Näyttävän pääsiäiskakun helppo resepti

Blogini oli yhteen aikaan parhaiten tunnettu terveellisistä leivontaresepteistään! Siihen aikaan testailin paljon erilaisia leipomuksia ja jaoin niistä parhaat blogiin (jaan reseptilinkkejä postauksen loppuun). Nyt viimeisestä leivontapostauksesta on vierähtänyt pitkä tovi, sillä olen kamppaillut IBS:n kanssa ja on täytynyt karsia omia syömisiä todella paljon. Oon noudattanut pitkään FODMAP-ruokavaliota, joka on parantanut vatsani tilannetta onneksi merkittävästi. Jos haluat lukea FODMAP-ruokavaliosta ja siihen sopivista välipalavinkeistä, niin olen koostanut siitä postauksen (klik!)

Tämä ei kuitenkaan ollut mun tänpäiväinen aiheeni! Aiheenani on helppo ja herkullinen pääsiäiskakku resepteineen, sillä täytyyhän sitä välillä herkutella! Pyöräytin pitkästä aikaa juustokakkua ystäväni syntymäpäivän kunniaksi ja lähestyvää pääsiäistä silmällä pitäen. Tämä sitruunajuustokakku on myöskin siitä mainio resepti, että siitä saa helposti kevyemmän ja terveellisemmän version! Laitan reseptiin vaihtoehtoiset ainesosat, jos haluat herkutella kevyemmin. Tuhdimmassa versiossa koristeet ovat suklaisia, mutta kevyempään kakkuun tulee sitruunakiille.

Tein kakun korkeaan 17cm halkaisijan irtopohjavuokaan, mutta halutessasi voit käyttää levempääkin vuokaa (keksipohja levittyy ohuemmaksikin). Kuvissa kakku on muuten vielä vuoan alaosan ja leivinpaperin päällä, sillä nappasin kuvat ennen kuin kuljetin ja luovutin kakun ystävälleni.

Juustokakku resepti

Sitruunajuustokakku ohje

TUHDIMPI / KEVYEMPI RESEPTI:

Pohja:

150g kaurakeksejä / täysjyväkaurakeksejä
50g voita / 30g kookosöjyä tai esim. Mini Lättaa + loraus vettä

Täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa / 400g kevyt tuorejuustoa
2dl vispikermaa / 2dl Flora Vispiä
1dl sokeria / 1dl erytritolia
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Suklaiset päälliset:

n. 50g sulatettua valkosuklaata
n. 25g raastettua valkosuklaata
1 iso ja 1 normaalikokoinen suklaamunan puolikas
75g Toffeesydän suklaatoffeerakeita (Panda) tai muita ”munakarkkeja”

//

Sitruunakiille:

1 dl sitruunan mehua
0,5dl vettä
2-3rkl erytritolia (tai sokeria)
halutessaan pari tippaa keltaista elintarvikeväriä
2 liivatelehteä

Pääsiäisleivonta helppo resepti

Juustokakun koristelu

OHJE:

1) Valmista pohja murskaamalla keksit (tehosekoitin on tähän kätevä). Sekoita keksinmuruihin rasva (/+ vesi). Voitele irtopohjavuoka öljyllä (pohjaan voi laittaa myös leivinpaperin). Levitä keksiseos pohjan päälle tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi.

2) Tee seuraavaksi täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita siihen tuorejuusto sekä sokeri/erytritoli. Purista sitruunan mehu kattilaan ja kuumenna. Sulata vedestä puristetut liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustokakkumassaan koko ajan sekoittan (sähkövatkain tähän paras). Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita pinta kakkuveitsellä tai lastalla. Laita kakku hyytymään jääkaappiin (oma kakkuni oli yön yli).

3) Koristele haluamillasi koristeilla. Jos haluat tehdä suklaakoristelun, irrota hyytynyt kakku vuoasta. Jos päädyt sitruunakiilteeseen, niin pidä kakku vielä vuoassa. Irrottaminen käy kätevästi kakkuveitsellä, kun lämmittää sitä kuumassa vedessä, kuivaa ja pyöräyttää sitten kakkumassan irti reunoista. Itse tosin käytin tähän taipuisaa fileerausveistä ja se toimi ihan yhtä hyvin!

Suklaakoristelu: Sulata valkosuklaa. Kiinnitä suklaamunanpuolikkaat sen avulla kakun pintaan. Valuta sitten valkosuklaata koko kakun päälle viiruiksi. Puolita/murskaa osa munakarkeista ja laita niitä sekä kokonaisia karkkeja kakun päälle sekä suklaamunien sisään. Ripottele päälle vielä valkosuklaamurua.

Sitruunakiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä sitruunan mehu, vesi, erytritoli/sokeri ja mahdollisesti elintarvikeväri kattilassa, kunnes seos on kirkasta. Lisää joukkoon pehmenneet ja vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita hyvin. Jäähdytä seosta hetki ennen kakun päälle kaatamista. Hyydytä kakkua vielä pari tuntia jääkaapissa. Kun se on hyytynyt, voit irrottaa kakun vuosta (ks. ohje kohdassa 3).

Pääsiäisleivonta

Pääsiäiskakku resepti

Juustokakun koristeet

Itsehän käytin kevyempää reseptiä muuten, paitsi koristelin – kuten kuvista näkyy – suklaapäällisillä. Näin ollen voin kokemuksella ja lähes puoli kakkua syöneenä kertoa, että kevytversio toimii myös erittäin hyvin (; Todella kuohkea ja herkullinen kakku!

Tässä myös muita pääsiäiseen sopivia terveellisiä herkkureseptejä:

Porkkanajuustokakku

Kaikki ruoka-aiheiset postaukseni löytyvät FOOD-kategoriasta (klik!)

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

5

Tällä artikkelilla on 11 kommenttia

  1. jasminiitta

    Eiiiii jummi mitä herkkuja! Antaisin toisen käteni jos saisin nyt tuollaista kakkua ??

    Upeet kuvat!

    1. lifealasara

      Hehe! Se on nopeesti pyöräytetty 😉 ❤️

  2. Vilhelmiina

    Näyttää taivaalliselta?

  3. roosakoivula

    MUMS! Näyttää super hyvältä <3

    1. lifealasara

      Kiitos! ❤️ Sitä oli 😉

  4. Tanja Räty

    Näyttääpäs se hyvältä! Mikä sulla on toi ihana lautanen kakun alla? 🙂

    1. lifealasara

      Kiitos! 🙂 Se on tuollainen pieni H&M:n jalallinen kakkuvati! Just passeli tuon kokoiselle kakulle 🙂

  5. hannaraittila

    Upee toi kakku❤️voi kun minuunkin iskis joku leipomisinto!

    1. lifealasara

      Kiitos paljon ❤️ Yllättävän palkitsevaa puuhaa 😉 Toki myös vähän petollista!

  6. Nonna

    On niin herkullisen näköistä, että! 🙂 Mitenhän onnistuisi jos kokeilisi tehdä maidottoman version, hmm..

    1. lifealasara

      Vois onnistua ihan hyvin! 🙂 Nykyäänhän on jo useita eri vegetuorejuustoja ja vaahtoutuvia kasvikermoja. Jos kokeilet, niin kerro ihmeessä miten onnistui ja miltä maistui 🙂

Vastaa