Top 10 Vinkit Berliinin viikonloppulomalle Osa 2

Nyt vuorossa Top 10 vinkit Berliinin viikonloppulomalle -postauksen jatko-osa eli luvassa Berliinin matkavinkit 6-10! Ne käsittävät lähinnä Berliinin nähtävyyksiä ja vetonauloja. Pidemmittä puheitta listaukseen!

6. MAISEMAREITIT

Berliinissä on mahdollista kiertää suurin osa tärkeimmistä ja kuuluisimmista nähtävyyksistä ihan paikallisbussin kyydissä normaalin joukkoliikennelipun hinnalla! Linjat 100 ja 200 kulkevat niin sanottua maisemareittiä pitkin ja bussit ovat monesti kaksikerroksisia, joten näkymät niistä ovat hyvät. Me päästiin istumaan ihan etupenkkiin!

Sightseeing-reitti kulkee Zoologischer Gartenin asemalta itään päin. 100 kulkee Alexanderplatzille ja 200 jatkaa pidemmälle Michelangelostrasselle asti. Periaatteessa Alexanderplatzin jälkeen ei enää ole merkittäviä nähtävyyksiä, joten se on hyvä keskeinen paikka hypätä kyydistä. Linjat pysähtyvät kohteissa, kuten Reichtag eli Saksan Valtiopäivätalo, Brandenburgin portti ja sen kupeessa oleva Holokaustin muistomerkki, Museosaari sekä Televisiotorni. Pysäkeillä voi jäädä vapaasti pois ja kun on ihmetellyt ja kuvaillut tarpeeksi, voi hypätä seuraavaan bussiin – niitä kun kulkee 10 minuutin välein! Loistava tapa nähdä Berliinin nähtävyydet ilman sompailua ja juoksemista paikasta toiseen!

Berliini matkakohteena
Reichtag, Saksan Valtiopäivätalo
Vinkit Berliiniin
Reichtag, Saksan Valtiopäivätalo

 

Holokaustin muistomerkki
Holocaust Memorial, Holokaustin muistomerkki
Berliinin nähtävyydet
Branderburger Tor, Brandenburgin portti

Matkavinkit Berliiniin

7. MUSEOSAARI

Museosaari saa ihan oman kohtansa, sillä se on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia puistomaisessa saarimiljöössä aivan Berliinin keskustassa. Siitä ei kannata vain kulkea ohi, vaan saarella kannattaa piipahtaa ihailemassa useita 1800-luvulla rakennettuja museorakennuksia ja varsinkin huikean koristeellista ja jykevää Berliinin tuomiokirkkoa. Saari on loistava paikka esim. urbaanille picnicille ja itse päädyimme todistamaan siellä pidettäviä häitä!

Mitä tehdä Berliinissä?
Alte Nationalgalerie, Vanha kansallisgalleria
Viikonloppuloma Berliinissä
Vanhoja itäsaksalaisia autoja (Trabant?) Alte Nationalgalerien edessä
Pidennetty viikonloppu Berliinissä
Berliner Dom, Berliinin tuomiokirkko ja TV-torni

Matkavinkit Berliinin

8. KIRPPUTORIT SUNNUNTAISIN

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, ei Berliinissä kaupat tai ostoskeskukset ole sunnuntaisin ollenkaan auki. Sunnuntaisin kannattaa siis nähtävyyksien lisäksi keskittää energiansa vaikka kirpputoreilla vierailuun. Niitä pystytetään ihan Berliinin keskustan tuntumaan sekä eri puistoalueille. Kirpputoreilla vallitsee saksalainen markkinatunnelma. Suuremmilla kirpputoreilla on ihan esityksiä, musiikkia ja ruokakojuja. Itse piipahdimme pienelle kadunpätkälle pystytetyllä kirppiksellä, jossa myytiin käsitöitä ja myyjien itse tekemää taidetta. Taso luonnollisesti vaihteli, mutta yhtään muualta tuotua turistisekundaa ei ollut myynnissä! Itse ostin tuliaisiksi yhden pienen mutta upean lyijykynätyön!

