Lontoon kuvauksellisimmat kadut

Terveisiä taas Lontoosta! Edelliskerralla esiteltiin ylisöpöjä kahviloita ja cocktailbaareja korkeuksissa! Tässä postauksessa keskityn niihin Lontoon nähtävyyksiin, joita ei erityisemmin matkaoppaissa mainita! Hienoimpien kadunpätkien tarjoamiin kauniisiin maisemiin nimittäin. Okei, tämä ensimmäinen on varmasti mainittu kaikissa oppaissa erään elokuvan ensi-illan jälkeen, mutta muut ovat sattumalta löydettyjä kaupunkikuvan kuvauksellisia helmiä!

Portobello Road

Tämä katu löytyy Notting Hillin kaupunginosasta Kensingtonin alueelta. Se on tietenkin tullut tunnetuksi vuonna 1999 ensi-iltansa saaneesta romanttisesta komediasta Notting Hill. Portobello Roadilla kuvauspuitteet ovat kohdallaan, sillä siellä katukuvassa yhdistyy viktoriaaninen arkkitehtuuri ja söpöt pastellivärit. Lisäksi Notting Hillistä löytyy roppakaupalla huikeita ökytaloja.

Alue on suosittu turistien keskuudessa ja siksi pääkatu pursuileekin pikkuputiikkeja toistensa perään. Tutustuimme kaupunginosaan sunnuntaina, jolloin ihmisiä oli liikkeellä todella vähän, mutta kaikki liikkeet olivat kuitenkin auki.

Putiikit olivat oikeasti todella ihastuttavia – täynnä käsitöitä, antiikkia ja matkamuistoja – ei kuitenkaan mitään muovikrääsää. Suosikkini oli eräs hopeatavarakauppa (kuva alla), josta olisin voinut viedä joka toisen tavaran kotiini.

Lontoo kuvauspaikat

Notting Hill kuvauspaikat

Notting Hill kadut

Portobello Road katu

Notting Hill rakennukset

Portobello road Notting Hill

Portobello road market

Notting Hill Market

Whitehall

Westminsterin alueella Trafalgars Squarelta joelle päin kukeva Whitehall-katu on täynnä vanhaa charmia huokuvia jykeviä rakennuksia, joita kuvailee mielellään. Parliament streetiksi vaihtuva katu on sijaintinsakin puolesta oivallinen, sillä se johtaa mm. Big Benille ja Westminster Abbeylle ja on muutenkin lähellä nähtävyyksiä.

Katu on tunnettu virastoistaan, mikä saattaa kuulostaa vähän tylsältä, mutta jos meillä Suomessakin olisi sen näköisiä hallintorakennuksia, niin voisin käydä useamminkin ihmettelemässä. Kadun varrelta löytyy myös mm. museoita ja puolivälissä vastaan tulee Horse Guards -rakennus, jota vartio Royal Guard ratsunsa selässä.

Lontoo näkemisen arvoiset kohteet

Lontoon kadut

Horse Guards

Whitehall

Elizabeth Street

Victorian ja Sloane Squaren metroasemien välissä oleva katu lähtee kuuluisan Peggy Porschen Cakes -kuppikakkukahvilan kulmausksesta. Illmeisesti juurikin tästä näyttävästä vaaleanpunaisesta kahvilasta inspiroituneena muutkin kadun liikkeet ovat panostaneet erityisesti julkisivuunsa!

Kadun varsilla oli nimittäin tarjolla sellaista kukkaloistoa, ettei voinut pysähtymättä ohittaa! Muutenkin alueella oli todella kauniita asuntoja ja kerkesin jo haaveilla muuttavani sinne! Lisäksi koska Halloween teki tuolloin tuloaan, törmäsi naapuruston taloissa myös runsaisiin halloweenkoristeluihin.

Lontoon kauneimmat alueet

Lontoo must see

Lontoon alueet

Lontoon kauneimmat alueet

Nähtäyydet Lontoo

Halloween koristelu

Blackfriars Bridge

Monet Thames-joen silloista ovat visiitin arvoisia, mutta Tower Bridgen jälkeen Blackfriars Bridge teki toiseksi suurimman vaikutuksen. Mieltymykseen vaikuttivat ennen kaikkea sillan päässä yläilmoissa kiiluvat supermodernit rakennukset, jotka kimmelsivät kauniisti auringossa ylittäessämme siltaa. Korkeampi on muuten nimeltään One Blackfriars, mutta toisesta en osaa sanoa.

Jotenkin kuvistakin välittyy todella lontoolainen fiilis: Punaisia puhelinkoppeja, kaksikerroksisia busseja ja moderneja pilvenpiirtäjiä sekoitettuna vanhoihin jykeviin kivirakennelmiin.

One Blackfriars

Blackfriars bridge One Blackfriars

BLACKFRIARS BRIDGE

Nämä tosiaan olivat vain muutamia katuja niistä, joilla Lontoossa tuli talsittua. Niin paljon jäi kaiken lisäksi vielä näkemättä! Lontoo vain yksinkertaisesti on täynnä kauniita ja kiinnostavia alueita ja katuja, joilla nähtävää riittää!

Vinkkinä vielä loppuun: Lontoon alueista kiinnostavia olivat erityisesti
(epämääräisessä järjestyksessä):

SOUTH BANK
HOLLAND PARK
MAY FAIR
SOHO
COVENT GARDEN
WEST END
KENSINGTON GARDENS
St JAMES’S

Lupaan, että palaan vielä tähän maagiseen kaupunkiin koluamaan loputkin paikat läpi!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

8

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

  1. Ira

    Ihania kuvia! Lontoo on kyllä upee, itekkin käynyt paristi siellä 🙂

  2. Pauliina M

    Ihania kuva jälleen! 🙂 Mä en ookkaan käyny Lontoossa, mutta sun postauksien jälkeen se päätyy kyllä mun bucketlistille!

Vastaa