Barcelonan Must See

Hola! Nyt on viimeisen Barcelona-aiheisen postauksen aika! Esittelyssä on reissuni parhaita paloja ja upeimpia nähtävyyksiä! Aikaisemmin kokosin Barcelonan henkeäsalpaavaa arkkitehtuuria postaukseen Gaudin kaunis Barcelona ja Barcelonan ravintolavinkkejä ja maukkaimpia herkkuja postasin otsikon Ravintolavinkit Barcelonaan barcelonalaisen silmin alle.

Arc de Triomf

Barcelonan monumentaalinen maamerkki sijaitsee suuren tien, Passeig de Sant Joanin, päässä Passeig de Lluís Companys -aukiollaRiemukaari on rakennettu vuoden 1888 maailmannäyttelyn pääportiksi johtaen Parc de la Ciutadella -puistoon. Melkein 30 metriä korkea kaari on koristeltu useiden katalonialaistaiteilijoiden tekemillä veistoksilla.

Sen molemmin puolin kohoaa kaarelle johtavat palmurivistöt ja näin ollen se on näyttävä monumentti kauempaakin tarkasteltuna. Valitettavasti vierailuni aikana Barcleonan kaupunki oli valmistautumassa syyskuussa pidettävään La Mercè Festivaaliin, jonka takia Barcelonan nähtävyyksille oli rakennettu esiintymislavoja. Näin oli myös Arc de Triomfin kohdalla. Harmikseni en päässyt nauttimaan itse festivaalin ohjelmasta ja megalomaanisesta juhlinnasta, sillä katufestivaali alkoi vasta perjantaina, kun mulla oli lauantaiaamuna aikainen lento takaisin Suomeen.

Arc de Triumf Barcelona
Arc de Triumf


Parc de la Ciutadella -puisto

Ciutat Vellan alueella sijaitseva Parc de la Ciutadella eli linnapuisto on monipuolinen vierailukohde, jota ei kannata jättää väliin. 30 hehtaarin kokoinen puisto sijaitsee Arc de Triomf -riemukaaren ja merenrannan välissä. Ciutadellan puistosta löytyy mm. suihkulähteellä, vesiputouksella ja patsailla varusteltu riemukaari Cascada. Sen vieressä päivystää yksi puiston suurimmista veistoksista, kivinen mammutti-patsas, joka on suosittu kiipeilykohde lapsille ja nähtävästi myös lapsenmielisille (edellisen päivän juhlinnan jälkeen kiipeäminen aiheutti tosin hartiakrampin).

Toinen pidetty vesielementti puistossa on sinne rakennettu tekojärvi, joka on hyvin romanttinen paikka pikkuveneineen ja ympäröivine polkuineen. Järven rannalta on mahdollista bongata päivää paistattelemassa olevia kilpikonnia tai nähdä kalojen uiskentelevan kirkkaassa vedessä. Tällä kertaa meidän näkökenttiin tosin osui lähinnä lokkeja ja yksi kuralammikossa puljaava papukaija! Järvellä on myös eräs tunnettu erikoisen muotoinen vedessä kasvava puu, johon sikiää erityisen runsas banaanisato.

Ciutadellan puistosta löytyy myös suuri eläintarha, jossa asustelee n. 7500 eläintä, jotka edustavat noin neljää sataa eri lajia gorilloista virtahepoihin ja elefanteista kenguruihin (siellä vierailtava ensi kerralla!). Ciutadellan puistossa on myös mahdollista käydä katselemassa näyttelyitä. Natural History Museum of Barcelona on asettanut näytteille eläintieteeseen ja geologiaan liittyviä kokoelmia Martorell museoon ja Laboratory of Naturen tiloihin.

Vehreässä puistossa viihtyy muutenkin. Ihmiset – niin paikalliset kuin turistitkin – saapuvat sinne ympäri vuoden viettämään päivää. Järven ympäristössä on puiston runsain ja kaunein kasvillisuus. Muutoin puistoa peittää nurmikko, jolla makoilee mielellään, ja voihan sinne laittaa vaikka picnicin pystyyn!

Parc de la Ciutadella Mamut-patsas
Parc de la Ciutadellan mammutti-patsas
Parc de la Ciutadella tekojärvi
Parc de la Ciutadellan tekojärvi
Parc de la Ciutadella suihkulähde Cascada
Parc de la Ciutadellan suihkulähde Cascada
Parc de la Ciutadella fountain Cascada
Harmi ettei suihkuttimet olleet päällä


Barceloneta-ranta

Barcelonan edustalla on 4,2 km kultaisen hiekan reunustamaa rantaviivaa ja neljä pääasiallista biitsialuetta. Niistä vanhin ja pidetyin on Barceloneta, joka on vain 10 minuutin päässä Barcelonan keskustasta. Rannalla on kaikki tarvittavat palvelut, kuten rantavalvonta, suihkut, vessat, pukuhuoneet, aurinkotuoleja ja -varjoja, kioskeja, parkkialue, wifi sekä ravintoloita. Lisäksi rannalta löytyy ulkosali sekä rantalenttis-, tennis- ja pingiskentät.

Näin syksyllä Barceloneta-rannan merivesi oli todella puhdasta ja kirkasta. Siellä ei näkynyt minkäänlaista kasvillisuutta tai roskaa ja veden lämpötilakin oli oikein optimaalinen pitempäänkin uiskenteluun. Syyskuussa rannalla ei kuitenkaan ollut yhtään ruuhkaa, vaikka lämpöasteita oli lähemmäksi 30!

