista asiaa: oon korjannut kaikkiin postauksiini linkit toimimaan niin, että ne aukeavat uusiin välilehtiin! En ollut tajunnut, etteivät ne jo ennestään toimineet niin. Parantaa kuitenkin käytettävyyttä reilusti! Lisäksi nykyiselläänhän etusivu-näkymään, jossa kaikki artikkelit näkyy kerralla, pääsi vain klikkaamalla ns. profiilikuvaa, mutta nyt sinne pääsee kätevästi klikkaamalla banneria! Otan muuten mielelläni vastaan kommentteja blogisivujen käytettävyydestä! Jos tulee mieleen jotain, mikä voisi parantaa lukukokemuksia, niin tell me! (: Valitettavasti ihan samoja toimintoja, kuin vanhassa blogissani oli, ei tänne saa, kun kyse on kuitenkin portaalista, jossa kaikilla pitäisi olla suht samantapainen funktionaalisuus ja näkymä, mutta kunhan kaikki toimii ja sivuja on helppo käyttää!

Sitten itse asiaan! Netflix and Chill on jo käsite itsessään, mutta jos kaipaat sarjoja, jotka on niin hyviä, ettei chilliä edes kaivata, niin tsekkaa alla olevat!

Gilmore Girls

Komediallinen draamasarja kertoo Lorelain ja hänen itsensä mukaan nimeämänsä tyttären (kutsumanimi Rory) elämästä Star Hollowin idyllisessä pikkukaupungissa Connecticutissa! Äiti ja hänen 16-vuotiaana saamansa tytär ovat erittäin läheisiä – he keskustelevat kaikesta, tekevät lähes kaiken yhdessä ja rakastavat samoja asioita: kahvia, ylensyöntiä, ensilunta ja pikkukaupungin perinteikkäitä, mutta vähintään erikoisia tapahtumia! Sarjalle tunnusomaista onkin näiden kahden välinen nopeatempoinen vuoropuhelu, jossa on runsaasti viittauksia populaarikulttuuriin, ja joka nokkeluudessaan jaksaa aina naurattaa! Molemmat ovat erittäin älykkäitä, mutta Roryn tunnollisuus ja kunnianhimo leimaavat hänen luonnettaan, kun Lorelai ennemminkin pyrkii pitämään tavoitteitaan paussilla ollakseen paras mahdollinen äiti.

Sarja on muutenkin täynnä hauskoja ja mielenkiintoisia hahmoja perheenjäsenistä kyläläisiin, joihin päähenkilöiden suhteet vaihtelevat. Sen lisäksi, että jaksot naurattavat, kuvaa sarja niin tyttären kuin äidinkin kasvutarinan kommelluksineen ja sydänsuruineen hyvin sympaattisella ja koskettavallakin tavalla. Gilmoren tyttöjä on tehty 7 tuotantokautta ja lisäksi 4-osainen Netflix-sarja, joita voin kaikkia suositella erittäin lämpimästi! Nämä tytöt ovat kuin perhettä!

Outlander

Yhdysvaltalais-brittiläinen draamasarja, joka perustuu samannimiseen suosittuun kirjasarjaan ja kertoo kahden aikakauden välisestä aikamatkasta. Sarja on tyylilajiltaan historiallista fiktiota, joka pitää sisällään niin romatiikan, seikkailun kuin fantasiankin piirteitä. Sen päähenkilö Claire Randall on toiminut toisessa maailmansodassa sotilassairaanhoitajana ja sodan loputtua hän lähtee yhdessä miehensä Frank Randallin kanssa Skotlannin Invernessiin viettämään kuherruskuukautta. Matkalla Claire siirtyy outojen tapahtumien seurauksena kivikehän läpi 200 vuotta ajassa taaksepäin vuoteen 1743.

