Päänsärkyä, sairaalareissu ja oksentelua – juhannus 2020

Kuulostaako tutulta, erityisesti juhannuksena? Tällä kertaa osa juhannuksesta meni näissä merkeissä, ja tietysti mulla -ainoa, joka ei edes juonut alkoholia, koska vauva.

Juhannus 2020

Ystävämme ja tyttäremme kummien oli tarkoitus saapua meille juhannusaattona klo 14.00. ja viettää meillä koko juhannus. Olin reippaana äiti-ihmisenä suunnitellut tekeväni perjantaina ennen ystäviemme tuloa, jumpan, siivouksen ja kuunnella yhden luennon. Siivosimmekin heti aamutuimaan ja sen jälkeen ulos vielä varjoon jumpalle. Tuntui niin hyvältä ja energiseltä!

Energiaa riittikin ja jäin pihahommiin vielä jumpan jälkeen. Yhtäkkiä kuitenkin alavatsalla alkoi tuntua viiltävää kipua, sellaista, mitä ei koskaan ennen ollut ollut. Toki se pelästytti.

Huikkasin miehelleni, että nyt tuntuu ikävästi vatsalla ja kerroin  meneväni sisälle pitkälleni. Ehdin puolituntia huilia, kunnes kipu paheni kovaksi ja soitin mieheni sisälle. Kerroin, että nyt olisi hyvä käydä tarkastamassa tilanne. Niin erikoinen kipu oli.

Soitin ystävällemme ja pyysin häntä tulemaan taaperon seuraksi. Kello oli tässä vaiheessa 10.30 ja ystävämme saapui ruokailemaan taaperon kanssa ja laittoi hänet päiväunille. Me sen sijaan miehen kanssa suuntasimme sairaalan ensiapuun.

Ensiavussa

Ensiavussa kerroin oireistani ja sain heti särkylääkettä ja kuume mitattiin jo luukulla. Yllätykseksi kuume oli vähän nousussa, vaikka olo ei ollut yhtään sellainen. Mut määrättiin verikokeisiin, antamaan pissanäyte sekä lääkärin vastaanotolle.

Odotimme lähes kolmen tunnin ajan lääkäriä, mutta onneksi hän ultrasi heti ja teki sisätutkimuksen. Vauvalla oli kaikki hyvin ja sitä en niinkään epäillyt, koska tunsin hänen liikkeensä. Pelkäsin, että kehossani tapahtuu jotain, mikä sitten voi vaikuttaa lapseen. Kaikkia kokeiden tuloksia emme ehtineet saamaan sairaalareissulla, saamme loput huomenna. Kaikki testit muuten olivat ok. Lääkäri passitti vuodelepoon toistaiseksi ja mikäli alkaisin verta vuotamaan, samantein takasin sairaalalle. Lääkäri ja gynekologi epäilivät sektioarven aiheuttavan kivun. Pääsimme kotiin kahden jälkeen. Ystävämme saapuivat vähän myöhemmin, grillailimme ja vietimme rauhallista iltaa yhdessä.

Juhannuspäivä

Lauantaina haimme aamupäivästä mieheni siskon juna-asemalta viettämään kanssamme juhannusta. Hän on myös tyttäremme kummi ja emme olleet nähneet kuukausiin koronan vuoksi. Ikävä oli valtava.

Päivä meni hujauksessa ja valitettavasti oloni iltapäivästä lähtien oli kummallinen. Olin hyvin väsynyt ja todella turvonnut. Otin päiväunet ja koitin rentouttaa sekä kroppani että mieleni. Iltaan mennessä olo kohentui, mutta otin silti rauhassa. Päivän aikana olin saanut myös järkyttävän päänsäryn.

Koronajuhannus – turvavälit
Sunnuntai

Starttasimme päivän brunssilla ja päänsäryllä. Muut olivat juoneet, mutta olin ainoa, jolla särki päätä. Muutenkin olo oli hyvin kummallinen jo aamusta lähtien. Söin välipalaksi omenan ja välittömästi suuntasin oksentamaan.

Oksensin omenan sekä aamulla syödyn brunssin. Tämä oli hyvin hämmentävää, koska oksenteluni oli vähentynyt huomattavasti ja olin noin viikko aiemmin oksentanut viimeksi. Otin rauhassa ja makoilin sohvalla.

Vasta kolmen aikaan aloin haaveilla uudelleen syömisestä. Tilanne kuitenkin taisi venyä, koska päädyin oksentamaan uudelleen ennen kuin ehdin edes syödä. Sisälläni ei ollut oikein mitään oksennettavaa, joten olo ei niinkään ollut kuin voittajalla. Myös jokaisella oksennuskerralla päänsärky vain paheni.

Sain syötyä kuitenkin soppaa vähän myöhemmin ja olo alkoi kohentua. Kunnes aivan puskista iltapalaleivän jälkeen, menin oksentamaan myös sen. Tämän jälkeen totesin miehelleni, että taidan sitten vain juoda mehua. Olin aivan ryytynyt, sisälläni ei ollut mitään, eikä mikään pysynytkään ja väsymys oli valtava. Join vain mehua pienissä erissä, kunnes vielä illalla puoliyhdeksältä oksensin mehutkin pois. Ah, ihana raskaus.

Onneksi surkein olo sijoittui vasta sunnuntaille. Olisi ollut kurjaa ”emännöidä” vieraita kotisohvalta käsin vallottaen koko juhannukseksi yhden vessan. Onneksi ystäväni ovat aina hyvin ymmärtäväisiä ja tukevia tätä yrjösankaria kohtaan.

Toivottavasti sun juhannusolo oli parempi kuin mun!

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
Tiktok @kasikirjaminusta
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

6

Vastaa