Miksi mun juttuja ei uskota

Onko sulle erityisherkkä tuttu fiilis?
Mulle on, erityisesti tietynlaisten ihmisten kanssa. Mua ei haittaa se, että multa kysytään lisätietoa asiaan tai lisää perusteluita, mutta hyvin useasti voi ihmisistä huomata, kuinka heidän on vaikea uskoa mun kertomia asioita tai he epäilevät erityisesti osaamistani.

Ystäväni ruokavaliomuutoksien jälkeen ja tietenkin kovan treenin!
Ystäväni ennen ruokavaliomuutoksia

Sainko huomiosi näillä kuvilla?

Hän on rakas ystäväni, jota olen aikoinani valmentanut, ravintovalmentanut. Hänellä on jäätävä tietämys kuntosalin puolelta, mutta voin varmasti ääneen kirjoittaa, että multa löytyy enemmän tietoa ravitsemuksesta. Ystäväni kääntyikin puoleeni ravitsemuksen suhteen.

Ystäväni on sellainen, että hänellä on kova jano tietää asioista ja ymmärtää niiden toimintaperiaatteita. Hän kysyi vuosia sitten, että voisinko alkaa valmentamaan häntä ravintoon liittyvissä asioissa, koska hän ehdottomasti halusi saada kuntosaliharjoitteluun kaiken tuen ja ravinto on siinä lajissa yksi tärkeimmistä välineistä.

Aloitimme valmennuksen ja niin kuin meidän kaikkien ruokavaliosta, myös hänen ruokavaliostaan löytyi parannettavaa.

Tuntuuko susta, että en ollenkaan puhu siitä, mitä otsikossa lupasin?
No, palataanpas siihen.

Eräs tuttuni alkoi kysellä kuvan ystäväni ruokailujen perään. Hän sanoi mulle, kuinka tarvisi varmaan häneen olla yhteydessä, koska ystäväni selvästi tietää, mitä tekee. Kerroin tutulleni, että mä valmennan häntä ja olen suunnitellut hänen ruokavalionsa.

Tuttu pyöritteli päätänsä ja sanoi, että jaajaa. Niin, että sä olet ne suunnitellut. Joojoo.
Kerroin hänelle, että voin mielelläni alkaa suakin valmentaa, jos siltä tuntuu. Tuttu siinä hetken puhu jostakin muusta ja lopuksi totesi:
”Tarviikin sitten tosiaan olla yhteydessä tohon sun ystävään noista ruokailuista”.

Jeppistä.

Oleppa ihmeessä.

Tiedän, että ystäväni olisi suoraa hänelle kertonut, että Noona valmentaa häntä, käännytkö hänen puoleensa.

Näitä tilanteita on useita pitkin elämäni vartta. Ei kuitenkaan ole multa pois, jos joku ei usko, mitä kerron. Ei ole multa pois, että tuttuni ei ota multa valmennusta. Ei mustakaan ole mieltä ylentävää alkaa valmentaa jotakuta sellaista, joka ei luota taitoihini. Musta on jopa nykypäivänä huvittavaa se, että kuinka joku hyvinkin läheinen ihminen valittaa mulle esimerkiksi siitä, kuinka hän on jatkuvalla dietillä, milloin milläkin, mikään ei toimi kuin hetken ja kilot tulevat tuplana takaisin. Kuitenkaan hän ei ole valmis pyytämään multa valmennusta ja apua.

Myös tällaisten ihmisten seuraa pyrin välttelemään. Ei heidänkään tarvitse jatkuvasti mulle todistella miten he hoitavat työnsä enkä mä edes heidän osaamistaan kyseenalaista, ei tulisi mieleenkään. En usko, että olisin ravintovalmentajan papereita Trainer4Youlta saanut, ellen olisi siihen kykeneväinen. Mutta en tuputa palvelujani enkä osaamistani kenellekkään, joka sitä ei arvosta. Mun aika on yhtä kallista kuin hänenkin, niin kuin olen joskus aiemminkin jo sanonut.

Lähden viettämään kallista aikaani tyttäreni kanssa, ihanaa loppupäivää sulle <3

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

1

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

  1. Vierailija

    Apua mitkä kuvat! Huih.

    1. nonnas

      Mikä niissä pelottaa? 🙂

Vastaa