Uusi sivu elämässä – HSP kokemusasiantuntijuus

Erityisherkkyyden kokemusasiantuntija

Hei, musta tulee yksi Suomen ensimmäisistä Erityisherkkyyden kokemusasiantuntijoista. Olen valtavan  innoissani asiasta ja pääsen tekemään jotakin sellaista, mikä aidosti lämmittää sydäntäni.

Viime viikonloppuna starttasi Erityisherkkyyden kokemusasiantuntija koulutukset kaksipäiväisillä luennoilla. Valitettavasti lauantain osalta luennot jäivät hieman lyhyeen, koska telia. Sunnuntaina pääsin mukaan koko päiväksi ja päivä oli ihana, lämminhenkinen ja opettava.

Kokemusasiantuntijuus

Erityisherkkien kokemusasiantuntijoiden koulutukset ovat yksi osa Voimaryhmät -hanketta. HSP Suomen Erityisherkät Ry on saanut viime vuonna Sosiaali- ja Terveysministeriöltä hankeavustuksen Voimaryhmät -hankkeeseen.

HSP Suomen Erityisherkät Ry yhdistyksen tarkoituksena on voimaannuttaminen, viestintä sekä vaikuttaminen erityisherkkyyteen liittyvissä asioissa. Yhdistyksessä toimintaa on paikallistoiminta, työelämätiimi, lapsi-, koululais- ja perhetyö, viestintätiimi, blogitiimi sekä asiantuntijaryhmä.

Voimaryhmät -hankkeen tavoitteena on erityisherkkien stressin ja yksinäisyyden tunteiden vähentäminen, osallisuuden lisääminen, edesauttaa erityisherkkiä tunnistamaan omia voimavarojaan sekä erityisherkkyystiedon levittäminen. Kohderyhminä ovat koulutettavat ryhmäohjaajat, Herkkis-päivystäjät, kokemusasiantuntijat, voimaryhmiin osallistuvat,  Herkkis-puhelin ja chat-asiakkaat, julkinen terveydenhuolto, työpaikat, oppilaitokset  sekä muut yhdistykset ja järjestöt.

Erityisherkkyyden kokemusasiantuntijat ovat yhdistyksen kouluttamia asiantuntijoita, jotka vierailevat eri paikoissa kertomassa erityisherkkyydestä erityisesti oman kokemuksen kautta. Itseäni kiinnostaa valtavasti kohderyhmänä nuoret eli oppilaitokset, mutta olen innokas kertomaan erityisherkkyydestä aivan kaikille.

Koulutus

Kuten mainitsin jo yllä, koulutus alkoi viime viikonloppuna. Koulutus vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kattavalta sekä lisäksi meitä koulutettuja kuunnellaan hyvin ja meitä arvostetaan. Mulla jäi hyvin  positiiviset vibat viikonlopusta ja koulutuksen ihmisistä. Kävimme läpi yleisesti erityisherkkyyttä ja tutustuimme toisiimme. Lisäksi saimme muutamia kotitehtäviä, jotka tulee tehdä ennen seuraavaa koulutuspäivää.

Jos tulee mieleen jotakin kysyttävää, vastaan mielelläni. Mukavaa päivän jatkoa kaikille.

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

14

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. idahyvarinen

  Niin huikea juttu! 🙂 ♥

  1. Nonna

   Niin on ja kiitos <3 🙂

 2. Alona

  Onneksi olkoon jo nyt! <3 Mahtava juttu!

  1. Nonna

   Kiitos paljon, niin on 🙂 <3

Vastaa