Supertaitoni

En  muista olenko kertonut, mutta mulla on sellainen supertaito, että pystyn aika pitkälti yhden tapaamisen jälkeen kertomaan tapaamastani henkilöstä onko hän erityisherkkä vai ei. Osaan lukea ihmisiä t-o-d-e-l-l-a hyvin. Vaikka erityisherkkyydestä puhutaan koko ajan enemmän, silti monelle läheiselleni on asia tullut täytenä yllätyksenä. En siis välttämättä ole kertonut omasta herkkyydestäni, mutta keskustelukumppanin painiessa ongelmien kanssa, olen saattanut kysyä oletko kuullut HSP:stä. Kun asiasta on sitten alettu enemmän keskustella, on useimmilla auennut kuin uusi maailma. Aivan kuin olisi vihdoin saanut käsikirjan itsestään. Kyseessä siis henkilöt, joiden olen huomannut olevan erityisherkkiä. En juurikaan puhu herkkyydestäni muiden kuin toisten herkkien kanssa, koska mua ei yleensä ymmärretä ja mikä pahempaa, ei edes yritetä tai haluta ymmärtää.

Erityisherkän katse

Näen erityisherkkyyden oikeastaan jo monen katseesta. Katse kertoo ihmisen välittämisestä muita kohtaan, kokeeko hän sympatiaa tai empatiaa. On ihanaa katsella esimerkiksi jotankin realitysarjoja, asiaohjelmia tai mitä vain missä voi nähdä ihmiset aitoina itsenään. Välillä tulee olo, että vitsit mulla synkkais ton Mikko Kuustosen kanssa hyvin ja Monna Pursiaisen kanssa voitais fiilistellä taaperojuttuja! Viittaan edellisellä lauseella siihen, että mielestäni Kuustonen ja Pursiainen ovat erityisherkkiä. Muistan joskus vuosia sitten kun Pursiainen pohti blogissaan onkohan hän erityisherkkä ja mä olin kotona et ”you go girl!”. Usein myös erityisherkät ymmärtävät toisiaan paremmin. Esimerkkinä haluan kertoa kun Monna Pursiainen, kuuluisa bloggaaja ja monen esikuva erityisesti äitihahmona ja liikuttajana pyysi seuraajiansa kertomaan uskomuksia hänelle hänestä itsestään. Kerroin omani.

Kuva lainattu Monna Pursiaisen blogista: https://www.fit.fi/monna-treenaa/

Miten sä olisit ottanut mun kommentin? Pursiainen otti sen juuri niin kuin olin tarkoittanut. Siitä tulee niin hyvä mieli kun ei tahalleen haluta ymmärtää väärin vaan mennään sitä tietä minkä toinen on sulle juuri näyttänyt. Vilpitön kiitos Monnalle kun hän valitsi mun uskomuksen kirjoitukseensa ja kuvaili sitä kauniiksi.

Mä en tunne Monna Pursiaista mitenkään in real life, nämä fiilikset olen saanut hänestä kun olen häntä seurannut somessa.

Tositelevisio

Tykkään seurata reality ohjelmia televisiosta. Kiinnostavia ovat ihmisten väliset suhteet ja miten he käyttäytyvät toisiaan kohtaan. Olen se, jonka kanssa on maailman ärsyttävintä katsoa realitya kun arvailen koko ajan ja useimmiten arvailut osuvat oikeaan. Monissa niin sanotuissa parisuhdeohjelmissa olen hyvin äkkiä kärryillä ketkä sopivat yhteen ja keiden tulisi kiertää toisensa mahdollisimman kaukaa. Monille varmasti kaikki ”Täydelliset naiset” (New Jersey, Beverly Hills jne.) on huuhaata, mutta musta on mielenkiintoista seurata heidän keskinäisiä suhteita ja miten he käyttäytyvät. Koska tunnistan erityisherkät joukosta, huomaan kuinka useasti heidät ymmärretään niin väärin kuin vain voi olla. Joistakin ei erityisherkistä huomaa, kuinka he nauttivat kun saavat herkän mielen järkkymään ja lisäävät vettä myllyyn, valitettavasti ihan tarpeettomastikkin. En siis katso realitysarjoja sen vuoksi, että fanittaisin jotakuta todella paljon, vaan seuratakseni ihmisten tapoja toimia toistensa kanssa, miten he puhuvat toisilleen, puolustavat toisaan tai hoitavat konfliktitilanteita.

Oletko sä kiinnittänyt huomiota samoihin asioihin?

Sähköposti kasikirjaminustasinulle@outlook.com
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle

Nonna

Äiti!
In real life = oikeassa elämässä, voidaan lyhentää myös IRL, mutta olis mennyt niin yli sun hilseen
ja sit
Some = sosiaalinen media

Tästä tuli muuten mieleeni, että äitini sai kerran siskoni ystävältä joululahjaksi piparin, johon oli kirjailtu KVG. Ihan siitä syystä kun äitini oli oppinut tämän (tärkeän) lyhenteen ja käytti sitä.. noh. monessa tilanteessa eikä tainnut ihan tietää mitä se tarkoitti. Tiedoksi siis vain sulle jos nyt luit tänne asti.

1

Vastaa