Abu Dhabi Must See

Huh huuh, sainpahan valmiiksi! Nyt siis seuraa koonti siitä kaikesta, mitä Abu Dhabissa voi ja kannattaa tehdä, nähdä ja kokea! Upea kaupunki, jolla on tarjota matkailijalleen todella paljon! Osassa listaamissani kohteissa päästiin käymään ja osa jäi ajanpuutteen vuoksi vain haaveeksi. Jos et ole vielä kurkannut Abu Dhabin matkakohdepostausta, suosittelen lukaisemaan sen ensin!

QASR AL WATAN

Tästä en jauha tässä kohtaa enempää, vaan ohjaan tsekkaamaan kohdetidot ja upeat kuvat aikaisemmasta postauksesta Abu Dhabin ykkösnähtävyys!

Qasr Al Watan yard
Qasr Al Watanin pihamaalta
Qasr Al Watan kokemuksia
Palatsi ulkoa
Qasr Al Watan palace
Palatsi sisältä


SHEIKH ZAYED GRAND MOSKEIJA

Kyseessä on aivan huikea palatsimainen moskeija, joka kantaa Arabiemiraattien edesmenneen perustajan ja presidentin nimeä. Moskeija on Arabiemiraattien suurin ja hulppeat tilukset löytyvät Zone 1:ltä. Sinne on ilmainen sisäänpääsy. Kuten moskeijoihin yleensä, tulee Sheikh Zayedin moskeijaan pukeutua pitkiin väljiin vaatteisiin ja peittää hiukset. Jos omat vaatteet eivät ole tarpeeksi peittävät, saa moskeijasta lainaan asuja (pestyjä ja puhtaita). Itse lainasin sieltä kaapua, mutta laitoin oman huivin päähän, sillä kaavuissa oli vain pieni huppu.

Uskoisin moskeijan olevan Abu Dhabi suosituin nähtävyys – eikä suotta! Sen kullalla koristeltu julkisivu, mosaiikkikoristelu, pylväiden meri ja korkealle nousevat kupolit ovat todella vaikuttava näky. Vähän moskeijan koosta kertoo se, että sinne mahtuu jumalanpalvleukseen 40 000 ihmistä! Ihmisiä siellä riittää muutenkin, mutta ainakin näin tammikuussa mahtui kulkemaan ja ottamaan kuvia ilman hirveää ryysistä.

Sheikh Zayed Mosque
Sheikh Zayed mosekijan sisäänkäynti
Sheikh Zayed Grand Mosque
Sheikh Zayed moskeijan pääaukio

Sheikh Zayed moskeija kokemuksia

Sheikh Zayed Mosque inside
Yksi massiivisista kattokruunuista
Sheikh Zayed Grand Mosque pukeutuminen
Moskeija-asu

Untitled

CORNICHE RANTABULEVARDI JA RANTA

Tämä rantabulevardi on Abu Dhabin tunnetuin. Sen varrella on useita pilvenpiirtäjiä ja tie kulkee Etihad Towersien sekä Emirates Palacen ohi aina Qasr Al Watanin tiluksille asti. Sen reunoilla on keskittynyt paljon ravintoloita, joista suurin osa sijaitsee hotellien yhteydessä. Kadulla oli varsinkin nyt uuden vuoden jälkeen upeat valaistukset. Ranta on taas hienoa valkoista hiekkaa ja näkymät vastarannalla ovat vertaansa vailla!

Radisson Blu Corniche
Radisson Blu Corniche hotellin allasalue
Radisson Blu Corniche beach
Cornichen ranta
Corniche Beach
Corniche Beach
Abu Dhabi matkapostaus
Rantapedeillä kelpasi löhöillä


EMIRATES PALACE

Emirates Palace on Abu Dhabin hienoin hotelli! Kuten edellä mainitsin, sijaitsee tämä viiden tähden luxushotelli Corniche streetillä. Vaikkakin kyseessä on hotelli, on se samalla turistinähtävyys. Emirates Palaceen pääsee ihmettelemään sisälle asti, mutta me tyydyimme ihastelemaan sen tiluksia ja mm. lukuisia suihkulähteitä. Emirates Palace -hotellilla on ylellisiä sviittejä sekä kokonaan oma puokama yksityisrantanaan, joten siellä majoittuvan kelpaa!

