Hiilestä kauneutta – Rehellisiä kokemuksia

  • Artikkelin kategoria:Beauty
  • Artikkelin kommentit:2 kommenttia

Innostun monesti uudenlaisista kauneusinnovaatioista ja muista uutuuksista kosmetiikan saralla! Viimeksi suuntasin mielenkiintoni hiilen hyödyntämiseen kauneudenhoidossa! Hiilihän on kaiken elämän perusta ja elävien olentojen rakennusaine ja näin ollen sen käyttö on enemmän kuin luonnollista.

Aktiivihiilen (activated carbon) käyttö perustuu sen puhdistavaan, likaa ja rasvaa tehokkaasti imevään vaikutukseen. Itse asiassa hiili pystyy sitomaan ulkoisia ainesosia itseensä satoja kertoja painoonsa nähden. Sen vaikutusta edistää vielä se, että hiilen sähkölataus on negtiivinen ja lika, rasva ja myrkyt ovat positiivisesti latautuneita, jolloin hiili pystyy imemisen lisäksi pitämään loat sisällään. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii lääkehiilen käyttö vatsatautiin, jolloin suun kautta nautittuna imee ja kahlitsee se vatsassa olevia myrkkyjä tehokkaasti helpottaen oireita tai poistaen ne kokonaan. Tämän lisäksi hiili on antibakteerista ja sillä on sienten kasvua hidastavia ja niitä tappavia vaikutuksia. Näin ollen aktiivihiili on omiaan monessa tarkoituksessa, mikä on huomattu todenteolla kauneudenhoitoalalla viime aikoina!

Ostinkin muutamia kuukausia sitten kokeiluun kaksi hiilen ominaisuuksia hyödyntävää tuotetta! Kyseessä ovat Curaproxin valkaiseva hiilihammastahna ja Revuelen hyaluronipitoinen Peel off hiilikasvonaamio!

No mitäs tuloksia niillä sai? Sen voit lukea alta!

Revuele Black Mask Peel Off -kasvonaamio

Lupaus:
Kasvonaamio puhdistaa ihoa, poistaa ihohuokosista lian ja rasvan sekä vähentää mustapäitä. Sen hyaluronihappo kosteuttaa ihoa tehden siitä elastisemman.

Käyttö:
Käytetään puhdistetuille ja kuuman pyyhkeen alla haudotuille (aukaisee ihohuokoset) kasvoille. Levitetään välttäen silmänympärysihoa, kulmakarvoja ja huulia. Pidetään kasvoilla, kunnes naamio on kokonaan kuivunut. Irrotetaan vetämällä ylöspäin suuntautuvin hitain vedoin aloittaen leuasta. Lopuksi mahdolliset jäämät poistetaan kasvoista vedellä.

Omat kokemukset:
Kasvonaamio on todella tujua pikimustaa töhnää, joka on kuitenkin helppo levittää. Se kuivuu nopeasti ihoon ja tarttuu siihen todella tiukasti. Sitä täytyy laittaa aika paksusti, jotta sen saa helposti vedettyä irti ihosta. Samalla saa muuten kasvokarvojen poiston, haha! Kasvonaamion pois vetämisen jälkeen huomaa välittömästi, että hiilinaamio on vienyt mennessään kaiken rasvaisuuden ja talin ihohuokosista! Mustapäitäkin saattoi lähteä muutama, mutta varsinaisesti niiden poistoon tuotetta ei kannata hankkia! Alkuun tuntemuksina on lähinnä kuumotus ihorasituksen jälkeen, mutta kosteusvoiteen jälkeen iho rauhottuu vaikuttaen sileältä, mattaiselta ja kosteutetulta!

Sopii siis erinomaisesti rasvaiselle ja näppylöihin taipuvalle iholle, sillä naamio ei vain puhdista, vaan sillä on rauhoittavia antibakteerisia vaikutuksia. En suosittelisi kuivalle tai erityisen herkälle iholle. Muutenkaan en uskaltaisi käyttää kovin useasti, koska naamio venyttää poistettaessa aika rajusti ihoa. Suuri plussa kuitenkin suorituskyvystä ja luonnollisuudesta! Lisäksi hyvä, että tuotteeseen on lisätty koskeuttavaa hyaluronihappoa.

