Miten tehdä lomasta mahdollisimman onnistunut?

Nyt on kaikki tämän kevään rutistukset ja velvoitteet takanapäin ja on aika nauttia lomasta! Rakastuin viime vuonna Kreetaan (josta on paljon vinkkejä ja kokemuksia luettavissa täällä) niin kovasti, että matkakohteeksi valikoitui tänäkin vuonna Kreikan saari! Tällä kertaa blogissa tullaan kuulemaan matkajuttuja ja -suosituksia Kreikan saaresta nimeltä Kos! Lentokoneen nokka ottaa koordinaateikseen etelän lämmön ja lomamoodin huomenna 2.6! En malttaisi odottaa! Matkan lähenemistä fiilistellessä halusin koota blogiin asioita, joita lomailu ja matkustaminen mulle edustaa samalla vinkaten miten sinäkin voit tehdä lomastasi mahdollisimman onnistuneen! (repost)

Jos muuten haluat tarkastella paremmin kuvien matkakohteita, niin klikkaamalla pääset alkuperäisiin postauksiin, joissa on paljon kokemuksia, vinkkejä ja kuvia matkakohteista! (:

kreetan parhaat nähtävyydet
Elafonissi – Kreetan kaunein ranta!
rannat dubrovnik
Dubrovnikin kaunis rantabaari

RAUHOITU JA UNOHDA KOTI- JA TYÖASIAT!

Se tunne, kun ei ole kiire minnekään eikä tarvitse stressata mistään (ei edes siitä kerkeätkö nähdä kaikkea, mitä matkalla haluat nähdä), vaan pystyt vain keskittyä nauttimaan kaikesta ympäröivästä. Kaikilla aisteilla. Siinä on loman ydin.

Split parhaat nähtävyydet
Splitin ihastuttava vanhakaupunki
berliini tekemistä
Berliinissä shoppailemassa

HANKI UUSIA KOKEMUKSIA, YLITÄ ITSESI, OLE ENNAKKOLUULOTON JA HEITTÄYDY!

Kerran sitä vaan eletään, joten mikset sanoisi useammin ”kyllä”? Parhaimmillaan tällainen asenne vie ikimuistoisiin paikkoihin ja tilanteisiin, joita et muuten kokisi! Myös eksymiset tai muut epäonniset sattumukset ovat osa kokemusta. Kaikkea ei kannata ottaa niin tosissaan, vaan reissussa tarvitaan aina seikkailumieltä! Surkuhupaisista sattumuksista saa kaiken lisäksi parhaat naurut! ..Ainakin jälkikäteen! Mun surkuhupaisimpia lomamokia voi muuten lukea postauksesta Matkaillessa sattuu ja tapahtuu!

Praha tekemistä
Vltava joella soutelemassa Prahassa
dubrovnik parhaat nähtävyydet
Merenantimia välipalaksi Dubrovnikissa

NAUTI KULINAARISISTA ELÄMYKSISTÄ ILMAN HUONOA OMATUNTOA!

Kenenkään ei pitäisi lähteä lomalle syömään kanaa ja riisiä. Eikä toisaalta pelkkää pizzaa tai purilaisiakaan. Mulle isoa osaa elämystä edustaa paikallinen ruoka ja erilaiset, uudet makuelämykset! Kokeile – ennakkoluulottomuus on tässäkin valttia! Jos et pidä, niin voit käydä hakemassa vaikka lohdutusjäätelön! Lomalla kun ei kaloreita lasketa (;

onnistunut loma
Alkupaloja Kreetalla korkean kukkulan päällä olevassa tavernassa

OTA KAIKKI IRTI AURINGOSTA, MERESTÄ JA RANTAELÄMÄSTÄ

Ne näyttelevät mulle suurta osaa sielun hyvinvoinnissa tällaisen pimeän ja kylmän maan kansalaisena (tosin viime aikoina koto-Suomi on pistänyt parastaan!). Meren kohina, rusketuksen tuoksu, kuuma hiekka. Jos olet yhtään kuin minä, niin älä turhaan murehdi rannalla käytettyä aikaa – aina ei tarvitse olla suorittamassa! Muista kuitenkin suojautua auringolta!

malaga rannat
Rannalla Malagassa
zurich tekemistä
Zurichin upeat järvimaisemat

ÄLÄ TINGI PITKISTÄ LEVOLLISISTA YÖUNISTA!

Vaikka lomalla on monesti paljon nähtävää ja koettavaa, ei yöunista kannata alkaa tinkimään! Ilman herätyskelloa on vaan niin paljon mukavampi herätä (kunhan et vain nuku aamupalan ohi!) Väsyneenä sitä ei saa mistään niin paljon irti kuin olisi suotavaa! Hotellihuoneen ykkösprioriteetteihin kannattaakin listata mukava sänky, ilmastointi ja pimennysverhot!

praha parhaat nähtävyydet
Prahan mahtavat nähtävyydet
Malaga parhaat nähtävyydet
Malagan upea satama

 

En ole aikaisemmin käynyt Kosilla, niin kuulisin erittäin miellelläni, jos sulla on antaa vinkkejä kyseiseen kohteeseen! (: Palaan muuten blogin pariin taas reilun viikon kuluttua matkajuttujen kanssa! Muistahan tulla kurkkaamaan!

Ps. Olisin todella kiitollinen, jos kävisit täyttämässä tämän nopean ja helpon kyselyn! ♡ Voit halutessasi osallistua samalla myös arvontaan! (lisäohje täällä)

Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara

 

5

Vastaa