Hyvinvoinnin viikko-ohjelma

Oletko sinäkin kuten minä ja pyrit pitämään huolta hyvinvoinnistasi usein eri keinoin ja metodein? Lukeutuuko hyvinvointitoimenpiteiden arsenaaliin iso kirjo erilaisia operaatioita, joita täytyisi muistaa tehdä tietyin väliajoin? Tällaisia voivat olla vaikkapa kasvojen kuorinta, hiusnaamio, kuivaharjaus ja venyttely muutaman mainitakseni.

Mulla on ainakin pitkä lista hyvinvointia edistäviä toimenpiteitä, joista haluisin tehdä viikottaisen rutiinin. Täytyy heti kättelyssä myöntää, että juurikin niiden harvuudesta johtuen toimenpiteet unohtuvat, ja yhtäkkiä en enää muistakaan milloin viimeksi kuorin kasvoni. Tästä syystä kokosin itselleni hyvinvoinnin viikko-ohjelman, johon lisäsin viikon eri päiville suoritettavaksi tiettyjä hyvinvointia edistäviä toimia.

Päivittäisiä toimia, jotka ovat jo rutinoituneet, en lisännyt ollenkaan viikko-ohjelmaan. Tällaisia ovat kohdallani esim. salitreenit, aamuinilloin tapahtuva ihonhoitorutiini (kaksoispuhdistus, kasvovesi, hoitoneste, seerumi, silmänymärysvoide ja kasvovoide) sekä vitamiinien ja lääkkeiden ottaminen.

Olisiko hyvinvoinnin viikko-ohjelmasta sullekin hyötyä?

Untitled

Untitled

Näin kokoat itsellesi oman hyvinvoinnin viikko-ohjelman:

1) Kirjoita halutut toimenpiteet ylös eri viikonpäivien kohdalle.

Ei kannata laittaa liian montaa samalla päivälle, jotta ne tulevat varmasti tehtyä. Myös samantyyliset (esim. hiuksia koskevat tai suihkussa tehtävät) voi kätevästä ynnätä samalle viikonpäivälle. Voit myös jättää välipäiviä, jolloin ei tarvitse tehdä mitään aiheeseen liittyvää. Paras olisi, jos viikko-ohjelma kulkisi mukana puhelimen muistiossa tai olisi vaikka printattuna jääkaapin oveen. Pääasia, että viikko-ohjelma on näkyvillä itsellesi!

2) Laita puhelimeesi muistutukset tehtävistä hyvinvoinnintoimenpiteistä.

Jos toimenpide tehdään kerran viikkoon, on helppo laittaa muistutus kerralla viikottaiseksi. Jos operaatio toistuu joka toinen päivä, voi muistutuksen asettaa hälyttämään joka toinen päivä. Näin ei tarvitse erikseen huolehtia muistamisesta. Hälytykset kannattaa laittaa ajankohtiin, jolloin toimenpide on paras suorittaa. Esimerkiksi muistutus hiustenpesusta voisi olla sopiva tunti ennen nukkumaanmenoa.

3) Toteuta viikko-ohjelmaa!

Muistutuksen tullessa tottele sitä : D Näin toimenpiteistä muodostuu vähitellen toimiva ja vaivaton rutiini.

Untitled

Untitled

Miltä oma hyvinvoinnin viikko-ohjelmani näyttää?

MA:
Hengitysharjoitus
Infrapunahoito kasvoille

TI:
Ripsiseerumi
Hampaiden lankaus
Infrapunahoito kasvoille

KE:
Sauna + avanto
Infrapunahoito kasvoille

TO:
Kuivaharjaus
Riisiiniöljy kulmille
Infrapunahoito kasvoille

PE:
Ripsiseerumi

LA:

SU:
Kasvojen kuorinta
Kasvonaamio
Venyttely
Infrapunahoito kasvoille

LISÄKSI JOKA VIIKKO:
2 x hiusten pesu
2 x hiusseerumi
1 x kropan kuorinta
2 x kropan rasvaus

Untitled

Parastahan on, että voit lisätä viikko-ohjelmaan juuri ne toimet, jotka haluat rutinoida omaan elämääsi! Niiden ei tarvitse liittyä kauneudenhoitoon tai edes hyvinvointiin! Aluksi suunnitelmaa tehdessä kannattaa lähteä pienestä liikkeelle: Merkata itselleen esim. 1 asia / päivä tai tietty toimi vain yhden kerran viikkoon. Kun ohjelma alkaa toteutua rutiinilla, on asioita ja kertoja helppo lisätä.

Muodostuuko sulle helposti rutiineja? Olisiko tällaisesta hyvinvoinnin viikko-ohjelmasta hyötyä? : )

Haastan sut kokoamaan oman hyvinvoinnin viikko-ohjelman ja pistämään sen toteutukseen heti ensi viikolla! : )

Ps. Kaikki hyvinvointiaiheiset postaukseni löydät kategorian Wellness alta ja kauneuteen liittyvät julkaisut löytyvät kategoriasta Beauty!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

♡: Sara

9

Vastaa