Curaprox Black is white -hammastahna

Lupaus:
Hammastahnan sisältämä aktiivihiili imee itseensä epäpuhtaudet ja värjäytymistä aiheuttavat hiukkaset ja antaa valkoisen hymyn ilman kiillevaurioita. Hydroksyyliapatiitti yhdessä fluorin kanssa vahvistaa kiillettä ja auttaa vihlontaan. Entsyymit tukevat syljen antibakteerista vaikutusta. Tuotteen sisältämä Prestige Sparkling Blue® tekee hampaista heti valkoisemmat. Ei sisällä natriumlauryylisulfaattia, joten sopii aftaherkille.

Käyttö:
Voidaan käyttää tavanomaisen hammastahnan tapaan ilman rajoitteita. Mukana ultrapehmeä Curaprox CS 5460 -hammasharja. Voidaan käyttää sähköhammasharjan kanssa. Tahnassa on alhainen hankausarvo (RDA -50).

Omat kokemukset:
Oon monesti keskustellut kaikesta hampaisiin ja suuhygieniaan liittyvistä asioista mun syyhygienistiystävän kanssa ja tästä syystä olenkin todella tietoinen, että mitään hampaita oikeasti valkaisevia aineita hammaslääkäreiden valkaisuihin käyttämää vetyperoksidia lukuunottamatta ei ole. Valkaiseva vaikutus tässäkin hammastahnassa perustuu hiilen puhdistaviin ja likaa imeviin ominaisuuksiin. Näin ollen kun hampaiden pinnalta poistuu värjäymät, näyttävät hampaat valkoisemmilta. Uskalsin ottaa hammastahnan kokeiluun sen alhaisen hankausarvon vuoksi, sillä hammastahnat, joissa on hankaavia ainesosia, vaurioittavat kiillettä.

Heti ensimmäiselle käyttökerralla huomasin eron! Hampaat tulivat todella puhtaiksi ja niiden väri kirkastui silminnähden. Toisena iltana eroa jo saavutettuun tulokseen ei enää huomannut. Näin ollen suosittelen käytettäväksi erityisesti, kun hampaissa on havaittavia värjäymiä tai haluaa kirkastaa hampaiden sävyä. Syytä jatkuvalle käytölle en näe, sillä hammastahna ei valkaise asteittain tms. Tahna maistuu raikkaan limemäiseltä ja vaahtoutuu normaalisti. Sen kanssa purskutellessa saa olla varovainen, sillä musta vaahto/vesi sotkee helposti. Jää kyllä käyttöön värjäymien puhdistajana!

Onko muilla kokemuksia hiilituotteista kauneudenhoidossa? Mitä mieltä?

Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

♡: Sara

13

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Clarissa

    Kasvonaamioissa toimiva kyllä. Itse arastelen noita hammastuotteita, sillä mulla on sikiöaikana tullut kiillevaurio ja aika heikko kiille siksi ja laikukkat hampaat. Mutta ehkä harvoin uskaltaisi käyttää. Varsinkin näin kahvinjuojana olisi ihan kätevä.. Mistä tuota hammastahnaa saa?

    1. Sara Malinen

      Harmillista, sitten saa kyllä olla tarkkana! Kuulin, että nykyään hammastahnoissa ei tarvitse edes mainita niiden hankausarvoa, mikä voi olla hyvinkin petollista. Hammaslääkärit eivät suosittele yli 100 RDA:n tuotteita ja tuossa Curaproxissa RDA on 50 eli sinällään vaikuttaa turvalliselta 🙂 Tosin en ole asiantuntija 😀 Noita olen nähnyt myytävän ainaki apteekeissa ja Sokoksella 🙂

Vastaa