Abu Dhabi matkakohteena – Mikä hyvää, mikä huonoa?

Heippa! En oikein osannut päättää, mistä aloittaisin Abu Dhabin lomakokemusten purkamisen, sillä kerrottavaa on niin paljon! Päädyin nyt kuitenkin kuvaamaan Abu Dhabia matkakohteena ja listaamaan sen hyvät ja huonot puolet! Ne oli jotenkin erityisen selkeät tämän kaupungin kohdalla!

MIKÄ ABU DHABISSA ON HYVÄÄ?

Upea arkkitehtuuri. Ehdottomasti paras asia tässä kaupungissa! Abu Dhabissa on lukemattomia erikoisesti muotoiltuja pilvenpiirtäjiä, uniikkeja siltoja, hulppeita hotelleja, överejä palatseja ja upeita moskeijoita. Ihan tavallisetkin kerrostalot ja toimistorakennukset ovat monesti ulkopinnoiltaa kiiltäviä, mikä antaa luxuksen tuntua auringon kimmeltäessä niiden seiniltä. Rakennuksista kirjoittelen seuraavissa postauksissa lisää!

Sheikh Zayed Grand Mosque
Sheikh Zayed Grand moskeijan pylväät
Abu Dhabi buildings
Qasr Al Watan presidentin linna
Eri alueet Abu Dhabi
E11 alueella (alueet jaoteltu numeroin East ja West)


Sen lisäksi, että katukuva Abu Dhabissa on hulppea, on siellä myös todella siistiä. Enpä tainnut nähdä roskan roskaa koko reissulla ja jokaisessa vessassakin oli vähintään yksi siivooja koko ajan.

Lämmintä läpi vuoden. Aavikolle rakennetussa kaupungissa riittää lämpöä myös kylmimpänä aikanaan. Tammikuussakin voidaan yltää suomalaisiin hellelukemiin. Abu Dhabissa ei myöskään juurikaan koskaan sada. Meillä tosin kävi äärimmäisen huono tuuri, kun viikon sisään mahtui 4 sadepäivää, kun keskimäärin niitä on vuodessa 21…

Radisson Blu Corniche
Hotellin (Radisson Blu Corniche) uima-allas


Valkoinen hiekka ja turkoosi meri
. Abu Dhabi koostuu lukuisista eri saarista, joten merenläheisyys on kaupungissa vahvasti läsnä. Hiekkarantoja on myös useita, mistä valita. Corniche beach on varmasti yksi näyttävimmistä. Sillä on hotellien omia rantasuikaleita (kuten meidän hotellin ranta) mutta myös vapaassa käytössä oleva public beach.

Corniche Beach
Corniche Beach


Vedestä vielä sen verran, että Abu Dhabissa voi juoda kraanavettä huoletta. Se myös maistuu hyvältä! Paikallinen vesijohtovesi on merivedestä suodatettua ja puhdistettua ja täysin juomakelpoista. Edes mun superherkkä pötsi ei ollut vedestä moksiskaan.

Abu Dhabi on todella turvallinen paikka. Hetkeäkään ei tarvinnut pelätä tai huolehtia. Laukkunsa saattoi jättää ravintolapöytään ja kortilla pystyi maksamaan huoletta. Ihmiset ovat niin hyvätuloisia, ettei köyhyyden mukanaan tuomaa rikollisuutta ole. Tosin myös rangaistukset rikoksista toimivat pelokkeena. Päihteiden käyttö on kohteessa myöskin minimaalista. Itse asiassa Abu Dhabi on luokiteltu erittäin turvalliseksi kohteeksi ja sen yleinen turvallisuusindeksi on 88/100. Esimerkiksi Suomen kaupunkien keskiarvo on vain 76/100.

Abu Dhabi hintataso
Otin vain kuvanottohetkeksi huivin pois harteilta!


Edeltävään kohtaan kiinteästi liittyen turistien ei tarvitse pelätä huijatuksi tulemista. Hinnat ovat kaikille samat ja esim. kaikissa taxeissa on sama järjestelmä, joka laskee hinnan ja ilmoittaa ehdot automaattisesti astuessa taxiin ja sieltä noustessa. Hintaa ei siis todellakaan tarvitse tai edes voi sopia etukäteen.

