Kaikki bloggaamisesta!

  • Artikkelin kategoria:Lifestyle
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Arvatkaa kuka rakastaa kyselyjä? Ala-asteen ystäväkirjat ja IRC-Gallerian päiväkirjakyselyt ovat olleet aina mun suosikkeja! On kivaa, kun kysymyspatterit saavat pohtimaan asioita ja pystyn vastaamaan niiden (ehkä tosin vähän eri tasoisiin) kysymyksiin vielä näin 26-vuotiaana blogissakin! Seuraavan kyselyn kautta selviää kaikki mun bloggaamisesta – motivaatiosta taloudelliseen hyötymiseen!

Berliinissä shoppailemassa

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Olin pitkään miettinyt, että olisi kiva pitää blogia ja toteuttaa visioitaan, sillä olen aina pitänyt kirjoittamisesta. Aikaisemmin olin kuitenkin sivuuttanut idean, koska opiskelin päätoimisesti ja olin lisäksi aina kuin mahdollista töissä. Kesällä 2015 aloitin nykyisessä työssäni, mikä mahdollistaa täydellisesti omien projektien toteuttamisen sivussa. Niimpä muutaman kuukauden töissä olon jälkeen pistin blogin pystyyn! Siitä lähtien bloggaamista on motivoinut halu ilmaista ja kehittää itseäni, luoda jotain kaunista ja saada päiviini lisää mielekästä sisältöä. Päivääkään en ole katunut – päinvastoin!

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Ensimmäinen blogitekstini näki päivänvalon 11.10.2015.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
Wellness-painotteinen lifestyle. Blogini aiheet liittyvät siis tiiviisti omaan elämäntapaani painottuen vaalimaani terveellisyyteen, rakastamaani ruokaan (terveellisiä herkkureseptejä jaossa!) ja tavoitteelliseen treenaamiseen sekä monipuolisesti arjen estetiikkaan kuten sisustamiseen, kauneudenhoitoon ja joskus muotiinkin. Lisäksi välillä (mahdollisimman usein) piipahdetaan reissussa, mistä jaan myös aina kokemuksia ja materiaalia! Välillä julkaisuni ovat kevyitä inspispostauksia ja toisinaan taas sukelletaan syvemmälle! Pyrin pitämään sisällöt lukijoita kiinnostavina ja hyödyttävinä!

Kreetalla drinkeillä

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
Päivitän 1-2 kertaa viikossa nykyään, kun opiskelut vievät niin paljon aikaa, mutta haluaisin pyrkiä kolmeen postaukseen viikossa! Väkisin en lähde tosin mitään kirjoitettavaa keksimään, vaan aiheet täytyy innostaa mua ja mulla täytyy olla niistä jotain annettavaa lukijoille! (:

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Useinmiten törmään tilanteisiin, joissa tekstit on inspispäissään tuotettu ensin ja sitten on täytynyt miettiä millaisilla kuvilla postauksen täydentäisi (kuten tämän postauksen kanssa kävi)! Reseptipostauksien kanssa metodi on eri, sillä ne rakentuvat aina niin, että ensin olen kehitellyt reseptiä, sitten leiponut, kuvannut ja vasta lopuksi kirjoitan tekstit! Tosin on sitten niitäkin tapauksia, kun olen kuvannut vaikka sisustusta ja sitten ihmetellyt pari kuukautta, että mitäs mä näistä nyt kerron.

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Yleensä kirjoittelen sen mukaan, mitä omassa elämässä tapahtuu! Monesti idea saattaa tulla kuin salama kirkkaalta taivaalta ja joskus sitten pohdin enemmän minkä näkökulman tiettyyn asiaan valitsen. Luen tosi vähän muiden blogeja, mutta esim. tämän kyselyn bongasin jonkun toisen blogista (anteeksi, en millään muista mistä, sillä tämä on ollut luonnoksena niin pitkään!). Kuvitukseen saatan hakea näkemystä ja ideoita Pinterestistä ja tykkään muutenkin pinnailla siellä paljon inspiroivaa sisältöä mun lukuisiin kansioihin (lifealasara)!

Terveellisempää omenapaistosta

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Mulla on ollut käytäntö, etten kirjoita blogia tai muokkaa kuvia muulloin kuin työajalla arkisin klo 8-16 (on työnantajankin tiedossa ja sallittua) D: Mutta viime aikoina olen kirjoitellut myös viikonloppuisin, jos ei ole ollut mitään kummoisempaa ohjelmassa ja ollut inspis päällä! Blogiasiat kuitenkin kulkee kokoajan mielessä mukana!

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Melkein joka päivä jotain!

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Aika vähän. Portaalin muiden bloggaajien juttuja tulee luettua silloin, kun on aikaa, ja silloin tällöin klikkaan kiinnostavaa otsikkoa sellaisen tullessa vastaan! On myös joitain kiinnostavia luottobloggajia, joiden kuulumisia käyn tsekkaamassa aika ajoin. Samanaiheiset blogit kiinnostaa eniten, mutta sitten mielelläni luen myös erilaisia tieteellisiä artikkeleita asiantuntijablogeista!

Olohuone koki uudistuksen syksyllä

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Mulle tärkeintä on kirjoittamisen laatu sekä postausten aiheet ja sanoma. Mukaansatempaavia ja laadukkaita – niin kirjoitusasultaan kuin sisällöltään – tekstejä luen mielelläni.  Inspiraatiota saan suurista, kauniista ja valoisista kuvista ja blogisivuston ulkonäön kauneuskäsitykseeni sopiminenkin vaikuttaa. Blogilla täytyy olla niin sanotusti koko paketti kasassa ja sen kirjoittajan olla mielenkiintoinen, jotta jaksan aktiivisesti seurata ja lukea postauksia! ..Niin ja en missään nimessä halua lukea pelkkiä kaupallisia juttuja täynnä olevia blogeja, joissa yhteistyöt eivät edes sovi teemaan! Heippa vaan kaikille Knorrin Snack Pot- ja vessapaperipostauksille! D:

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Itseilmaisu, vuorovaikutus ja onnistumisen tunne!