Kirpputorit Berliini
3D paperieläinten taitteluarkkeja
Tekemistä Berliini
Jääkaappimagneetteja historiallisista kuvista


9. BERLIININ MUURI

Luonnollisesti listalla! Berliinin muuriahan on omien tietojeni mukaan muutamissa kohdin Berliiniä, mutta pisin pätkä on East Side Gallery, joka sijaitsee Mühlenstrasse-kadun varrella. Se on 1,3 km pitkä ja täynnä kuuluisien taiteijoiden teoksia sekä graffiteja, mutta suurimmaksi osaksi se on täyttynyt töherryksistä. Muurin alue ei ole mitenkään kaunis, vaan antaa karun kuvan Saksan historiasta. Helpoin tapa nähdä tämä historiallinen ulkoilmagalleria on jäädä Warschauer Straßen asemalla ja kulkea muurin matka, jonka jälkeen päätyy Ostbahnhofin asemalle pienen ostoskeskukseen, josta voi helposti jatkaa matkaansa S-linjalla!

Berliinin matkavinkit

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlia eli yhtä rajanylityspaikkaa kuvaava teos
Socialist Fraternal Kiss
Tunnetuin teos Socialist Fraternal Kiss – On muuten kommunistimaiden valtiomiesten spesiaali tervehdystapa!

Berliini East side gallery

Berliinin muuri

10. TELEVISION TOWER

Paras viimeiseksi! Alexanderplatzilla sijaitseva Berliner Fernsehturm eli Berliinin Televisiotorni on huikea nähtävyys paitsi ulkoisen olemuksensa puolesta, mutta varsinkin sisällä vierailtuna! 368 metriä korkeasta tornista pääsee maisemia ihailemaan reilun 200 metrin korkeudella olevalta näköalatasanteelta, josta näkee jopa 42 kilometrin päähän. Näkymät ovat varmasti hienot päivälläkin, mutta illalla Berliini valoineen näytti erityisen kauniilta!

Lippu torniin maksaa 14€ ja pöydän ravintolasta voi varata 23,50 eurolla ulkolaidalta ja sisälaidalta vähän edullisemmin (sis. sisäänpääsy). Lauantai-iltana tiskiltä sanottii ravintolan olevan täynnä sekä la että su (mahdollista varata netistä sekä paikan päältä automaatista), mutta kun sunnuntaina päädyttiin kuitenkin paikan päälle ajatuksena käydä edes lasillisilla, saatiinkin pöytä tuosta vain ilman mitään pöydän varausmaksuja, kun vain ostettiin liput näköalatasanteelle. Suosittelenkin menemään suoraan näköalatasanteelle kyselemään vapaita pöytiä (tai varaamaan hyvissä ajoin), eikä lannistua jos ei saa ostettua pöytävarausta, sillä sitä ei näköjään tarvita!

Ei meillä varsinaisesti yhtään nälkä ollut, mutta päädyttiin kuitenkin vetämään kolmen ruokalajin menu kuplivan kera! Hinnat eivät olleet yhtään niin korkeat, kuin niin korkealta rakennukselta voisi olettaa, vaan koko menu maksoi vain 42€. Samalla kun nautiskeltiin ruokaamme, loistivat kaupungin valot lasiseinien läpi, tuikkivat valaisimet ravintolan katossa ja kaiken kruunasi tunnelmallinen flyygelimusiikki – aika wunderschön kokemus!

Berliinin TV-torni
Berliner Fernsehturm, Berliinin Televisiotorni
Berliini ravintolat
Alkupalaksi vuohenjuustomousse crumble, rucolaa ja päärynää
Berliini ruoka
Pääruoaksi kuhaa, perunapyrettä ja risottoa kapris-rusinakastikkeella
Berliinin TV-tower ravintola
Jälkiruoaksi tiramisu mustikoilla, marjasurvoksella ja suklaatikkarilla

 

Mitä pidit näistä Berliinin matkavinkeistä? Suosittelen tosiaan kohdetta kaikille oikein lämpimästi ♡ Oletko jo käynyt?

Löydät kaikki matkailuaiheiset postaukseni TRAVEL-kategoriasta!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

♡: Sara

7

Vastaa