Emirates Palace
Emirates Palace
Emirates Palace sisäänkäynti
Yksi Emirates Palacen sisäänkäynneistä

Emirates Palace fountains
Emirates Palacen suihkulähteet


ETIHAD TOWERS

Etihad towers ovat Abu Dhabin tunnettu maamerkki – useammasta pilvenpiirtäjästä koostuva ryhmä on paraatipaikalla Corniche streetin päädyssä Emirates Palacea vastapäätä. Torneissa on mm. toimistoja, asuntoja sekä hotelli. Jumeirah-hotellin tornitalosta löytyy lukuisten ravintoloiden ja luxusliikkeiden lisäksi 63. kerroksesta näköalaravintola Ray’s Grill sekä clubi nimeltään Ray’s bar. Niiden lisäksi ylempänä on Observation Deck at 300, joka on koko Abu Dhabin korkeimmalla sijaitseva ravintola. Sieltä voi katsella maisemia lähes 300 metrin korkeudesta.

Corniche Street ja Etihad Towers
Corniche Street ja Etihad Towers
Etihad Towers
Osa tornirykelmästä
Etihad Towers Abu Dhabi
Näkymät Etihad Towerseille Qasr Al Watanilta
Jumeirah at Etihad
Ray’s Barin cocktailit


LOUVRE

Louvre on Pariisista tunnetun taidemuseon sisarmuseo. Se on rakennettu yhteistyössä Ranskan hallituksen kanssa osana 30-vuotista sopimusta. Abu Dhabin Louvre sijaitsee Saadiyat Islandilla. Modernissa valkoisessa museossa oli käyntihetkellä 12 näyttelysalia käsittävä näyttely, jossa oli esillä esineitä yli 8000 vuoden takaa. Ne oli järjestetty aikajärjestykseen ja näyttelyesineissä oli edustettuna monia eri kulttuureja. Mukana oli niin taidetta kuin käyttöesineitäkin ihan tähän päivään asti. Itselleni mieleenpainuvin oli Prinsessa Henuttawyn muumio Egypti-osastolla.

Louvren taidemuseo Abu Dhabi
Louvren taidemuseo
Louvre Abu Dhabi näyttely
Muinaisia ihmishahmoja eri kulttuureista
Mummy Louvre Abu Dhabi
Prinsessa Henuttawyn muumio
Louvre Abu Dhabi
Mm. norsunluusta valmistettuja esineitä
Louvre antiikki
Antiikinaikaisia veistoksia
Napoleon Bonaparte Louvren näyttely
Maalaus Napoleon Bonapartesta


CAPITAL GATE

Tämä rakennus on Abu Dhabin versio Pisan kaltevalle tornille! Tosin sen rakentaminen ei ollut mikään vahinko. 18° astetta kallellaan oleva Capital Gate on yli 160 metriä korkea pilvenpiirtäjä. Se toimii hotellina ja pitää sisällään useita ravintoloita. Me käytiin 18 Degrees -ravintolassa 18. kerroksessa nauttimassa happy hourin aikaan muutamat drinkit ja onnistuttiin olemaan drinkkibaarin ainoat asiakkaat, vaikka olikin perjantai. Ihastelimme siinä samalla laskevaa aurinkoa.

18 Degrees ravintola
18 Degrees -ravintola
Näkymät Capital Gate
Näkymät Capital Gaten 18 Degrees -ravintolasta
Näköalaravintolat Abu Dhabi
Prosecco maistui näissä maisemissa!


SOUK

Souk on itämainen markkinapaikka. Siellä kannattaa käydä tutkailemassa paikallista markkinatunnelmaa. Abu Dhabissa soukeja on useita, joista osa on erikoistunut kultaesineisiin, osa mausteisiin ja osa esim. mattoihin. Me käväisimme The Gold Soukissa, joka oli täynnä erilaisia koruliikkeitä ja kultakauppoja.