 Skotlantilaisten kapinallisten ja englantilaisten väliset taistelut ovat ajalle tyypillisiä. Claire joutuukin heti vaikeuksiin englannin armeijan punatakkien kanssa, jolloin ylämaalaiset pelastavat hänet. Clairen parantaessa joukon yhden miehen vammat ja todistaessaan hoitotaitonsa, alkavat ylämaalaiset pikkuhiljaa luottaa häneen. Selvitäkseen hän päätyy naimisiin nuoremman (syötävän komean) Jamie Fraserin kanssa. Hiljalleen suhde kypsyy vuosisadan rakkaustarinaksi, jota kuitenkin raastaa suhde toisessa ajassa elävään aviomieheen. Omat haasteensa selviämiseen tekee aikakauden erot ja Clairea syytetäänkin mm. englantilaiseksi vakoojaksi ja noidaksi. Claire voi luottaa salaisuutensa vain älykkäälle, kunnialliselle ja ajanjaksoon nähden hyvin koulutetulle Jamielle.

Fantasian piirteistään huolimatta kuvaus on hyvin realistisen oloista ja uskottavaa. Sarja myös herättää tunteita ja on visualisesti näyttävä! Jokainen jakso saa haluamaan lisää! Sarjaa on tehty 3 tuotantokautta, joista toistaiseksi vain 2 on nähtävissä Netflixissä.

Suits

Mun viimeisin suosikki! Edellä mainittuihin nähden täysin erilainen. Suits on draamasarja, joka sijoittuu hektiseen New Yorkin lakimaailmaan, jossa pärjää vain vahvat ja häikäilemättömät! Sarjan toinen päähenkilö sympaattinen Mike Ross päätyy monen huonon valinnan ja käänteen kautta juuri vanhemman osakkaan pestin saaneen Harvey Specterin työhaastatteluun välttääkseen kannoillaan olevat poliisit. Valokuvamuistilla varustettu ja Harvardin lakiopintoihin valmistautunut huippuoppilas (mutta collegesta koevastausten myynnin takia erotettu) Mike pystyy todistamaan Harveylle olevansa paras vaihtoehto avustavan lakimiehen tehtäviin vaikkei olekaan opiskellut vaaditusti Harvardissa. Harvey tekee laittoman ratkaisun ja ottaa Miken työskentelemään Pearson Hardman -asianajotoimistoon avustajakseen.

Sarja keskittyy Miken ja Harveyn käsittelemiin itseluottamusta ja nokkeluutta vaativiin lakitapauksiin heidän ylläpitäessään salaisuutta Miken taustasta kaikin keinoin. Vähitellen tieto lakikoulun käymättömästä huijarista leviää ja sillä näyttää olevan kohtalokkaita seurauksia. Sarja sijoittuu suureksi osaksi Pearson Hardmanin toimistoon ja käsittelee sen omistautuneiden työntekijöiden työkuvioita ja heidän välisiä suhteita, mutta myös muutamien päähenkilöiden henkilökohtaista elämää ja suhdekiekuroita. Mukana on niin draamaa, suuria tunteita kuin mielenkiintoisia caseja erikoisine ratkaisuineen! Sarjaa on tehty 6 tuottaria, joista 5 on nähtävissä Netflixissä.

 

Grace and Frankie

Seuraava sarja saattaa kuulostaa vähintäänkin erikoiselta ja vähän jopa luotaantyöntävältä, mutta ei ole sitä, trust me! Grace and Frankie on Netflixin tuottama draamakomedia, joka kertoo kahdesta vanhemmasta pariskunnasta, jotka ovat olleet naimisissa 40 vuotta, kun pariskuntien rouvien yllätykseksi heidän miehensä ilmoittavat, että ovat rakastuneita toisiinsa ja aikovat naimisiin. Pariskuntien naiset, Grace ja Frankie, ovat kuin yö ja päivä – Grace on jämäkkä hienostorouva ja bisnesnainen, joka nauttii päivittäin martineja, kun Frankie on taas boheemimpi pilveä polttava ja meditoiva luonnonlapsi. Miesten välisen salasuhteen paljastumisen jälkeen toisiaan vieroksuvat naiset päätyvät asumaan yhdessä toisen pariskunnan kotiin.

