Miniloma Zürichissä

Vietin edellisviikon vaihteessa aivan ihanan pidennetyn viikonlopun helteisessä Zürichissa Sveitsissä! Se oli itseasiassa toinen kerta kun vierailin kyseisessä kaupungissa, mutta edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo yli viisi vuotta! Näin jälkikäteen kun miettii, niin mitään erityistä ei tullut tehtyä ja voisinkin sanoa, että tämän reissun teema oli nauttiminen! Nauttiminen säästä, maisemista, ympäristöstä, ruoasta ja seurasta. Parin viikon takaisen Kreetan reissun jälkeen (täällä ja täällä) ei Suomen sateinen +13  kerennyt siis kauhean pitkään masentamaan! Zürichissä oli parhaimmillaan reippaat 30 astetta ja pelkästi se takasi onnistuneen loman! Tässä siis reissun parhaita paloja!

ZÜRICHSEE

Vaikka Järvi-Suomesta kotoisin olenkin (tai ehkä juuri siksi), niin meri on aina ollut mulle se juttu! Turkoosi lämmin kimmellys on vetänyt puoleensa, mutta nyt yllätyksekseni huomasin, että koin lähes saman viehätyksen Zürichin keskustassa olevalla Zürichsee-järvellä! Upea kapea, mutta laaja järvi, jonka rannoilla on ihastuttavia puistoja, kaupunkimiljöötä, vehreää luontoa ja taustalla kohoavat siniset vuoret!

Veden pinta hohtaa hopeisen ja kultaisen lisäksi vuorokaudenajasta riippuen monissa pastellinsävyissä. Itseasiassa toinen puoli järvestä on sikäläiseltä nimeltään kultainen lahti ja toinen hopeinen lahti. Pimeän tullen auringonlasku järvelle on mitä upein ja näkymää korostaa vastarannalla loistavat kaupungin valot.

Aivan loistava paikka viettää päivää kuin myös iltaa! Puistoissa saa esim. grillata siellä vapaassa käytössä olevilla grilleillä ja yksi huikein ilta olikin, kun illallisen sijaan syötiin barbecue-herkkuja viltillä nauttien viiniä ja katsellen auringonlaskua lämpimänä kesäiltana! Puistoalueille kerääntyy muutenkin paljon ihmisiä seurustelemaan, pelaamaan pelejä, uimaan, syömään, nauttimaan virvokkeita ja ylipäätään viettämään aikaa!

Zurichsee

Kokemuksia Zurich

Matkavinkit Zurich

Zurich kylä

Pidennetty viikonloppu Zurichissa

Zurich tekemistä

Miniloma Zurich

RAPPERSWILIN KYLÄ JA LINNA

Ruusujen kylä on termi, jolla kuvataan Rapperswil-Jonan taajamaa, ja juuri niin maalaisromanttinen se onkin! Ihastuttava kylä vanhoine harjakattoisine rakennuksineen järven rannalla. Modernia puolta edustaa näyttävä keskeltä järveä kulkeva veden päälle rakennettu ajoväylä toiselle puolelle järveä. Kylän keskellä kukkulalla on ihastuttava linna, jonka historiaan en sen enempää tutustunut, mutta sinne pääsi sisällä kiertelemään ja sen tasanteilta oli kauniit näköalat. Lisäksi muurien lomassa sisäpihalla oli söpö puutarha, jonka kukista napsinkin kuvia! Alueen ravintolat olivat tosi viehättävän oloisia ja söin yhdessä niistä parasta (ja varmasti tuoreinta) kalaa pitkään aikaan!

Kokemuksia Sveitsi

Matkavinkit Sveitsi

Pidennetty viikonloppu Sveitsissä

Rapperswil kokemuksia

Matkailublogi

Matkailuvinkit

Matkailuvinkit Zurich

KAUPUNKIMILJÖÖ

Siitä ei pääse mihinkään: Zürichin vedenläheinen keskusta on todella kaunis! Se on sympaattisen keskiaikainen kuitenkaan vähättelemättä sen imagoa maailman pankkikeskuksena. Sen läpi virtaava Limmat-joki siltoineen antaa alueelle oman leimansa ja sen varrelle on keskittynyt monia palveluja ja näkemisen arvoisia paikkoja. Varsinkin terassit ovat viihtyisiä ja vesiaktiviteetteja on paljon. Keskustasta löytyy muutenkin runsaasti palveluja sekä kauppoja ja ravintoloissa on mistä valita! Pakko erikseen mainita: Sveitsihän tunnetaan Euroopan kalliimpana maana, mutta hinnat ketjuliikkeissä ovat monesti kansainvälistä tasoa, kun taas esim. ravintoloiden hinnat ovat jo ihan toista luokkaa! Tekee melkein mieli olla ennemmin syömättä kun maksaa 35 euroa halvimmasta salaatista!

Sveitsi

Zurich matkavinkkejä

Miksi matkata Sveitsiin?

Zurich matkavinkit

RUOKA

Tässä kohtaa erikoismaininnan saa juustot! Ai että, en ole koskaan maistanut niin hyviä juustoja tai nähnyt vastaavia valikoimia! Kysyin paikallista valitsemaan kaksi sveitsiläistä suosikkiaan picnicillemme ja ne olivat Appenzeller, joka on puolikova aromikas ja hienostunnut juusto, jota on kypsytyksen jälkeen valeltu viini-yrttiliemellä ja Tete De Moine, joka on myöskin puolikova pastöroimaton juusto, jota leikataan erityisellä Girolle-höylällä ruusukkeiksi, joita on vähän turhankin helppo pistellä kitaansa!

Grillauksen lisäksi pidimme joka päivä aamupalapicnicin järvellä, joka oli aivan mahtava tapa aloittaa päivä! Juustojen lisäksi tuoreet marjat oli kova hitti. Kuten kuvasta myös huomaa, en luopunut aamupuurosta reissussakaa, haha! Mutta sepä maistuikin erityisen hyvältä noissa maisemissa!

Illallispaikkoja kerkesimme kokeilla vain kahta, mutta olivat ihan loistavia kumpikin! Ensimmäisen illan valinta oli järvinäkymällä varustettu Strozzi’s, jossa herkuteltiin naudan entrecotella ja vasikalla lisukkeineen. Toisen illan illallinen oli siitä spesiaali, että se oli ensimmäinen kerta kun kokeilin raclettea, joka on siis sveitsiläisiltä vuoripaimenilta peräisin oleva ruoanvalmistumentelmä. Pöytään tuodaan siis valurautainen raclette-grilli, jolla sitten paistellaan pyötään raakana tuotuja lihoja ja kasviksia. Siinä on erityiset juuston sulatusalustat, joilta sitten sulaneet ja maustetut juustosiivut kipataan paistettujen herkkujen ja keitettyjen perunoiden (joita pöytään ilmestyi säkillinen) päälle. hauskaa, aktivoivaa ja herkullista!

Zurich ravintolat

Zurich kesällä

Travel blog

Zurich ruoka

Miltäs Zürich vaikutti?

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

 

♡: Sara

3

Vastaa