Gold Souk
Gold Souk


SAFARI

Aavikkosafareista voi olla montaa mieltä. Kehotankin, että valitset matkanjärjestäjän, jolla on hyvät arvostelut. Parhaimmillaan kokemus on kuitenkin kiva ja mieleenpainuva. Aavikolle matkataan yleensä yhteiskyydillä ja paikan päällä on tarjolla aktiviteetteja, kuten off road ajelua dyyneillä, kameliratsastusta ja mönkijäajelua. Tämän jälkeen tullaan leirille, jossa on tarjolla virvokkeita ja jossa voi mm. ottaa hennatauointeja tai kuvauttaa itseään arabilaisissa asuissa. Illan kruunaa show ja illallinen, jotka nautitaan arabialaiseen tyyliin maassa tyynyillä istuen pitkän pöydän ääressä. Halutessaan voi vielä poltella shishaa.

Safari Abu Dhabi kokemuksia
Illallispöydässä safarilla vielä kuivuvan hennatatuoinnin kanssa
Safari Abu Dhabi
Autiomaa


YAS ISLAND

Yas Islandilta riittää tekemistä ja näkemistä! Siellä sijaitsee esim. hurja Yas Waterworld -vesipuisto sekä Ferrari World, josta löytyy mm. maailman nopein vuoristorata. Saarelta on myös kuuluisa Yas Marina Circuit -formularata sekä erikoisesta arkkitehtuuristaan tunnettu Yas Viceroy hotelli. Kannattaa myös pyörähtää Yas Marina -satamassa katselemassa jahteja. Yas Mall on taas jäätävän kokoinen ostoskeskus, jossa saa helposti tyydytettyä shoppailuhimonsa.

Ferrari World Abu Dhabi
Ferrari World
Yas Marina
Yas Viceroy hotelli taustalla
Yas Mall
Yas Mall sisäänkäynti
Yas Mall Dancing Fountain
Yas Mall Dancing Fountain


LISÄKSI KANNATTAA TSEKATA:

SHEIKH ZAYED BRIDGE

Sheikki Zayedin mukaan nimetty arkkitehtuuriltaan näyttävä silta, jota kannattaa käydä katsomassa erityisesti pimeän aikaan, kun silta on valaistuna!

ALDAR HQ BUILDING

Ikoninen pyöreä rakennus Abu Dhabissa. Aldar Headquarters toimii toimistorakennuksena, mutta sitä kannattaa käydä ihastelemassa ulkoapäin!

HERITAGE VILLAGE

Heritage Village tutustuttaa paikallisten elämään ennen Abu Dhabin rikkauksia! Siellä pääsee tutustumaan perinteiseen aavikkoelämäntyyliin ja näkee esim. miltä beduiinileiri on näyttänyt.

AL JAHILI JA AL-AIN

Al-Ainin alue on kiinnostava päiväretkikohde ja Al Jahili on paikan merkittävin linnoitus. Al Ain on Arabiemiirikuntien ainoa Unescon maailmanperintökohde ja siellä pääsee näkemään uniikkia luontoa ja tutustumaan paikan historiaan.

EMPTY QUARTER AAVIKKO

Empty Quarter eli Tyhjä neljännes on yksi maailman legendaarisimmista aavikoista, sillä siellä ei kasva mitään. Sinne pääsee hurauttamaan autolla hyväkuntoista tietä pitkin.

TEL MOREEB HIEKKADYYNI

Tyhjällä neljänneksellä sijaitsee myös yksi maailman suurimmista hiekkadyyneistä. Tel Moreeb -dyyni sijaitsee aavikolle johtavan tien päässä.

EASTERN MANGROVE LAGOON NATIONAL PARK

Abu Dhabin keskustan tuntumassa on mangrovemetsä, jonka sokkeloissa pääsee melomaan. Siellä voi bongailla erityisesti suomaastossa asustavia lintuja, kuten vaikka flamingoja!

Siinä! Miltäs Abu Dhabi vaikuttaa? Haluaisitko käydä tai oletko kenties jo käynyt? Onko jotain muuta, mitä suosittelisit Abu Dhabissa? (:

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

2

Vastaa