Näin pelastat Bad Hair Dayn

Kun tukka sojottaa villinä, latvat hapsottaa, viimeisestä pesusta on vierähtänyt tovi tai kun kuontalo ei vaan asetu millään kivasti, niin nämä niksit auttavat! Ne pohjautuvat omiin kokemuksiini ja ovat käytössäni vähän liiankin usein! Vihaan nimittäin hiustenpesua ja -laittoa!

Näissä hiuksissa on tavoitetta! Onneksi bad hair day ei välttämättä ole niin bad!

OTSATUKAN PESU

Kun hiukset ovat päässeet hieman likaantumaan, on ponnari perusvarma. Ponnarikaan ei kaikkea pelasta, sillä öljyisyys voi silti paistaa kasvoja reunustavista hiuksista – varsinkin, jos omistaa otsatukan tai muuten pitää suortuvia vapaana kehystämässä kasvoja! Tähän varma ja nopea kikka on pesaista lavuaarissa hiukset kasvojen ympäriltä. Se vie korkeintaan pari minuuttia: laita muut hiukset kiinni ja hiero shampoo vapaana oleviin hiuksiin ja huuhtele. Hoitoainetta ei tähän määrään tarvita! Kuivaa enimmät vedet pyyhkeeseen ja hiukset kuivuvat sillä aikaa kun meikkaat, jonka jälkeen ne voi vielä tarvittaessa viimeistellä suoristusraudalla. Föönaaminenkaan ei tosin vie minuuttia kauempaa!

KEVYT TYVITUPEERAUS

Kun hiukset ovat likaiset tai muuten vaan menevät liuruina päätä myöten, auttaa kuivashampoo (ei jakauksen kohdalle, jottei jää hiutaleita) ja kevyt tyvitupeeraus tiheällä kammalla!  Tupeerauksen ja päällishiusten siloittamisen jälkeen hiuksissa on taas volyymia ja ne näyttävät puhtaammilta!

HIUSPANNAT

Tää on tällä hetkellä mun lempikikka, kun oon löytänyt niin kivoja hiuspantoja! Paksu hiuspanta piilottaa alleen ja toisaalta kiinnittää huomion itseensä likaisen tyven tai tyvikasvun sijaan! Pantaa voi käyttää hiusten ollessa auki, nutturalla tai ponnarilla – mikä nyt itsellesi parhaiten sopii! Itse tykkään käyttää paksuja silkkisiä solmupantoja, jotka loppuvat korvien taakse, niin niskahiukset saavat olla rauhassa.

SOTKUNUTTURAT

Oon oikeesti monesti aamulla hiukset laitettuani miettinyt, että ne näyttivät kivemmilta sotkunutturalla, joka mulle oli muovautunut nukkuessa! Sotkunutturaan on monta eri tapaa tehdä, mutta parasta on, ettei lopputuloksen tarvitsekaan näyttää viimeistellyltä! Jos hiukset eivät asetu ja hapsottavat, on sotkunuttura todennäköisesti se oikea valinta!

LETIT

Jos latvat hapsottaa ja kuontalo taipuu kaikilla muilla tavoilla paitsi kauniisti puno letit! Yksi tai kaksi, ylhäältä asti tai vaan latvaan, oikeinpäin tai nurinpäin, ranskalaiset, fishbone tai vaikka neljällä letitetyt – sinä päätät! Sotkunutturakin saa uusia ulottuvuuksia, kun siihen yhdistää päätä pitkin kulkevan letin!

HIUSÖLJY

Kuiviin hapsottaviin latvoihin, jotka takkuuntuvat pään heilautuksesta, toimii hiusöljy! Se silottaa kuin taikaiskusta ja hoitaa latvoja! Itse suosin arganöljyä ja Rapunzelin shine dropseja.

Hyviä hiuspäiviä! (:

Kuvat: Pinterest

Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

♡: Sara

6

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Annika Rintala

    Kivoja vinkkejä!
    Tuli sotkunutturoista mieleen, että se on ärsyttävää miten kivasti hiukset saattaa asettua huolettomalle nutturalle, kun laitat ne vaan nopeasti esim. suihkun ajaksi jonkinlaiseen viritelmään. Mutta jos yrittämällä yrität kivan huoletonta sotkunutturaa, ei siitä tuu yhtään mitään. 😀

    1. Sara Malinen

      Kiitos! 🙂 Oot kyllä niin oikeessa! 😀 tohon ongelmaan on tullu törmättyä monesti!

Vastaa