Barceloneta-ranta on sataman ja sen palveluiden läheisyydessä. Tästä syystä rannalta käsin tavoittaa monia ravintoloita (kuten Brunch & Cake, josta kirjoittelin aikaisemmin) ja liikkeitä, joten uimisen ja auringonpalvonnan lisäksi rantabulevardille kannattaa pistäytyä ihan kävelyllekin samalla kartottaen sataman maisemat! Barceloneta-rannan tärkein maamerkki onkin luxusluokan hotelli W Barcelona, joka erottuu selkeästi niemen kärjessä purjeenmuotoisesta ulkomuodostaan!

Barceloneta rantabulevardi
Barceloneta rantabulevardi
Barceloneta rannan vesi
Kimmeltävä vesi ja 28°C
Barceloneta ranta
Barceloneta rantaviiva ja horisontissa W Barcelona -hotelli


Bunkers del Carmel -näköalapaikka

Bunkers del Carmel on ehdottomasti paras paikka Barcelonan maisemien ihailuun! Carmelin bunkkerit sijaitsevat Carmelin kaupunginosassa 262 metrin korkeuteen kohoavan Roviran kukkulan laella, jonne on vapaa pääsy. Paikalta avautuu näkymät joka puolelle Barcelonaan ja sieltä on hauska bongailla maamerkkejä. Yläilmoista näkyy mm. W Barcelona -hotelli, Sagrada Familia -kirkko, Torre Glòries -pilvenpiirtäjä ja toiselta puolelta Tibidabon kirkko.

Alue on loistava paikka picnicille, joka mekin bunkerin reunalle pystytettiin! Päiväsaikaan katselee mielellään merelle päin, mutta kun aurinko alkaa laskea, on parhaat näkymät vastakkaisella puolella! Valomeressä uiva kaupunki ja vuorien siluetti ovat silloin todella upea näky. Bunkkerit on rakennettu ilmatorjunta tarkoituksiin Espanjan sisällisodan aikana (1936-1939). Ne on vastikään peruskorjattu ja alueelta löytyy nyt mm. vessat ja opastekylttejä.

Paikan päälle loppunousu täytyy taittaa kävellen, mutta busseilla 24, 92, 119 ja V17 pääsee vähän lähemmäksi. …Tai sitten voi tehdä niin kuin me, eli missata bussin ja kävellä Carmelista asti jyrkkää rinnettä pää hiessä linkuttaen (koska jännetuppitulehdus jalkapohjassa) samalla mutustaen pähkinöitä (koska nälkäkiukku)! Kipuaminen kukkulalle oli siltikin kaiken vaivan arvoista!

Bunkers del Carmel picnic
Bunkers del Carmel picnicspotti
Carmelin bunkkerit näkymät
Näkymät Carmelin bunkkereilta päiväsaikaan
Tinto de Verano
Kilistelyt yhdellä mun lempparijuomalla: Tinto de Veranolla eli ”kesäviinillä”
Bunkers del Carmel näköalat yöllä
Bunkers del Carmel näköalat yöllä


The Magic Fountain of Montjuïc -suihkulähde

Montjuïc-kukkulan ja Placa Espanyan välissä sijaitseva taikasuihkulähde (Font Màgica) on suosittu nähtävyys eikä suotta! Maaginen liikkuvin vesisuihkuin ja valoefektein tehty näytös kestää kerrallaan hulppeat puoli tuntia ja näytöksiä on useita päivässä. Vettä suihkuaa 4 metrin korkeudella ja värikavalkaadi on laaja. Kuvat eivät tosiaan anna oikeutta todellisuudelle. Normaalisti näytökseen kuuluu myös musiikki, jonka tahtiin vesisuihkut liikkuvat, mutta tällä kertaa musiikki puuttui ilmeisesti samaan aikaan lähistöllä järjestetyn konsertin takia.

Magic Fountainin alue on muutenki upea, sillä sen lokaatio on korkealla näyttävin portain ympäröidyn kansallismuseon eli Palau Nacionalin edessä. Suihkulähteen vieressä kohoaa myös neljä kookasta katalanismia edustavaa pylvästä. Ympäristössä on myös paljon pienempiä suihkulähteitä, jotka tarjoavat hyvät puitteet kuvien ottoon.

Ensimmäinen suihkulähdenäytös on esitetty muuten jo 1929 ja sittemmin suihkulähde on entisöity vuoden 1992 Barcelonan olympialaisia varten. Paikalle pääsee kätevästi metron linjoilla L1 ja L3.

The Magic Fountain of Montjuïc
The Magic Fountain of Montjuïc
The Magic Fountain of Montjuïc suihkulähde
Värit vaihtuivat tasaisin väliajoin!
Magic Fountain colors
Suihkulähdettä ympäröi värikäs vesisumu

Magic Fountain

IMG_4687
Magic Fountain on paraatipaikalla kansallismuseon edessä
Magic Fountain
Ilman meikkiä ja hiukset suihkulähteen jäljiltä märkinä, mutta spotti oli sen verta hieno, ettei voinu jättää tilaisuutta käyttämättä!

 

Barcelonassa kannattaa myös tsekata seuraavat nähtävyydet ja kohteet, jotka omalla kohdallani jää seuraavalle reissulle:

Tibidabo-vuoren kirkko ja huvipuisto

Jardí Botànic de Barcelona kasvitieteellinen puutarha

Gondolihissi Parc de Montjuïc -puistoon

Montserrat-vuori

Perjantaina lähden muuten Lontooseen lunastamaan mun synttärilahjareissun! Tulee varmasti olemaan taas loistava visiitti – tiedän nimittäin ennestään, että Lontoo on ihana ja nähtävää riittää! Tulen postailemaan taas kokemuksia, vinkkejä ja kohokohtia blogiinkin, eli jos Lontoo kiinnostelee, niin tiedät mitä sivua pitää silmällä! (:

Ps. Instassa voi myös seurata ihan reaaliajassa, sillä tulen päivittelemään mystoria joka päivä!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

5

Vastaa