10 matkavinkkiä Tallinnaan!

Pari viikkoa sitten lähdettiin juhlistamaan kaverini syntymäpäiviä aurinkoiseen Tallinnaan. Nyt ajattelinkin jakaa hyväksi havaittuja matkavinkkejä kohteeseen!

1) Ikaalisten matkatoimistosta löytyy todella edukkaasti pakettimatkoja (laivamatkat+hotelli) Tallinnaan. Erityisen hyvän palvelusta tekee se, että matkan saa räätälöityä kuten haluaa: saa valita sopivan meno- ja lähtöajan (kaikista eri Tallinkin reiteistä) ja hotellin mieltymystensä mukaan. Eri vaihtoehdoista kokoamalla paketin hinta vaihtelee, mutta esim. meidän reissumme (lähtö la klo 14:30 ja paluu su 12:30) ja kylpylähotelli keskustassa kustansivat n. 60€. Ei paha! (ja tämä ei tosiaan ole mikään maksettu yhteistyöpostaus)

2) Kylpylät! Niitä on joka lähtöön – ylellisistä spakeskuksista vesipuistoihin. Jos et kaipaa kylpylältä luxusta, vaan pulahdus lämpimissä poreissa skumppalasin kanssa riittää, löytyy Tallinnasta monta hyvää vaihtoehtoa erityisen huokeaan hintaan!

Me yövyimme esim. Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotellissa, jossa oli yksinkertainen, mutta siisti kolmen altaan ja kahden saunan spaosasta, joka oli tarkoituksiimme oikein sopiva. Rannekkeella sai tilata allasbaarista kylmiä drinkkejä ja kuplivaa. Hotellissa oli myös tarjolla erilaisia hemmotteluhoitoja ja halutessaan pääsi treenaamaan kookkaalle kuntosalille. Huoneet olivat myös oikein siistit ja laadukkaasti sisustettu!

3) Viimsin ulkomuseo on aika romanttinen kohde! Se sijaitsee Kingun kauniilla rannikkotilalla. Tilalla on eletty kalastuksesta ja maanviljelystä ja miljööseen kuuluu mm. 1820-luvun riihiasumus, 1900-luvun alun asuintalo ja navetta, kaksi vanhaa kalastajatorppaa ja verkkovajoja.

4) Katariinankuja. Vanhassakaupungissa sijaitseva pikkukuja kulkee entisen Pyhän Katariinan kirkon vieressä. Se on hyvin kuvauksellinen ja tunnelmallinen kadunpätkä, joka huokuu keskiaikaisen kaupungin tunnelmaa. Katariinankujalla (Vene 12) pääsee oikeasti seuraamaan perinteisten käsityöläisten työskentelyä. Siellä toimii nimittäin nk. Katariinan kilta, jonka jäsenet valmistavat verstaissaan perinteisin menetelmin erilaisia käsitöitä. Avoimiin verstaisiin voi mennä ihastelemaan esim. lasinpuhallusta, kudontaa, keraamisten astioiden valmistusta, tilkkutöitä tai korujen tekoa.

5) Kohtuotsan näköalatasanne on yksi Tallinnan suosituimmista näköalapaikoista. Tasanne on tunnettu seinään maalatusta tekstistä ”The times we had.” Tasanne sijaitsee Toompean linnan alueella vanhassakaupungissa. Linnan mailta löytyy myös muita tekstiseiniä, jotka ovat oivia kuvauspaikkoja. Kohtuotsan näköalapaikalta aukeaa panoramamaisema vanhankaupungin punatiilisten kattojen ja tornien yli Tallinnan moderniin keskustaan ja aina satamaan ja Piritan alueelle asti. Kesäaikaan näköalatasanteella toimii myös ulkoilmakahvila.

6) Patkulan näköalatasanne. Tallinnassa on myös toinen vähemmän tunnettu näköalatasanne, josta avautuu näkymät useammalle puolelle kaupunkia. Patkulan näköalatasanne löytyy myöskin vanhastakaupungista ja se on itse asiassa aivan Kohtuotsan tasanteen lähellä. Sieltä voi ihastella paremmin Tallinnan ympärysmuuria, torneja, Olevisten kirkkoa, satamaa sekä Kalamajan ja Pelgulinnan kaupunginosia. Sinne johtaa kiemurteleva portaat, jotka on rakennettu jo vuonna 1903.

 7) Olavisten kirkko ja torni edustavat goottilaista tyylisuuntaa ja ovat Tallinnan symbolisimpia nähtävyyksiä. Olavisten kirkko on rakennettu jo 1200-luvulla, mutta goottilaisen ulkoasu on peräisin 1500-luvulta. Sisätiloista löytyy korkeita holvisaleja, joita koristaa historistinen sisustus. Sisätilat ovat saaneet muotonsa vuoden 1830 tulipalon jälkeen (joita on muuten ollut kirkon historiassa ainakin 3, sillä torni toimii tehokkaana ukkosenjohdattimena).

Kirkon torni on 124 metriä korkea ja sinne kiipeäminen on hyvin palkitsevaa, sillä avautuvat näköalat ovat huimaavat. Tornin tasanteelta pääsee ihastelemaan erityisesti vanhaakaupunkia, Toompeaa ja satamaa. Sisäänpääsy kirkkoon on maksuton.

8) Jos taas kaipaat näköaloja vielä korkeammalta, on Tallinnan Piritan alueella sijaitseva TV-torni place to be! Viron korkeimmasta rakennuksesta (314 m) voi ihailla 21. kerroksen (170 m) lasilattiaiselta näköalatasanteelta maisemia aina merelle asti! 22. kerroksesta löytyy taas ulkoterassi. Torni ei ole vain maisemien katseluun, sillä sieltä löytyy mm. ravintola, elokuvasali ja mini-tv-studio! Lisäksi siellä järjestetään äärelläkävelyjä, joissa on mahdollista kävellä turvavaljaissa rakennuksen reunoilla 30 euron lisämaksusta! Sisäänpääsy televisiotorniin on aikuisilta 13 €.

9) TOA Taste of Asia -ravintola Rottermannin korttelissa tarjoaa loistavaa hienostunutta thaimaalaista ruokaa huokein hinnoin! Ravintola sopii myös kasvissyöjille sekä gluteenia karttaville. Itse söin kanaa osterikastikkeessa, mikä on mun ehdoton lemppari! Ystäväni valinta oli sama teryakikastikkeella ja jälkkäriksi otimme sekä thai mango -creme bruleeta että kookos-pannacottaa passionhedelmä pureella. Molemmat aivan loistavia valintoja!

10) Kattoterassit! Varsinkin kesän tullessa on ihana istahtaa aurinkoiselle kattoterdelle lounastamaan tai nautistelmaan kylmää drinkkiä. Kokemusta itselläni on erityisesti Solaris keskuksen Komeet-kahvilan terassista. Komeetissa tarjoillaan juomien lisäksi lounaita ja illallisia, mutta keskiviikkoisin paikalla järjestetään kuulemma kunnon bileet!

Toivottavasti tästä löytyi joitain uusia vinkkejä Tallinnaan matkaaville!

Tänään, kun suuntaan töistä kotiin, pakkaan laukkuni ja suuntaan huomenna ensimmäistä kertaa Afrikan maaperälle, sillä luvassa on kauan odotettu lomamatka Tunisian Sousseen! Palaan taas reissun jälkeen! Kivaa ja lämmintä viikkoa kaikille täällä Suomessa! Aurinkoa on nyt luvassa onneksi täälläkin 🙂

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara 

♡: Sara

1

Vastaa