12. Entä kolme huonointa asiaa?
Liiallinen kaupallistuminen, ennakkoluulot ja heitterit. Munkin tuttavapiirissä on paljon ihmisiä, jotka eivät toivo mulle mitään hyvään puhtaasti siitä syystä, että olen halunnut alkaa toteuttamaan itseäni blogin muodossa. Tukeminen ja positiivinen suhtautuminen ovat viimeisiä asioita, joita heiltä voi odottaa, sillä ajatusmaailmat ovat mallia ”mitä tuokin luulee oikein olevansa?!” Tiedoksi vaan kaikille, että en yhtään sen enempää kuin kukaan muukaan, mutta silti toivon muille hyvää ja iloitsen onnistumisistanne! (:

Kesän lempparitennarit

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Todellakin! On aina ilo, jos joku viitsii kommentoida! Enemmänkin toivoisin vuorovaikutusta!

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?
Löytyy! Facebookissa Life à la Sara ja Instagramissa lifealasara. Instaan päivitän paljon muutakin blogiin liittymätöntä sisältöä ja lisäksi käytän ahkerasti Snapchattia (@zarrdis). Ps. Olen varmaa ainoa ihminen, jonka mielestä Snäpin päivitys oli hyvä asia! Se selkeytti todella paljon seurattavia jaotellen ne ihmisiin, jotka seuraavat sinua ja ihmisiin, jotka eivät seuraa sinua. Lisäksi uusien tilien tutkiminen on niin helppoa ilman, että tarvitsee tilata niitä erikseen! Väite, että seurattavia katosi päivityksen myötä, on ihan vaan ymmärtämättömyyttä *etusormea nostava emoji*

Kosmetiikkasuosikkien kuvailua

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
On monia luonnoksia yleensä. Kaikki eivät edes koskaan saa kokea julkaisu-napin painallusta! Luonnoksena on niin kuvia odottelevia postauksia, täysiä raakileita, kuin myös valmiita postauksia, joita haluan säästää myöhemmäksi, jotta postaustahti pysyy tasaisena.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Oon blogannut ihan avoimesti alusta asti! Se on mun rakas harrastus! En kuitenkaan ole sitä heti ensitapaamisella mainostamassa, sillä en halua sen vaikuttavan musta luotuun kuvaan millään tavalla.

Terveellinen kinuski-karpalojuustokakku

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Saan jonkin verran tuotteita, mistä olen kiitollinen! Mietin tosin aina ennen testaukseen ottoa, että olisinko muutenkin kiinnostunut tuotteesta ja postaan vain niistä, jotka koen hyviksi/hyödyllisiksi, ja jotka sopivat blogini tyyliin. Tosiaan olen Bodylabin ambassador ja seisonkin heidän tuotteidensa takana ylpeästi, sillä käytin niitä jo ennen yhteistyötä! Toki heilläkin on joitain tuotteita, jotka eivät ole makuuni. Näin ollessa kerron sen rehellisesti tai jätän koko tuotteen täysin huomiotta, sillä mitään velvoitteita postauksille/julkaisuille ei ole, vaan saan toteuttaa yhteistyötä omalla tavallani. Muutoin yhteistyöt ovat olleet yleensä joitakin kertaluontoisia projekteja. Nyt onkin muuten hyvä aika kertoa, että saan pitää IG-seuraajilleni Bodylabin mahtavan tuotearvonnan, josta kuulette myöhemmin lisää!

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Kyseessä kun on Saran lifestyle-aiheinen blogi, niin nimeksi muodostui jotenkin tosi luonnollisesti Life à la Sara! Toisena vaihtoehtona pidin nimeä Sara Astrid, mutta koska etunimi + toinen nimi oli todella yleinen muoti-ilmiö blogeissa, en halunnut mennä massan mukana. Tosin jälkikäteen googlaamalla selvisi, että en suinkaan ole yksin Life à la -nimeni kanssa!

Bodylabin huipputuotteita

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
Pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni ja blogiani! Haluaisin oppia varsinkin paremmaksi valokuvaajaksi, sillä se on ollut mulla vähän niin kuin välttämätön paha, vaikka en julkaisekaan mitä tahansa laatua. Haaveilen myös omasta domainista ja olisi kivaa, jos pystyisin portaalista huolimatta tekemään blogisivustoni ulkonäöstä täysin omannäköiseni!

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
1) Tärkeintä on sisältö. Panosta ulosantiin ja tee sellaisia postauksia, joita itsekin kiinnostuisit lukemaan. 2) Teennäisyys paistaa kuitenkin aina läpi, joten mitä aidompi ja rehellisempi olet, sitä parempi. Tosin joitain asioita on hyvä pitää ihan itsellään. 3) Valmistaudu. Tiedäthän mitä olet tekemässä ja miten? Mitä saatat kohdata? Ja syntyyhän motivaatiosi blogin pitämiseen oikeista asioista? Bonus: Kaikille ei ole väliä minkälaisia blogien kuvat on, mutta hyvälaatuiset ja suuret kuvat antavat laadukkaan vaikutelman! (:

Loma mood

Siinä paljastuksia blogiharrastuksen syövereistä! Mitä ajatuksia syntyi tai tuliko mieleen kysyttävää?

Ps. Jos itse bloggaat, niin nappaa ihmeessä tämä kysely myös omaan blogiisi!

Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara

 

3

Vastaa