Myös taxilla liikkuminen on hyvin edullista. Öljymaana polttoaine ei maksa kohteessa paljoa. Kaikissa taxeissa on myös wifi!

Suomalainen ei tarvitse viisumia Arabiemiraatteihin, mikä helpottaa huomattavasti matkan järjestämistä.

Abu Dhabissa pärjää hyvin englannilla.

Abu Dhabi kokemuksia
Al Maryah Island

Al Maryah Island

Todella vähän turisteja. Tämä kohta ei todennäköisesti pidä paikkaansa ympäri vuoden, mutta erityisesti nyt tammikuussa sai nähtävyyksiä kiertää aivan rauhassa, mikä oli todella ilahduttavaa. Ei jonoja tai ihmisrysiä.

Ei tyrkytystä kaupoissa tai kaduilla.

Todella hyvät ostosmahdollisuudet. Abu Dhabissa on todella paljon ostoskeskuksia. Erityisesti luxusmerkit ovat hyvin kattavasti edustettuina. Yksi tällainen high end -ostoskeskus on Galleria Mall Al Maryah saarella.

Abu Dhabi ostoskeskukset
Yas Mall
Ostokset Abu Dhabi
Galleria Mall


Nähtävyyksiin edulliset liput tai ei ollenkaan maksua
. Puhun tässä kohtaa lähinnä rakennuksista, kuten palatseista ja moskeijoista. Ainoat pääsyliput, jotka ostimme, olivat presidentin linnaan ja Louvren taidemuseoon (60 AED eli n. 15€ kumpikin). Sen sijaan Ferrari Worldiin tai Yas Waterworldiin olisi joutunut pulittamaan n. 70 euroa.

Todella paljon tekemistä ja nähtävää! Tästä tulossa oma postauksensa!

Yleisesti ottaen palvelu on erinomaista. Varsinkin ravintoloissa ollaan todella kohteliaita. Toisaalta rouvittelu ja ylikohteliaat fraasit voivat olla vähän kiusaannuttaviakin, kun meille suomalaisille ei varsinaisesti ole sisäänrakennettu vastaavaa nöyristelyä ja ylikohteliaisuutta (tai ainekaan minulle ei ole).

Abu Dhabi matkailu
Sheikh Zayed Grand moskeija


MITÄ EPÄKOHTIA ABU DHABISTA LÖYTYY?

Palveluun kohdistuu myös yksi epäkohta: Se kohdistetaan oletusarvoisesti miehelle! Asiakaspalvelutyössä olevat miehet olivatkin ihmeissään, kun itse toimin lähes poikkeuksetta asioiden hoitajana ja kommunikoijana meidän seurueessa, vaikka kysymys kuului joka kerta ”how can I help you, sir”. Tuli myös todistettua, että miehen laukku otetaan kantoon ja miehelle avataan taxin ovi, kun itse jouduin naisena hoitamaan vastaavat asiat itse.

Abu Dhabi rakennukset
Al Maryah saaren rakennuksia


Edellä mainittu johtuu tietenkin kulttuurista. Muslimikulttuurissa nainen on käytännössä vähempiarvoisempi kuin mies. Abu Dhabissa naisten pukeutumissäännöt ovat aika tiukat. Siellä suurin osa naisista piti burkhaa, joka jättää näkyviin vain silmät. Itsekään en tästä syystä kehdannut kulkea missään peittämättä olkapäitä tai polvia. Esim. muslimivoittoisessa Albaniassa ja jopa Pohjois-Afrikan Tunisiassa pystyi paheksuntaa saamatta pukeutua säänmukaisiin vaatteisiin, mutta Abu Dhabissa ei.

Abu Dhabi pukeutuminen
Sheikh Zayed Grand Mosque


Näennäisestä nykyaikaisuudestaan huolimatta Arabiemiraatit onkin aika ahdasmielinen ja vanhoillinen. Sen jokaisessa emiirikunnassa sovelletaan rikoslain rinnalla siviiliasioissa šaria-lakia, joka luettelee rangaistuksena muun muassa ruoskinnan, raajojen amputoinnin ja kivityksen kuoliaaksi.

