Kuinka somevaikuttaja voi laskuttaa?

Laskuttaa laskutuspalvelu Kaupallinen yhteistyö: Kassavirtanen

Oletko säkin pähkäillyt miten laskuttaa yhteistöitä ilman Y-tunnusta? Miten tehdä se helposti, järkevästi ja ennen kaikkea laillisesti? Oletko miettinyt mitä maksuja laskutettavasta summasta tulee maksaa ja minne? Nyt saat vastauksen näihin kysymyksiin!

Monet bloggaajat ja muut somevaikuttajat tekevät yhteistöitä yritysten kanssa, mutta niitä ei välttämättä tule kuitenkaan niin paljoa, että kannattaisi hankkia Y-tunnusta. Toiminimen hallinnoinnissakin on nimittäin kokemuksesta todella paljon muistettavia ja hoidettavia asioita, eikä se aivan ilmaistakaan ole. Markkinoille on nyt onneksi tullut erilaisia kevytyrittäjille tarkoitettuja laskutuspalveluja.

Oma toiminimeni on tätä nykyä jäissä, joten mun täytyi miettiä, miten laskutan yhteistöistäni. Onneksi googlaamalla asiaa törmäsin yritykseen nimeltä Kassavirtanen! Heidän laskutuspalvelunsa on äärimmäisen helppokäyttöinen ja selkeä. Lisäksi siinä on markkinoiden alhaisin palvelumaksu, eikä se pidä sisällään mitään sitoumuksia! Laskuttaa voi juuri niin paljon tai vähän kuin tahtoo ja juuri silloin kuin tahtoo.

Kevytyrittäjä

NÄIN LASKUTAT:

1. Rekisteröidy Kassavirtasen laskutuspalveluun

2. Toimita oma verokorttisi Kassavirtaselle (lataa PDF:nä tai lähetä postilla).

3. Luo lasku yhteistyöyrityksen laskutustiedoilla (valmiit laskutuspohjat).

4. Maksat laskun lähettämisestä vain 2% palvelumaksun. Tämä veloitetaan suoraan toimeksiantajalta laskun alvittomasta summasta.

5. Rahat tulevat Kassavirtanen-palveluun ja voit nostaa ne sieltä itsellesi palkkana.

 • Laskutuspalvelu pidättää verokortin mukaisen ennakonpidätyksen ja hoitaa palkan sivukulujen toimittamisen (sosiaaliturvamaksu 1,34 % palkasta vuonna 2020).
 • Lisäksi Kassavirtanen huolehtii kirjanpidosta, vähennyskelpoisista kuluista sekä vapaavalintaisesta perinnästä ja vakuutuksista.
 • Kassavirtanen ilmoittaa palkkatietosi tulorekisteriin ja huolehtii muutenkin puolestasi viranomaismaksuista ja -ilmoituksista.

6. Laskusta ei mene TyEL:iä, koska laskutat kevytyrittäjänä. YEL-vakuutuksen maksat vain, jos tienaat yli 7958,99 euroa. Tämän voit maksaa joko itse tai palvelun kautta. Lue lisää YEL:stä täältä.

Laskutuspalvelu

Tässä vielä selkeyttämiseksi kuvitteellinen tilanne:

Laskutat yritykseltä 300 euroa (+ alv). Maksun saavuttua siitä lähtee veroprosenttisi mukaan 15% ennakonpidätystä eli 45€. Tämän lisäksi sivukuluna lähtee sosiaaliturvamaksu 1,34% eli 4,02€ sekä Kassavirtasen palvelumaksu 2% eli 6€. Et ole velvollinen maksamaan YEL:iä etkä ole ottanut vapaavalintaisia vakuutuksia. Näin ollen nostaessasi palkkaa saat:

300€ – 45€ – 4,02€ – 6€ = 244,98€

Sinun tehtäväksesi jää siis vain palveluiden markkinointi, asiakashankinta ja itse yhteistyöt! Jos palvelun käytössä on epäselvyyksiä, auttaa Kassavirtasen asiakaspalvelu ja lisäksi kannattaa tsekata usein kysytyt kysymykset, joista löytyy paljon lisätietoa!

Olen itse kokenut palvelun käytön erittäin hyödylliseksi. Yrityksetkin tekevät paljon mielummin yhteistyötä, kun on osoittaa, että bloggaajana hoidan lainmukaiset velvollisuuteni (:

Edullisin laskutuspalvelu

Mitä kautta sinä olet laskuttanut yhteistöitä?

Ps. jos kiinnostuit näistä kuvista, niin kyseessä olevasta matkakohteesta pääsee lukemaan juttua täältä, täältä ja täältä (:

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

 

10

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Tanja

  Mutta entä ALV?

  1. lifealasara

   Ilman y-tunnusta ei voi kuulua alv-rekisteriin, joten alvin tilittää laskutuspalvelu 🙂

   1. Tanja R

    Omasta palkasta se ainakin muissa vastaavissa palveluissa maksetaan. Eli jos tienesti 300e, ensin lähtee alv24% ja sen jälkeen muut maksut. Jos tässä palvelussa tosiaan välttää maksamasta alvit omasta pussistaan niin ilmanmuuta kannattaa vaihtaa itsekin tähän!

    1. lifealasara

     Ei mene omasta palkasta, vaan jos laskutat 300e + alv saat käteen 300e – muut maksut. Alvin osuus lisätään vain laskussa laskutettavan summan päälle ja sen osuus jää automaattisesti laskutuspalvelulle, kun rahat tulevat. Käytännössä varmasti puhutaan samasta asiasta, mutta laskutettava summa on aina X + alv, eikä X – alv ?

 2. Pirkko

  Niin kauniita kuvia blogissasi! On hienoa, että nykyään on olemassa eri mahdollisuuksia tehdä sivutuloja ja käyttää tähän laskutuspalvelua. Ystäväni on kaavaillut sivutyökseen vapaan toimittajan työtä eikä haluaisi tuota y-tunnusta. Sellainen näkyy siis olevan mahdollista. Täytyypä tustua tarkemmin asiaan.

  1. lifealasara

   Voi kiitos Pirkko! Eikö totta! 🙂 Vastaavat palvelut tarjoavat hienoja mahdollisuuksia ja helpottavat kovasti sivutoimista liiketoimintaa!

Vastaa