Heinäkuun parhaat

Näin kesällä nämä kuukausikoostepostaukset tulevat vähän jälkijunassa, mutta ei anneta sen haitata! Nyt siis vuorossa Suomen historian lämpimimmän heinäkuun kooste! Itse kuulun lämmön rakastajiin, eikä mulla ollut valituksen sanaa helteistä (ainoastaan työpaikalla lämpötila kohosi vähän turhan korkealle). Kotona sain asunnon kivasti viilennettyä ilman mitään tuulettimia ja ulkona vain nautin! Nyt pidemmittä puheitta niiden parhaiden palojen kimppuun!

Suomipop festivaali
Suomipopit päivä 3! – Viinillä keikkaa odotellessa – Apulanta

Tapahtuma: Suomipop festarit Jyväskylässä! Oon aikaisemminkin maininnut, etten ole ollut mikää festarikävijä aikuisiällä ja kyseiset festarit olivatkin kolmannet, joihin osallistuin kymmenen vuoden sisällä (ja samalla vuoden sisällä)! Tällä kertaa festareille lähdettiinkin oikein iso vaihde silmässä, sillä rannekkeeseen sisältyi kokonaiset kolme päivää! Mihinkään telttamajoitukseen en edelleenkään suostu, joten ystäväni asunto toimi loistavana tukikohtana iltojen tamppauksesta palautumiseen! Oli mahtavaa nähdä lapsuuden/nuoruudensuosikkieni TikTakin ja Nylon Beatin comeback-keikat! Säät suosi ja sai taas ikimuistoisia kokemuksia!

Idea: Käydä pitkällä pyörälenkillä! Enpä tajunnut heinäkuun alussa, kun ei ollut vielä kovimmat helteet päällä, ettei tänä kesänä tulisi enää toista mahdollisuutta kunnon pyörälenkkiin. Pyöräilin Espoon ja Helsingin pyöräteitä 35km, joka meni kuin siivillä, kun oli kaveri mukana. Sen jälkeen lämpötilat olivat vähän turhan rajut pidempiin lenkkeihin ja sitten tulinkin kipeäksi. Onneksi on vielä syksy aikaa tähän harrastukseen!

Suomi Pop
Juha Tapion keikalla oli hyvä fiilis ja ihana auringonpaiste – Kippis! – Lataamassa akkuja ennen toisen festari-illan keikkoja

Aktiviteetti: Mökkiolympialaiset vuosimallia 2018! Mikä olisikaan ollut parempi tapa lopettaa heinäkuu ja aloittaa kesäloma, kuin kaveriporukan mökkiviikonloppu? Sen kohokohtana toimi tänäkin vuonna hulvattomilla lajeilla varustetut leikkimieliset olympialaiset!

Lajeina meillä oli tikanheitto pullonpohjalasit päässä (tästä henk. koht. huonoin suoritus), renkaanheittojuoksurata sakkokierroksilla, juoppojuoksu ja loput lajit vaativat ehkä vähän tarkempaa selitystä: 1) Tölkkien kaataminen sukkahousuihin pujotetulla tennispallolla sukkahousut sidottuna lanteille 2) mahdollisimman pitkän viivan piirtäminen maahan jalkojen välistä keppiä apuna käyttäen ja 3) juoksurata, jossa piti kolmella pisteellä juoda lasi tyhjäksi yhdellä jalalla seisten. Jos sepostuksista ei saanut selvää, niin mun Instagramissa (lifealasara) on tallennetuissa stooreissa (Lifestyle) näytesuoritukset lajeista :D! Tänä vuonna toin muuten voiton kotiin (;

Harrastus: Rannalla olo! En varmasti koskaan aikaisemmin ole viettänyt Suomessa yhtä paljoa aikaa rannalla, kuin nyt heinäkuussa! Tein heinäkuun lyhennettyä työpäivää ja yleensä salin jälkeen polkasin vielä Oittaalle uimaan ja nauttimaan auringosta. Samalla tuli luettua kirjoja ja monesti nukahdin rannalle pikkupäikkäreille.

syntymäpäivälahja
Terde-eväät Haukilahden rannassa – Syntymäpäiväkortti ♡ – Lähdössä ulos syömään

Ruoka: Söin heinäkuussa vain kerran jälkiruokaa (jossei lasketa synttäripäivänä lounaaksi syömääni täytettyä lettua..) ja se olikin aika törkeen hyvä jälkkäri! Mökkeilyviikonlopun perinteisiin kuuluu grilliruoan lisäksi aina jokin itsetehty jälkkäri ja tänä vuonna se oli marjainen appelsiinipavlova (kuva alempana). Vinkin reseptiin sain Poselandilla kirjoittelevalta Ira Kianderilta – kiitos siitä!

Puheenaihe: Kuulumisten vaihto perheen kanssa! Näin nimittäin ensimmäistä kertaa joulun jälkeen mun iskää, veljeä, mummia ja mammaa (äidin äiti)! Äitiä sentään onnistuin näkemään jopa kolme kertaa tänä kesänä!

festarit
Matkalla Jyväskylään Suomipop festareille – Proseccoa – mitäs muuta? – Kesän eka pehmis!

