Malagan matkavinkit osa 1

Noniin, nyt oon saanut Malagankin kuvat jotenkin jäsenneltyä ja vuorossa olisikin vähän kattavampi paketti siitä, mitä Malagassa kannattaa tehdä! Koska asiaa (ja varsinkin kuvia) on niin valtavasti, on kokonaisuus jaettu kahteen osaan, joista tässä ensimmäisessä osassa kerron Malagan historiallisesta keskustasta, satamasta ja puistoalueista.

Täytyy sanoa, että Malaga on oikein ihastuttava kaupunki! Se on tosi näppärän kokoinen, sillä kaikki on kävelymatkan päässä, mutta menoa ja ihasteltavaa riittää. Vietettiin kesäkuussa Malagassa kaksi kokonaista päivää ja muuten käytiin muutamaan otteeseen vain iltasaikaan syömässä. Tässä yhden päiväreissun antia:

Malagan päärautatieasemalta (Malaga-Centro Alameda) on lyhyt kävelymatka Malagan keskeisimmälle paikalle, Plaza de la Marino -aukiolle, josta kaiken näkemisen arvoisen voisi sanoa alkavan. Se on aivan sataman kyljessä ja siitä lähtee niin Paseo del Parque -puistobulevardi, jonka varrella suurin osa Malagan puistoista on keskittynyt, kuin myös historiallisen keskustan pääkatu Calle Marques de Larios. Aukiolle kävelee asemalta tultaessa myös yhtä Malagan pääkatua, Alameda Principalia, pitkin, mutta koska se oli koko matkalta remontissa ja näkymät oli peitetty pressuilla, ei siitä ole mitään merkittävää kerrottavaa. Aukion reunoilla sijaitsee suuria kauniita, ilmeisen merkittäviä, *kröhöm*, rakennuksia sekä uutuutena katukuvaan tullut maailmanpyörä.

_1060659-2

Ensimmäisenä suuntasimme aukiolta puistobulevardille ja heti eteemme aukeavaan Parque de Malaga -puistoon, joka on Malagan puistoista suurin ja pisin. Siellä on paljon trooppisia kasveja, joita on tuotu paikalle ympäri maailmaa. Suurimmaksi osaksi kasvit olivat kuitenkin palmuja eikä meitä tervehtinyt mikään kukkameri, kuten ehkä saatoin toivoa, mutta kaunista siellä oli ja puisto tarjosi mukavan varjoisan oleskelupaikan. Puiston reunoilla kulki hevoskärryjä ja siellä oli muutamia suihkulähteitä, joista kuvassa esiintyvä on (jälkikäteisen tarkastelun perusteella) A. Durennen (1822–1895) teos Ninfa del Cántaro. Tuo toinen samantapaisen muotoilun omaava olen sitten minä, eikä mikään muinainen patsas, ettette sekoita.

Malaga puistot
Puistobulevardi
Malaga kokemukset
Tän kuvan tarkoitus oli tarkistaa, että onko tukka hyvin (hyvin oli!)
Malaga palmupuisto
Satamapromenadi
malaga kokemuksia
Parque de Malaga -puisto

Parque de Malaga -puisto

Emme jatkaneet puistobulevardia kovin pitkälle, vaan siirryttiin tien yli sataman puolelle, jossa meitä tervehti joukko jahteja, purjeveneitä ja pari jättimäistä risteilyalusta.  Rantoja reunusti joukko palmuja ja horisontissa siinsi telakka sekä majakka.

Satama-altaan toisella puolella ihasteltiin maisemia torina (ainakin sunnuntaisin) toimivan alueen päältä. Siellä oli myös pomppulinna, joka houkutti reissukaveriani kumman paljon. Ei kuitenkaan päädytty pomppimaan, vaan nautittiin torikauppiaan valmistamat mojitot rappusilla päivää paistatellen.

Malaga satama
Satama-aluetta
malaga matkavinkkejä
Malagan satama

matkailublogi

Matkablogi

Satamavierailun jälkeen palattiin samaisen puistikon läpi keskustan alueelle, jossa kävimme ihastelemassa ensin keskustan reunamilla olevaa Malagan katedraalia, Catedral de Malagaa. Kirkkoa on rakennettu moneen otteeseen 1500-1700-luvuilla upeaan barokkilaistyyliin. Sisään asti ei valitettavasti menty, mutta kävimme sisäpihan suloisessa puutarhassa.

Kirkolta historialliseen keskustaan päin mentäessä Tulee vastaan paljon pieniä aukioita ja kauniita kujia, joilla on vierivieressä pieniä kadulle ulottuvia ravintoloita. Niiden ylle kohoavien rakennusten arkkitehtuuri on kyllä kovasti mieleeni. Historiallisessa keskustassa on kokonaisuudessaan todella kaunista!

Vähän joka kulmalla oli pähkinänmyyntikojuja, joissa oli tarjolla ainakin paistettuja manteleita ja myös monia muita pähkinöitä. Ne ovat selvästi jokin juttu Espanjassa (tai ainakin Malagassa), josta en kyllä ollut aikaisemmin tietoinen!

Tiemme johti Plaza de la Constitution -aukiolle, joka on pääkatu Calle Marques de Larioksen toisessa päässä. Sen keskikohtana toimii alla olevissa kuvissa esiintyvä suihkulähde. Muutoin aukio on ympäröity ravintoloilla, kahviloilla, kaupoilla ja muilla liikkeillä. Aukiolta lähtee paljon sivukatuja, joilla on myös oma antinsa Malagan tarjontaan.

Kuvissa esiintyvän vilkkaan pääkadun Calle Marques de Larioksen varrella sijaitsee suurin osa historiallisen keskustan vaateliikkeistä. Sieltä löytyi mm. espanjalaisia kansainvälisesti tunnettuja merkkejä kuten Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear ja Springfield sekä paljon muita tuntemattomampia merkkejä ja liikkeitä. Erikseen on mainittava, että iltaisin valaistuna katu oli oikein lumoava näky!

Catedral de Malaga
Catedral de Malaga
Malaga tekemistä
Pähkinänmyyntikoju
Malagan katedraali
Malagan katedraali
Plaza de la Constitution -aukio
Plaza de la Constitution -aukio
Plaza de la Constitution -aukion suihkulähde
Iso suositus aurinkolaseille!
Plaza de la Constitution kokemuksia
Aukion suihkulähde
Calle Marques de Larios
Calle Marques de Larios -pääkatu

_1060906-2

Calle Marques de Larios at night
Pääkatu yöllä

 

Kaikki paikat, joissa käytiin, olivat kyllä vierailemisen arvoisia! En odottanut mitään wow-elämyksiä nähtävyyksiltä tai lähtenyt niitä katsomaan vartavasten, mutta täällä ne tuli kaikki tsekattua puolivahingossakin, kun vain kierteli ympäri keskustan kauniita katuja. Ensi kerralla kerron vielä Malagan keskustan läheisyydessä olevasta La Malagueta rannasta ja suosituimmista nähtävyyksistä eli vanhoista linnakkeista, jotka ovat keskeisellä paikalla kukkulalla tarjoten mahtavat näköalat!

Palaan pian!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

 

♡: Sara

4

Vastaa