Ota tämä henkilö pois minusta

Tällä kertaa haluan kirjoittaa teille henkilöstä elämässäni, jonka kanssa en ole enää tekemisissä.

Huomaan, että aika ajoin tämä henkilö tulee jostakin syystä mieleeni, vaikka emme ole olleet useisiin vuosiin missään tekemisissä. Hän on saanut mut aina epävarmaksi, oloni hyvin epämukavaksi ja edelleen näiden vuosien jälkeen, mulle tulee jotenkin vain etova olo kun vain ajattelenkin häntä. Hän ei kosketa elämääni millään tavoin ja toivonkin, että voisin tällä kirjoituksella päästää ajatukset hänestä pois mielestäni.

Olemme tavanneet tämän henkilön kanssa joskus kouluajoilla ja olimme ystäviä. Ainakin siis luulin niin. Hänen seurassaan kuitenkin aina epäilin omaa kyvykkyyttäni olla yhtään mitään. Tunsin olevani huonompi kaikessa. Hän kohteli mua ihan hyvin kun muita ei ollut läsnä, mutta heti kun muita saapui paikalle, hän alkoi lytätä eleillään mua ja mun olemassaoloani.

Hän halusi useasti ymmärtää mut tahallaan väärin, vaikka olin jo aiemmin kertonut miten asioiden laita olikaan. Sitten väärinymmärrettyään hän myös tuputti muille tätä ajatusta musta, mikä ei siis ollutkaan totta. Hän teki mulle tätä usein ja hyvin ikävästi. Sitten kun yritin todistella asioiden oikeutta, mua ei uskottu, koska ”ystäväni” puhui kovempaa ja vakuuttavammin.

Jos epäilet, voisitko joskus uskoa ilman perusteluita

Mähän olen aina ollut huono verbaalisesti, en saa konfliktitilanteissa sanaa suusta -jäljestäpäin keksin erittäin hyviä pointteja asioihin. Musta sen, että ei pysty jokaisella hetkellä heittämään lonkalta parhaita argumentteja, ei pitäisi poistaa sitä, että et muka puhuisi totta. Monesti jännityn tilanteissa niin, että vaikutan siltä kuin valehtelisin, vaikka en valehtelisi. Olen huomannut tätä paljon muissakin erityisherkissä. He saavat jatkuvasti ihan kohtuuttoman paljon todistella puhuvansa totta, ei ei erityisherkiltä sellaisia tenttituloksia  vaadita. Sanonpas nyt ääneen, se on perseestä. On tosi perseestä joutua todistelemaan ja perustelemaan jotakin mitä tietää tai mitä on tapahtunut. Olisi ihanaa jos joidenkin ihmisten kanssa voisi lopettaa sen, ettei kaikesta tarvitse tuoda todisteita käteen ja raahata perusteluita perässään.

Mut siis kyseenalaistetaan useasti, varsinkin tiettyjen ihmisten osalta. Sen vuoksi en heidän kanssaan vietä aikaa, koska mun ei tarvitse todistella jatkuvasti olemassaoloni ja sanomisiani. Väsyin tähän asiaan kyseisessä henkilössä, josta kirjoitan. Ei ole multa pois jos he eivät usko mitä sanon. Heiltä on pois se, etten enää aio ryhtyä ihmissuhteisiin, jotka vaativat kohtuuttomia todisteita asioista, joista vain olisi mukava keskustella.

Tämä tarinan päähenkilö oli ennen, toivottavasti ei enää, hyvin riidanhaluinen. Hän ei ollut sitä vain mun kanssa, välillä hänen ystävänsä puhuivat hyvin ikävään sävyyn mulle hänestä kun henkilö oli hakenut riitaa millon mistäkin syystä heidän välillään.
Itse en kyseistä henkilöä moittinut, koska en olisi kestänyt sitä paskamyrskyä mikä siitä olisi seurannut. Kuitenkin jos henkilö sai tietää muiden ikävistä puheista, ne selvitettiin. Mun kanssa ei edes väärinkäsityksiä. Aivan kuin mun suhteen mulle olisi ollut mukava saada huono olo. Ja itse asiassa näin jälkeenpäin mietittynä asia taisi niin ollakkin. Sain olla usein heidän kaveripiirin ikävien asioiden heittopussina. En enää tiedä, onko meillä ollut yhdessä joskus kivaakin, koska muistan enää vain nämä ikävät asiat. Niin erityisherkän muisti yleensä toimii. Jos joku ihminen edustaa elämässäsi pahaa, muistaa vain ikävät asiat. Jos joku ihminen edustaa elämässäsi hyvää, muistaa hänen kanssaan koettuja iloisia asioita.

Toivon, että voisin vapauttaa kaiken tämän ihmisen mukanaan tuoman ikävän olon sisältäni tämän kirjoituksen myötä ja mun ei enää tarvitsisi käyttää tilaa päästäni hänelle. En tiedä missä henkilö tällä hetkellä asuu, millainen perhe hänellä on tai mitä hän tekee työkseen. Henkilölle puolestaan toivon, että hän on löytänyt itsensä kanssa rauhan ja ymmärrystä ymmärtää myös herkkiä ihmisiä. Aina se, kuka pauhaa näyttävimmin ja valitsee  ”oikeat sanat”, ei ole oikeassa.

Nonna

Sähköposti kasikirjaminustasinulle@outlook.com
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle

2

Vastaa