Uskonto ja kulttuuri kieltääkin esim. julkisen alkoholinkäytön ja humaltumisen, asiattoman pukeutumisen sekä suutelun ja muut hellyydenosoitukset. Myös avioliiton ulkopuolinen seksi on kiellettyä. Periaatteessa myös hotellihuoneen jakamista vastakkaisen sukupuolen kanssa ilman avioliittoa tai läheistä sukulaissuhdetta ei katsota hyvällä. Hyi meitä!

Abu Dhabi kulttuuri
Emirates Palacen yksi porteista


Abu Dhabiin ei ole suoria lentoja Suomesta, vaikka siellä onkin kansainvälinen lentokenttä. Matkanjärjestäjiltä saa kuitenkin lentokenttäkuljetuksen Dubain kentältä hyvinkin edullisesti ja taxillakin matkan taittaa n. 70 eurolla. Taxilla matkaan meni n. 1h 20 min, mutta bussilla matka kestää lähemmäks 2h. Kaupunkien välillä menee myös paikallisia bussilinjoja. Täytyy myös erikseen mainita, että Dubain lentokenttä on hyvin toimiva.

Hintataso on ärsyttävän korkea. Osittain paljon korkeampi kuin Suomessa. Ravintoloissa (muualla kuin ostoskeskuksissa) ei tahtonut saada mitään annosta alle 20 eurolla. Jos havitteli viinilasillista kylkeen, sai siitä maksaa 15 euroa. Buffetista maksoimme 40 euroa. Myös vaate- ja ruokakaupat olivat aika hinnoissaan.

Abu Dhabi restaurants
The Terrace on the Corniche The St. Regis ravintolan jälkiruokabuffet
Abu Dhabi ravintolat
Ravintola Bentley Kitchen Galleria ostoskeskuksessa


Abu Dhabi on suunniteltu autoille. Siellä ei ole varsinaista keskustaa tai kunnon kävelykatuja. Helpointa oli mennä taxilla, vaikka välimatka ei olisikaan ollut linnuntietä pitkä.

Abu Dhabissa eurooppalaisen puhelinliittymän omaava on paikallisten wifien varassa. Kaupungilla on kyllä oma yleinen wifi, mutta se ei toiminut kertaakaan, kun kokeilimme. Myöskään ostoskeskuksissa ei aina ole yleisiä wifi-verkkoja. Pelastuksia olivatkin hotellin, taxien ja kahviloiden verkot.

Abu Dhabi matkakohteena
Etihad Towers


Siinä matkalla tekemäni huomiot! Miltäs Abu Dhabi vaikuttaa matkakohteena? Onko sulla lisätä muita pointteja – hyviä tai huonoja? Ensi kerralla listaan Abu Dhabin must see -nähtävyydet ja -kohteet. Ne onkin sitten upeita ja niitä on paljon!

Täältä löydät kaikki matkailupostaukset!

SANTORINI, KREIKKA
KOS, KREIKKA
ALBANIA
TUNISIA
BERLIINI
PRAHA
MALAGA
TORREMOLINOS
BARCELONA
ZURICH
LONTOO
KOTIMAAN MATKAILU

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

7

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. Milla / www.moonshapedlittlebox.fi

  Mielenkiintoinen postaus, hyvin kattava. 🤗👌🏻 Itsellä ei varmaan tule tuolla käytyä, ennen kuin naisten ja lasten asema on parempi, mutta mielenkiintoista oli silti lukea ko. Paikasta. Kaunista tuolla näyttää olevan! ✨

  1. lifealasara

   Kiitos 🙂 Sama juttu on mietityttänyt ja häirinnyt itseäni..Ihmisoikeuksien toteutuminen pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta uskonnon varjolla niistä ei välitetä, mikä on hyvin surullista.

 2. Tanja R

  Ai että mikä luksuskohde!! 🥰😍

Vastaa