Naiset ovat uuden elämänvaiheen edessä ja sarjaa kertookin näiden kahden edesottamuksista totutellessaan sinkkuelämään. Heidän välilleen syntyy kuin syntyykin yhteisymmärrys ja lopulta jopa syvä ystävyys erilaisista arvoista huolimatta. Sarjassa kuvataan myös miesten, Robertin ja Solin, uutta yhteiselämää, eikä pariskuntien lapsiakaan jätetä kuvion ulkopuolelle. Sarja on täynnä mehukkaita hetkiä ja sen tilannekomiikka saa nauramaan. Toisinaan jaksoihin liittyy myös melankoliaa. Kaiken kaikkiaan käänteitä riittää ja jaksot jaksavat viihdyttää loppun asti. Sarjaa on kuvattu 4 tuottaria, jotka ovat nähtävissä vain Netflixissä.

Modern Family

Runsaasti palkintoja rohmunnut mokumenttimuotoinen tilannekomediasarja, jossa seurataan kolmen erilaisen toisiinsa kytkeytyneen perheen elämää. Phil ja Claire ovat heteropari, joilla on kolme hyvin erityylistä lasta (Haley, Alex ja Luke), Jay ja Mitchell ovat homopari, jotka ovat adoptoineen vietnamilaisen tyttären Lilyn ja kolmas seurattava perhe koostuu Clairen ja Mitchellin isästä Jaysta ja hänen huomattavasti nuoremmasta kolumbialaisesta vaimostaan Gloriasta, tämän pojasta Mannysta ja pariskunnan yhteisestä pojasta Joesta.

Sarjassa kuvataan perheiden arkea ja siinä syntyviä haasteita, joita jokainen perheenjäsen käsittelee omalla erikoisella tavallaan. Mahtavat, vaikkakin aika stereotyyppiset, persoonat ovat sarjan suurin vahvuus, ja kun hahmot oppii tuntemaan, aiheuttaa heidän väliset dialogit takuuvarmasti tirskuntaa. Muuten sarjalle ominaista ovat surkuhupaisuutta aiheuttavat epäonniset tapahtumaketjut. Vaikka sarjassa lapsilla on isot roolit, ei Modern Family ole lapsellinen tai sovi vain perheellisille katsojille, sillä huumori on laadukasta ja lapsihahmot ovat melkeimpä ne mielenkiintoisimmat! Sarjaa on tehty 9 tuottaria, joista 8 löytyy Netflixin uumenista!

Siinä oli viisi ehdotonta lemppariani! Tosi erilaisia, mutta olenkin aina lempielokuva tai -TV-sarja genreä kysyttäessä vastannut, että pidän hyvistä leffoista/sarjoista! Julkaisen lähiaikoina vielä toiset viisi Netflix-sarjasuosikkiani! Silloin onkin sitten luvassa vähän tuntemattomampia sarjoja, jotka olen vahingossa päätynyt katsomaan ja tykästynyt kovasti!

Kivaa viikkoa kaikille! Toivottavasti jää aikaa rentoutua lempisarjojen parissa! (;

Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara

5

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Ihania sarjoja ♥️ Itsekin kirjoittelin just tänään luonnoksiin hyvän mielen Netflix-sarjoja niin oli pakko tulla katsomaan löytyykö sulta samoja ? Yksi sama oli!

    1. Sara Malinen

      Kiitos, ihan vallan koukutuin jokaiseen! 🙂 Jos saan heittää villin veikkauksen, niin se oli varmaan Gilmoren tytöt? ;D Siitä tulee ainakin niin hyvä mieli! Pitääpä siis pitää silmällä sun blogia, jos sieltä löytys vastaavia sarjoja! 🙂

Vastaa