Kosin luonnonihmeet

Kaliméra! Täällä on kotiuduttu Suomen kamaralle ja reissu Kreikan Kosilla oli ikimuistoisen ihana! Siitä riittäisi kerrottavaa vaikka millä mitalla, joten ajattelinkin koota yleisen vinkkipostauksen Kosilla lomaileville sekä Kosin parhaat nähtävyydet ja kokemukset listaavan Must See -postauksen!

Ennen reissua kysyessäni Kosin saarta koskevia matkavinkkejä Facebookin matkailuryhmästä, nousi kommenteissa esiin toistuvasti muutama hehkutettu paikka! Lisää käymisen arvoisia kohteita löytyi googlailemalla, mutta paikan päällä autonvuokrausfirman nainen antoi meille parhaat vinkit! Koshan ei ole mikään tavanomainen saari, vaan luonnonihmeitä pullollaan oleva Kreikan pikkuhelmi! Siksi aloitankin postaussarjani esittelemällä muutaman vaikuttavan luontokohteen sieltä, sillä olen niistä edelleen aivan fiiliksissä!

NISYROS TULIVUORI

Kuinka moni tietää, että Kosilla on edelleen aktiivinen tulivuori? Okei, ei se samalla saarella ole, mutta Kosin alueen saariryhmässä kuitenkin – tunnin laivamatkan päässä! Laivoja Nisyrokselle lähtee niin Kosin kaupungista, kuin etelämpää saaren länsirannikolla sijaitsevasta Kardamenan kaupungistakin. Me halusimme reissukaverini kanssa tutustua kehuttuun Kardamenan kaupunkiin samalla reissulla, joten suuntasimme autolla ensin sinne ja hyppäsimme Nisyrokselle suuntaavaan laivaan (8€), josta ostimme vielä bussiliput (6€) tulivuorelle.

Laiva oli kookas ja siellä oli paikkoja niin sisätiloissa kuin kansillakin. Merirosvoteemaisessa laivassa oli ruoka- ja juomatarjontaa sekä asianmukaiset saniteettitilat. Bussiin hypättiin suoraan satamasta ja puoli tuntia kestäneen matkan aikana ajettiin vuorten läpi todella hienoa ja hieman jännittävänkin kiemuraista reittiä!

Perille saavuttiin valtavaan laaksoon, jossa yksi Nisyros-tulivuoren kraatereista sijaitsi (ilmeisesti niitä on yht. n. 20 kpl). Kraaterin reunalle oli lyhyt matka parkkialueelta ja siellä olevasta kahvilasta, mutta matka 30m syvään kraateriin oli kivikkoisen kiemurainen – mutta niin sen arvoinen! Ympärillä olevissa tuliperäisissä kivissä oli kaikkia mahdollisia värejä ja tunnelma siellä oli hyvin maaginen!

Ennen kraaterille lähtevää polkua tehtiin kyltillä selväksi, että eteenpäin siirtyminen on omalla vastuulla. Siitä huolimatta kivuttiin alas asti ihmettelemään kraaterin onkaloita. Kraaterin reunalta katsoessa alue näytti todella pieneltä ja ihmiset muurahaisilta, mutta alhaalla reiät maassa olivat suuria! Alueella oli pistävä rikin haju, sillä kraaterista purkautui jatkuvasti kaasuja. Lisäksi kraaterin pohjalla/kannella kävellessä maa tuntui selkeästi ontolta. Lähellä reikiä oikein kuuli magman pulputtavan pinnan alla. Todella vaikuttava kokemus!

Nisyros Kreikka

Tulivuorisaari

Nisyros kraateri

Tulivuoren kraateri

Nisyros kokemuksia

Nisyros tulivuori

nisyros

ystävyys
Paras ystävä ja matkakumppani!

THERMA KUUMALÄHDE

Therma (Thermes) on pieni ranta jyrkän ja jylhän vuoren juurella 13km päässä Kosin kaupungista. Itse matkasimme paikan päälle autolla, mutta sinne kulkee myös busseja (1,50€ lippu). Erityisen tästä rannasta tekee sen kuumavesilähde, joka tarjoilee siellä lilluville n. 50 asteen lämpötilan! Vuoren sisältä pulppuua kuumaa vettä, joka sekoittuu kivenlohkareilla rajattuun meriveteen. Vesi on myös täynnä mineraaleja (kalsiumia, kaliumia, natriumia, rikkiä ja magnesiumia), jotka tekevät siitä oikean luonnon terveyskylpylän! Ei muuten kannata pitää koruja siellä pulikoidessaan, sillä ne voivat värjäytyä mineraalivedestä.

Alkuun kuumanlähteen vesi jopa polttaa, mutta siihen tottuu nopeasti. Vesi myös tuntuu oudon pisteliäältä mineraaliensa ansiosta, mutta samalla niin rentouttavalta! Matalassa vesialtaassa voi löhöillä reunakiviin nojaten, jolloin kivien välistä tuntee kylmemmän meriveden virtauksia tai kahlailla kuumemmilla alueilla. Kun olo käy liian kuumaksi, on vieressä hiekkapohjainen ranta virkistävällä merivedellä! Rannalla on sopivasti palveluja: kaksi ruokaa ja virvokkeita tarjoavaa rantaravintolaa sekä mahdollisuus ostaa hierontoja! Vessoja siellä ei kuitenkaan valitettavasti ole. Kaikin puolin ikimuistoinen kokemus!

matka thermalle

Therma ranta

therma kallio

therma kos kokemuksia

therma hot springs

therma kuumalähde

Kirjoittelen reissusta ja matkakohteesta lisää taas lähipäivinä! Muistakin aiheista postauksia tuloillaan! Pysyhän kuulolla! (: 

Pysy menossa mukana myösFacebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara

13

Vastaa