DIY helpot kylpypommit

Joulu tekee tuloaan, mikä tarkoittaa tässä taloudessa, että myös DIY-projektit ovat olleet viimeaikoina tulilla! Viikonloput ovat oivallista aikaa askarrella kaikkea pientä kivaa kotona. Nämä DIY-luomukset ovat mitä parhaimpia käytännöllisiä joululahjoja! Itse ainakin ilahtuisin, jos joku olisi nähnyt vaivaa ja jaksanut näpertää juuri minulle jotain joulun piristykseksi! Tänään blogissa helppo virkistävien, hoitavia öljyjä täynnä olevien kylpypommien ohje!

KYLPYPOMMIT

50 g sitruunahappoa
1,5 dl ruokasoodaa
1 rkl irtoteetä
2 rkl oliiviöljyä
2 korkillista elintarvikeväriä
20 tippaa eteeristä öljyä
jääpalamuotteja tms

Sekoita sitruunahappo (saa apteekista 50g ja 100g pusseissa – hinta 1-2€) ja ruokasooda (Salliselta 900g tönikkä 2,70€) keskenään. Riippuen irtoteen koosta silppua se veitsellä pieneksi ja lisää joukkoon. Kauneimman lopputuloksen saa teellä, jossa on seassa kukan terälähtiä, mausteita, hedelmäpaloja tms. Itse käytin kaapissani valmiina ollutta mintulla maustettua vihreää teetä.

Sekoita toisessa astiassa nestemäiset ainesosat. Valinnanvaraa eteerisissä öljyissä on vaikka millä mitalla. Itse valitsin sitruunan tuoksuisen öljyn sen raikkauden vuoksi (Lifestä 8,60€). Elintarvikeväreistä valitsin punaisen (Dr.Oetker 2,25€), jolla tuli kauniin vaaleanpunainen lopputulos. Kaada sitten nesteseos kuiviin aineisiin ja sekoita kunnes väri on tasaista. Massa on niin herkullisen tuoksuista ja näköistä, että sitä teki mieli maistaa!

Painele massa muotteihin tiiviisti, mutta jätä muotit vähän vajaiksi, sillä massa turpoaa. Käytin kylpypommeihin tähdenmuotoisia jääpalamuotteja sekä pienempiä suklaamuotteja. Itse jouduin muutamaankin otteeseen leikkaamaan veitsellä kohonneet osat pois laittaessani muotit ensin täyteen. Siltikin kuivuneet kylpypommit olivat vähän pulleita, mutta juuri siksi hauskannäköisiä! Muottien lisäksi käytin muutaman kylpypommin luomiseen pientä piparkakkumuottia, jolla leikkasin tasaisesta massalevystä tähdenmuotoisia paloja. Teimme ystäväni kanssa kylpypommeja illalla ja aamulla ne olivat kuivuneet ja kovettuneet. Niiden irrottaminen muoteista kannattaa tehdä varovasti.

Lopuksi kylpypommit voi säilöä kivoihin purkkeihin tai pussukoihin! Niitä voi käyttää ammekylvyssä, jolloin pieniä kylpypommeja tarvitaan useampia, tai sitten jalkakylvyssä, jolloin yhden pommin pitäisi riittää! Kylpypommit ovat oiva pikkulahja vaikka tupareihin ja loistava itsetekoinen joululahja hemmotteluun!

Mukavaa ja helppoa näperrystä!

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

54

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

  1. Sara Malinen

   Ole hyvä! Kiva, että menee kokeiluun 🙂

 1. noel.antila@gmail.com

  Muuten hyvä ohje mutta öljyä tuli liian vähän. Kiitos

 2. Tarja-Tuulikki

  Hienoa! Marttaillan aihe tästä. Kiitos ❤️

Vastaa