Olen onnellinen

Elän elämäni parasta aikaa juuri nyt

Olen huomannut monena päivänä kuinka onnellinen olen tällä hetkellä. Jos voisin valita loppuelämäni menevän tietyllä kaavalla, valitsisin tämän hetken. Mielestäni olen erityisherkkänä saanut kasattua sopivassa suhteessa kaikkea mitä mä tarvitsen ja haluan elämääni.

Miltä arkinen onnellisuuteni näyttää

Mulla on sopivassa suhteessa töitä, aikaa lapseni kanssa, aikaa miehen kanssa, aikaa ystäville ja aikaa liikunnalle. Rakastan säännöllisyyttä ja rutiineja, sekä mun mieli että kroppa nauttivat niistä. Mun on helpompi elää viikko läpi kun tiedän mitä noin tapahtuu ja missä millonkakin tulee olla. Kaikki arjen askareet tulee tehtyä ilman stressiä ja pakontunnetta.

Mun tiistaipäivä menee niin, että mulla on aamulla aikaa leikkiä taaperon kanssa ja kun hän menee päiväunille, menen pitämään opistolle yhden kurssin. Kun taapero herää, olen jo takaisin kotona. Iltapäivällä kun mieheni tulee töistä, lähden läpsystä pitämään tanssituntia. Tanssitunnin jälkeen tulen kotiin pienelle tankkaukselle ja lähden vielä reilun puolentunnin ajomatkan päähän pitämään yhden kurssin. Sieltä kun illalla pääsen kotiin, mulla on ihan superolo lämpimässä suihkussa. Olen päässyt tekemään liikuntaa, saanut ”omaa” aikaa ajomatkoilla (myös ystävänkin kanssa, koska hän on yhdellä kursseistani ja tulee kyydissäni), hei, saan näistä rahaa (koska kyse työstäni) ja pääsen vihdoin mieheni kainaloon sohvalle. Parasta tässä on se, että seuraava päivä, keskiviikko, on kokonaan vapaapäivä ja usein kierrämmekin erään ystäväni kanssa meidän armeijan pururataa ja päätämme lenkin kuntoportaissa heilumiseen tavalla tai toiselle. Tulee hyvä olo kun tiistaina olen saanut paljon aikaiseksi ja seuraavan päivän saan tehdä mitä vain rauhassa pikkuiseni kanssa. Sitten torstaina jälleen on pari kurssia, jotka on ihana päästä pitämään opistolle kun edellisenä päivänä ei ole ollut kursseja.

Nyt nautin

Tiedän, että lapseni ei ikuisesti ole pieni ja että elämäni ei näin jatku eläkeikään asti, mutta nyt tuntuu hyvältä, olen onnellinen. Teemme paljon asioita tyttäreni ja miehen kanssa, yksi parhaista ystävistäni tekee opinnäytetyötä ja se puolestaan mahdollistaa meille ystävinä paljon aikaa yhdessä. Itse asiassa tälläkin hetkellä kun kirjoitan tätä, ystäväni istuu pöydän toisella puolella tekemässä oppariaan. Sovimme aamulla jo treffit kuntosalille, teimme jumpan yhdessä pikkuinen mukana, nyt pikkuinen nukkuu ja me kirjoitamme.

Mulla on sunnuntaisin kolme kurssia, mutta lauantait ovat kokonaan vapaat. Se on ihanaa kun lauantaina ehtii koko päivän olla perheen kanssa. Olemmekin sopineet ystäväpariskunnan kanssa, että vietämme noin kerran kuussa päivää niin, että teemme yhdessä jotakin, vietämme iltaa meillä ja ystävät jäävät meille yöksi. Aamulla syömme sitten brunssin. Ennen kun ystävät sunnuntaina sitten lähtevät, sovimme jo seuraavan viikonlopun kalenteriin valmiiksi. Emme siis välttämättä edes tee mitään kummallista, saatamma löhöillä, pelailla, leikkiä, fiilistellä Vain Elämää -sarjaa -tai mitä vain, missä kaikki saavat vain olla ja rentoutua, mutta voimme kuitenkin olla yhdessä. Ihan superihanaa!

Mukavaa syksyistä päivää sulle

Nonna

Sähköposti kasikirjaminustasinulle@outlook.com
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle

2

Vastaa