Vinkkejä erityisherkälle parisuhteeseen

Vihdoin kesä on täällä ja perhoset lentelevät enenevissä määrin. Perhosia saattaa lennellä myös masun pohjalla, joten kasasin herkille parisuhdetta varten muutamia vinkkejä.

Erityisherkälle on tärkeää saada olla suhteissa oma itsensä. Mielistely ja epäaito käytös eivät ole herkälle ominaista eikä herkät halua sitä toiseltakaan osapuolelta. Erityisherkät myös aistiat helposti toisista epäaitouden, joten herkkä, usko intuitioosi.

Syvälliset keskustelut. Me herkät haluamme keskustella ja keskustella syvällisesti. Mikäli toinen osapuoli ei halua jakaa ajatuksiaan, hän ei välttämättä ole meitä varten.

Ethän lähde miellyttämään toista, varsinkaan omien voimavarojen yli. Miellyttäminen on monille meille herkille ominaista ja joskus teemme sitä niin paljon, että kärsimme siitä itse niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Rajat ovat rakkautta myös itseämme kohtaan.

Edelliseen kohtaan liittyen, puhu itsellesi aina kunnioittavasta ja arvostavasti. Kun kohtelet itseäsi niin, myös toiset voivat tehdä sitä sulle.

Kun osoitat huomiotasi toiselle, tee se toista lukien. Joskus haluamme osoittaa ihastusta/rakkauttamme niin suuresti kuin vain keksimme, mutta toinen osapuoli ei välttämättä vastaakkaan huomionosoituksiin toivomallamme tavalla. Saatamme puolestamme loukkaantua tästä, vaikka toinen onkin vain hämmentynyt. Herkät kun rakastavat, rakastavat he usein lujaa ja korkealta. Samalla aaltopituudella olo on kuitenkin tärkeää.

Luota itseesi ja arvioosi tilanteista. Jos jokin tilanne herättää epäilysi, saat kysyä toiselta vastauksia. Jos tapanasi on kuitenkin aina suhteissa epäillä kaikkea ja kaikkia, voi olla hyvä idea kurkistaa peiliin, jos sama kaava toistuu ihmissuhteissa.

Usein erityisherkät ajautuvat ihmissuhteissa toisen osapuolen terapeuteiksi. Ethän aloita uutta parisuhdetta niin, että lähdet pelastamaan toista ja toimimaan hänen terapeuttinaan.

Onhan suhde sellainen, että siinä on tilaa kehittää itseäsi ja voit hyvillä mielin tehdä sitä, ehkä jopa toisen osapuolen kanssa yhdessä?

Erityisherkät ovat useimmiten mukavuudenhaluisia ja tasainen arki sopii meille. Tasainen arki ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin tylsä arki, ja tylsä arki saattaa puolestaan saada meidät herkät haluamaan suhteesta nopeammin pois.

Ymmärrä toista ja pidä huolta, että tulet myös itse ymmärretyksi. Ympäröi itsesi ymmärryksellä, ei vähättelyllä.

Kiinnitä huomiota omaasi ja toisen osapuolen läheisyydentarpeeseen. Jokainen meistä haluaa läheisyyttä ja omaa aikaa eri tavoin ja vain keskustelemalla asioista saa selville toisen tarpeet.

Kommunikointi on kaikkien suhteiden kulmakivi. Keskustella osaa jokainen tavallaan, mutta osaatko keskustella suhun liittyvistä niistä kipeistäkin asioista vai keskitytkö ennemmin osoittelemaan toisen ominaisuuksia? Moni ajattelee pystyvänsä tarkastelemaan tarkastikkin omaa käyttäytymistään, vaikka todellisuus olisikin aivan muuta.

Ennen kaikkea vältä suorittamista ja nauti suhteesta.

Nonna

Instagram
Facebook Käsikirja minusta sinulle

5

Vastaa