Hirvein hamam-kokemus ikinä!

Reissatessa kaikki ei mene aina nappiin ja joskus kokemukset, jotka ovat tarkoitettu mukaviksi ja rentouttaviksi, osoittautuvatkin aivan joksikin muuksi! Näin kävi meidän Tunisian reissulla, kun olimme laskelmoineet ja varanneet viimeiselle aamulle vähän hemmottelua, jotta on sitten mukava levänneenä ja rentoutuneena palata Suomeen! Kuinkas sitten kävikään?

(Kuvat eivät muuten liity kokemukseen, vaan ovat otettu hotellilta ensimmäisenä päivänä. Hammam-kuva taas on esimerkki siitä, miltä tässä hoitolassa ei todellakaan näyttänyt)

Tosiaan halusimme reissukaverini kanssa mennä viimeisen päivän kunniaksi rentoutumaan hotellimme spaosaston hamamiin ja hierontaan. Lähtö lentokentällä oli jo 11 aikaa. Olimme bookanneet ajan jo pari päivää aikaisemmin, mikä jo itsessään oli yksi iso show, kun hinnan kanssa sai vaihteeksi vääntää pitkään. Lopulta meille luvattiin yhteensä tunnin setti, joka sisältäisi hamam-hoitoja sekä hieronnan.

Paikan päälle saavuttaessa selvisi, ettei meillä ollut varausta lainkaan, koska se oli bookattu edelliselle päivällä. Asiaa alettiin järjestelemään, mutta jouduimme odottelemaan yli 15 minuuttia spahan pääsyä. Normaaleissa olosuhteissa tämä ei tosiaan olisi mikään ongelma, mutta meillä oli vain 2h aikaa ennen kentälle lähtöä.

Meille hoidot bookannut mies ei ollut antanut kuittia maksusta ja nyt vielä väitti, ettei oltu maksettu. Muu henkilökunta ei myöskään ollut tietoinen, mitä meille oli varattu ja ilmoittivat, että meille on luvassa vain höyrysauna ja hieronta, vaikka nimenomaan saunasta emme olleet kiinnostuneet, vaan hamamiin kuuluvista hoidoista. Henkilökunta kommunikoi lisäksi todella huonosti englantia ja meille puhuttiin koko ajan venäjää.

Lopulta saatiin sitten myöntymys joihinkin hoitoihin ja meidät istutettiin tavalliseen saunaan avaamaan ihohuokosia. Siellä sai hyvät pehmeät löylyt, joita oikein ihmeteltiin. Pian selvisikin, että lauteiden edessä nökötti suomalainen Harvian kiuas! Ihmekös tuo siis! Löylyjen jälkeen siirryimme nopeasti höyrysaunaan, jossa lauteilla istui myös toinen kaksikko.

Saunastoppi iski hyvin äkkiä – olisimme olleet valmiita siirtymään hoito-osioon viidessä minuutissa, mutta toisilla olivat hoidot vielä kesken. Olisimme kovasti halunneet päästä vilvoittelemaan ja nauttia virvokkeeksi kylmää juomaa, eikä kärvistellä väkisin saunassa, jonne meidät passitettiin koko ajan takaisin, kun yritimme kuumissamme päästä hoitoprosessissa eteenpäin.

Kun sen aika vihdoin koitti, oletimme, että saisimme samanlaiset savi-/mutahoidot kuin toisetkin. Sen sijaan meitä hinkattiin vuorotellen karkealla kintaalla. Se oli todella ikävän tuntuista ja raapi ihoa liian rajusti. Tarkoituksena oli saada (tai niin myyjä meille lupasi) auringon polttamaa ihoa rauhoittavia hoitoja, eikä kuoria ihoa irti. Kielsinkin hoitajaa koskemasta kintaalla selkääni, koska se punoitti vähän auringon jäljiltä.

Siinä olivatkin sitten hoitomme – ei pesua, ei huuhtelua, ei naamioita, ei mitään. Kaikilla asiakkailla oli hoidoissa käytössä sama muovilla vuorattu peti ja puhallettu tyyny, mikä oli vastenmielistä. Miljöö oli muutenkin kaukana kauniista. Hoitajalla oli kovien otteiden lisäksi peukalonpään kokoinen rupeutunut herpes huulessa.

Tämän nautinnon jälkeen meille iskettiin päälle likaiset jättimäiset kylpytakit ja meidät istutettiin juomaan tulikuumaa teen tapaista litkua. Meillä molemmilla oli allergista ihottumaa raajoissa edellispäivän nurtsitreenin ja parin muurahaisen pureman jäljiltä ja ystäväni jalat lehahtivatkin kuorinnan jäljiltä aivan punapilkullisiksi kauttaaltaan.

Yritin vauhdittaa hierontaan pääsyä, sillä aika oli rajallinen. Voitte vain kuvitella, kuinka rentouttavaa on vielä kaiken lisäksi joutua huolehtimaan itse aikataulusta ja stressata, ettei vain myöhästy lentokenttäbussista. Siinä istuskellessa selvisi myös, ettei päästä hierottaviksi samaan huoneeseen, kuten oli luvattu.

Hierojaksi tuli nainen, joka kehotti ensitöikseen ottamaan bikinien yläosan pois. Hieronta oli pääasiassa pelkkää sivelyä, eikä siinä säästelty öljyä. Puoleen tuntiin mahdutettiin kokovartalohieronta molemmin puolin. Se oli onneksi sentään ihan rentouttavaa, vaikkei kunnon hierontaa ollutkaan.

Kun hieroja pyysi kääntymään selälleni, huomasin, että ovi oli auki ja miesasiakas käveli juuri ohitse todistaen paljaat tissini. Onneksi en vähästä nolaannu, mutta ei vastaavaa kyllä saisi missään nimessä sattua! Kun hieroja oli sivellyt jalkojen etupuoletkin, oli mahan vuoro. Siinä hän sitten möyhensi juuri hetki sitten syötyä grande-luokan aamupalaa. Lopuksi hierottiin vielä varovasti kasvoja ja lopputuloksena olin yksi öljylammikko hiuksia myöten.

Ainiin, henkilökunta myös ilmoitti, ettei heiltä löydy ollenkaan wc-paperia asiaa tiedusteltaessa!

Lähtiessä saimme vielä tympeät hyvästit ja hammam-kokemuksemme oli sinetöity! Shukran vaan Marbaba Beach Hotellin Spa!

Oletko käynyt koskaan hamamissa? Minkälaisia kokemuksia jäi? (:

Ps. Joko luit Tunisia matkakohteena -postauksen? Siellä on paljon positiivisempaa, mutta erittäin rehellistä asiaa ja kokemuksia jaettuna!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

13

Vastaa