Aplikaatio: Olympus Image Share. Ennen kuvien siirtämiseksi tarttes aina irrottaa kameran muistikortti ja liittää se koneeseen ja siirtää kuvat siitä eteenpäin puhelimelle, jos halusi laittaa kuvia vaikka Instagramiin. Sen jälkeen, kun tajusin ladata Olympuksen appin, on kuvien siirto onnistunut nopeasti suoraan puhelimeen kameran sisäistä wifiä käyttäen! Miksen ollut ottanut tätä käyttöön aikaisemmin?

Treeni: Oon heinäkuussa alkanut harjoittelemaan käsilläseisontaa! Vielä en pysy kovin kauaa pystyssä, mutta on vaan jatkettava sinnikkäästi harjoituksia!

kuukauden parhaat
Kesän käytetyimmät kengät – Ranta ja kirja kuuluvat yhteen – Heinäkuussa puurrettiin myös paljon salilla

Ostos: Löysin heinäkuussa tosi kivoja kukkakuosilla varustettuja vaatteita! Ostoksiin kuului mm. kuvissa näkyvä mustakukallinen maximekko ja punakukallinen röyhelömekko sekä keltakukallinen off the shoulders -paita ja punakukallinen spagettiolkaiminen toppi!

Sarja: Ehdottomasti C Morella näkyvä Younger! Sinkkuelämää-sarjan tekijän Darren Starin hauska ja koukuttava draamakomediasarja, joka kertoo vasta eronneesta nelikymppisestä Lizasta, joka tekeytyy 26-vuotiaaksi saadakseen töitä kustannustoimistosta. Salailun lisäksi sarja kertoo ystävyydestä, ihmissuhteista ja nykymaailman menosta sisältäen paljon intertekstuaalisuutta ja viitteitä populaarikulttuuriin. Mun aikaisempia Netflix-suosikkeja voi muuten kurkata täältä ja täältä! Ajattelin, että voisin lähiaikoina koota taas uusia suoratoistopalveluiden sarjasuosikkejani, sillä niitä on löytynyt taas kiitettävä läjä!

kesätekemistä
Ihailemassa kasveja Talvipuutarhassa – 27v syntymäpäivänä – Iskän kanssa Mikkelin visiitillä

Suoritus: Mun synttäripäivän läpivienti! Juttuhan meni pääpiirteittäin niin, etten ollut suunnitellut mitään synttäreikseni, mutta muutama ystävä lupas viedä mut Särkänniemeen. Noh, Tampereellahan oli mun synttäripäivänä myrsky, joten Särkänniemi sai jäädä ja olin jo aika pettynyt. Sain kuitenkin syntymäpäiväni aattona viestin, et mua tullaan hakemaan aamulla ja kerrottiin mitä piti pakata. Ajankohdan koittaessa mut vietiin ensin Talvipuutarhaan ihailemaan kukkaloistoa ja sitten Allas Sea Poolille viettämään päivää ja kokeilemaan laitesukellusta!

Mulle oli varattu päiväbudjetti, jonka sain käyttää mihin tahansa. Kun synttärisankari sai päättää, niin lounaaksi oli tietenkin lettuja nutellalla, banaanilla ja jäätelöllä! Illaksi hankittiin vielä herkut illanviettoon. Siellä sain lahjan, jota en todellakaan odottanut! Mun päänmenoks oli juonittu oikein kunnolla ja sain matkan Lontooseen, jonne lähden kahden ystäväni kanssa lokakuussa! Kiitos vielä tuhannesti kaikille! Se mikä tästä tekee suorituksen on se, että vedin päivän läpi kuumeessa. Illanvietto sai osaltani jäädä, mutta oli silti hyvin ikimuistoiset synttärit!

Asetetun tavoitteen saavuttaminen: Tavoitteenani oli suorittaa kaikki yamkin digimarkkinoinnin kesäkurssin tehtävät ennen mun loman alkua. Noh, sain mä 3 esseetä kahdestatoista tehtyä.. Ei hyvä! Miksi opiskelu kesällä on niin kamalan vaikeaa? Toinen tavoite oli varata ulkomaanreissu syyskuulle ja keksiä sinne joku matkaseuralainen. Toteutus? Viikon matka Barcelonaan varattu, mutta seuralainen uupuu D: Jos tiedät olevas huippua matkaseuraa (ja tunnet mut entuudestaan), niin lähdetään yhdessä reissuun? Ei tartte maksaa kuin lennot!

Mökkiolympialaiset
Kaunis Saimaa – Mökkiviikonlopun avajaisjuomat – Marjainen appelsiinipavlova

Tavoite elokuulle: Tätä nyt on vähän hölmö määrittää, kun elokuu on jo pitkällä, mutta asetan tavoitteekseni elää loppukuu terveellisesti (paitsi huomenna, kun on ystävän 3ov juhlat)!

allas seapool
Allas Sea Poolilla päivää viettämässä – Rantapäivä – Kauppatorilla crepellä

 

Nyt toivotan kaikille kivaa viikonloppua!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

♡: Sara

7

Vastaa