Uusi vuosi ja uudet tuulet – hyvät tuulet

Sydämellisesti onnellista uutta vuotta 2022 juuri sulle. Aloitan tämän vuoden blogin kirjoittamisen omilla sekä perheeni kuulumisilla.

Olemme jättäneet vuoden 2021 taaksemme ja meillä kotona vallitsee ihana flow. Uusi vuosi kun vaihtui, se todella oli meille uusi alku. Emme tehneet lupauksia itsellemme emmekä toisillemme. Jätimme taakan viime vuoteen ja sitä ei voi saada sieltä enää harteillemme. Ja vaikka taakka sitten koittaisi selkään takaisin kiivetä, taivutan sivulle ja se saa tipahtaa pois.

Vuosi vaihtui vuodelle ominaisesti, rakettipata halkesi kesken rakettitykityksen ja raketit ohjautuivat perheeseemme ja ystäviimme sekä taloamme kohti. Toinen ystävistäni piti esikoistamme sylissä ja havahtui raketin räjähdykseen korvansa lähellä. Hän poistui nopeasti paikalta hieman liukastuen, mutta sai itsensä ja esikoisemme suojaan. Toinen ystävistämme on raskaana ja hänkin onneksi pääsi turvaan ajoissa. Itselläni oli kuopus sylissäni, piilouduimme terassin aidan taakse, mutta pian huomasin raketin tulevan aidan välistä ja juoksimme muiden perässä samaan paikkaan suojaan. Sen sijaan mieheni lähti rakettipataa päin potkimaan sen meistä poispäin. Sankarimme. Vaikka onkin sankarimme jo ennen tätäkin tapahtumaa. Ketään ei sattunut, mutta meidän raketit on nyt ammuttu tältä vuodelta ja kaikilta muiltakin vuosilta.

Lapsemme

Vaikkakin viime vuosi oli Naattorin vauvavuosi, sitä varjosti niin moni ikävä asia. Lasten sairastelukierre, perheen ulkopuolinen meistä riippumaton ikävä tapahtuma ja se paljon puhuttu unettomuus. Nämä asiat muun muassa.

VIHDOIN. Vihdoin tunnelin päässä on valoa ja otamme sen enemmän kuin ilolla vastaan. Perheemme hengittää vihdoin. Aivan kuin Naattori olisi aistinut meidän kevyemmän olon ja hän nukkui läpi yön heti ensimmäisenä yönä. Tälle vuodelle vuorokausia ei ole vielä monia, mutta suurimman osan niistä Naattori on nukkunut melko hyvin.

Meillä on lapset pysyneet terveinä kerhojen loputtua ja on ollut aivan ihanaa päästä elämään normaalia elämää. Olemme ulkoilleet päivittäin ja tyttäremme nauttii yhteisestä ajasta.

Parisuhde

Parisuhde sai väkisinkin uuden käänteen vuoden vaihduttua, koska kuopus nukkuu paremmin, jaksamme itsekkin paremmin. Meillä on nyt niin hyvä olla, että en mitään muuta toivo kuin tämän jatkuvan. Olemme tämän onnen ansainneet. Olemme koko ajan vetäneet yhtä köyttä, mutta ikävät asiat valitettavasti vaikuttavat tiedostamattakin omaan toimintaan ja joskus, onneksi harvoin, mutta joskus on tullut kiukuteltua toiselle.

 

 
Vuosi 2022

Tänä vuonna, erityisesti tänä vuonna en aseta itseäni kenenkään muun elämään heidän ehdoillaan. Tänä vuonna katson tarkasti, kuka on sellainen, joka pääsee mukaan mun elämään. Monet asiat, joista erityisherkkä ihminen pyrkii tekemään itselleen sallittuja ja asettamaan rajat, ei sitten sovi muille. Jos erityisherkkä ihminen kertoo rajoistaan ja rajaa elämäänsä itselleen sopivaksi, se nähdään outoutena ”tuollainen outo lintu se nyt vain on, tarvitsee omaa aikaa jne..”, aivan kuin se ei olisi herkille ihmisille sallittua, sitä pitääkin kommentoida negatiiviseen sävyyn. Kun ei erityisherkkä asettaa itselleen rajat, hänellä on hyvä itsetunto ja se on normaalia. Siltä musta tuntuu.

Mutta tänä vuonna lopetan muille selittelyn vihdoin ja otan ylpeänä vastuun omasta onnellisuudesta ja sen tavoittelusta asettamalla rajat. Noudatan niitä rajoja. Ja jos haluat olla mukana mun elämässä, niin säkin noudatat, kunnioitat ja arvostat mua niistä huolimatta. Ansaitsen sen ja niin säkin. Olit sitten herkkis tai et.

Aivan superihanaa vuotta sulle,

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle

2

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Johanna

  Oikein ihanaa uutta vuotta koko teidän perheelle!❤️

  1. Nonna

   Kiitos ihana ja sitä samaa sinne <3

 2. Tanja R

  Ihana kirjoitus ja oivallus ❤️

  1. Nonna

   Kiitos ja kiitos, saa käyttää 😉 <3

Vastaa