Kuka muu vihaa kuivaa diettisapuskaa? Salaattia ilman kastiketta ja kuivaa kanaa? Ei ne hiilarin lähteetkään – riisi, pasta tai peruna – oikein uppoa ilman soossia? Vaikkei olisi millään dietilläkään, ei terveelliseen ruokaan katsota sopivaksi kermaisia, öljyisiä, juustoisia tai tärkkelyksestä valmistettuja kastikkeita. Omat paheksuvat katseensa saa taas kastikkeiden sisältämä sokeri! En minäkään sellaisia mielellään vetele, mutta onneksi onkin olemassa vaihtoehtoja, joilla kastikkeista ei tarvitse kokonaan luopua!
Jos pelkästi maun puolesta valitsisin kastikkeet, niin salaattia verhoaisi caesar, lihaa maustaisi barbecue ja pastaa/riisiä/perunaa mehevöittäisi tuhti kerma- tai majoneesikastike! Noh, miten tämä onnistuisi terveellisesti?
Mun perus arkipäivän illallinen näyttää juurikin tältä! Ei mitään gourmeeta: itse maustettua kanaa, riisinuudeleita, basic salaattia (niistä kasviksista, joita juuri silloin sattuu olemaan) ja KOLMEA eri kastiketta! Kananhan pystyy paistamaan oikein meheväksi, mutta kun yhdestä kanapaketista riittää kolmelle aterialle, niin jääkaapissa säilötty ja uudelleen lämmitetty broisku muuttuu väistämättä kovaksi ja kuivaksi. Sen saa kuitenkin helposti pelastettua lorauksella barbecue-kastiketta! Eikä mitä tahansa barbecue-kastiketta, vaan 2BSlim sokeritonta ja rasvatonta kastiketta (saatu YesDeli)! Makunsa puolesta kunnon barbecuesta menevä tuote toimii myös grillauskastikkeena!
Sama juttu caesar-kastikkeen kanssa! Salaatti alkaa kummasti maistua, kun kasvikset maustaa 2BSlim:n sokerittomalla ja öljyttömällä caesar-salaattikastikkeella (saatu YesDeli)! Kastike on hyvin maustettua ja kivan paksua! Ei se tietenkään perinteistä majoneesipohjaista caesar-kastiketta korvaa (eihän mikään korvaa majoneesia?), mutta antaa se silti hyvää makua!
Barbecue-kastike
Ainesosat: vesi, viinietikka, sakeuttamisaine (ravintokuidut), suola, tomaattipyre, sitruunamehu, aromit, säilöntäaine: kaliumsorbaatti, makeutusaine: sukraloosi, luontainen väri: sokerikulööri
Ei sisällä: sokeria, gluteenia, rasvaa, laktoosia, eläinperäisiä aineosia (vegaaninen)
Caesar-kastike
Ainesosat: vesi, viinietikka, suola, sakeuttamisaine (ravintokuidut), sitruskuitu, sitruunamehu, yrtit, mausteet, luontaisen kaltainen väri titaanioksidi, säilöntäaine: kaliumsorbaatti, makeutusaine: sukraloosi
Ei sisällä: sokeria, gluteenia, rasvaa, laktoosia, eläinperäisiä aineosia (vegaaninen)
Ei litrakaupalla, mutta loraus tarvittaessa! (:
Mistä sitten tuiki tärkeää rasvaa annoksiin, jos ei kastikkeista? Rasvan laadulla on paljon merkitystä ja siksi monet lisäävätkin (oliivi)öljyä ruokaan jälkikäteen tai sisällyttävät ruokavalioonsa hyviä rasvanlähteitä, kuten lohta, avokadoa ja kananmunia. Mun all time favorite annosten kruunaaja onkin juuri kastikkeen muotoon tehty avokado! Avokadokastike on erittäin helppoa tehdä ja aivan törkeän hyvää! Syön sitä niin kanan/lihan, kasvisten, pastan/riisin ja jopa perunoiden kanssa. Kun taas haluan napostella, toimii avokadokastike mitä parhaimpana dippinä (oli sitten kyse kasviksista tai nachoista)!
Avokadokastike
Kypsä avokado
Prk kevyt kermaviiliä (tai vastaavaa maidotonta valmistetta)
Ripaus suolaa
Ripaus valkopippuria
Avokado muussiksi ja kaikki sekaisin!
Herkullisia hetkiä!
Pysy menossa mukana myös
Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara
♡: Sara
Kiva vinkki! Vuosikaudet olen vedellyt juurikin ne kuivat, kerralla puolikkaaksi viikoksi paistetut kanat ihan sellaisenaan, eikä töki yhtään, mutta vaihtelu voisi virkistää. Täytyy laittaa testilistalle nämä 🙂
Kiitos! 🙂 Varmasti virkistäisi, suosittelen!