”Mä oon pannu tota”

”Jos sillä ei olis rintsikoita, sen tissit roikkuis polvissa”

Miltä tuntuu kun saat kuulla, että susta on sanottu näin? Aion kertoa teille tosielämäni kommentteja, joita olen saanut kuulla musta sanottavan.

Olin eräässä työpaikassa ja vietin kesälomaani. Kesälomani aikana meillä oli aloittanut uusi työntekijä, joten en päässyt tutustumaan häneen heti alkumetreiltä. Toisin kuin muut työtoverini. Eräs työkavereistani oli kertonut uudelle työntekijälle lomani aikana, että odotas kun Noona tulee töihin. Sellaista natsia et olekaan ennen nähnyt. Se tekee koko ajan kaikenlaista täällä. Ja jos sillä ei olis rintsikoita, sen tissit roikkuis polvissa.

No mitäpä sitä muuta musta uudelle työkaverille kertomaan, tässä kaikki oleellinen. Roikkotissinen natsi.

Saavuin tissieni kanssa lomalta, luultavasti olivat pari milliä jälleen alempana kesän rientojen jälkeen ja innoissani tutustuin uuteen työkaveriin. Meillä synkkasi heti. Hän oli hyvin empaattinen ja hauska tyyppi. Mäkin pyrin aina ottamaan avoimin mielin uudet työkaverit vastaan ja useissa työpaikoissa olenkin ollut se, joka on uusia kouluttanut työtehtäviin. Tutustuimme ja lähennyimme. Muutaman kuukauden päästä uusi työkaveri halusi keskustella kanssani ja kertoi, että hänellä oli ikävää kerrottavaa. Hän sanoi, että haluaa kertoa nämä asiat siksi, että hän huomasi, että asia ei ollut lainkaan niin kuin hänelle oltiin kerrottu ja olinkin puolestani ollut hyvinkin ahkera ja mukava työkaveri. Joskus tunnetaan myös nimellä natsi. So what. Mutta hei, oli aika kiva jatkaa duunihommia siellä. Taisinkin olla uhka kun mua koitettiin eliminoida jo loman aikana uudelle työkaverille.

Rehellisesti, tällä hetkellä kommentti huvittaa. Ymmärrän hyvin, että tämä ulkonäkökommentti kertoo enemmän sen sanojasta kuin todellisuudessa musta. Tai toki tällä hetkellä rintani eivät ole samat kuin yli kymmenen vuotta sitten kun tämän kommentin sain, mutta rintani ovat omani. Olen niillä imettänyt tyttäreni ja tällä hetkellä ne todella ovat alempana kuin silloin. Kaunein asia, mitä mussa on, on äitiys ja sitä ei kukaan voi koskaan ottaa multa pois. Ja se säilyy, vaikka rintani leikattaisiin ylemmäksikin.

”Huora”

Voi kyllä! Tätä olen ollut niin kauan kuin muistan, millon kenenkäkin mielestä. Varsinkin nuorena se satutti tosi paljon, vaikka tietenkään siinä ei ollut mitään perää. Mutta tiettekö mitä? Mulla onkin tähän onnellinen tarina kerrottavana.

Olin yhdeksännellä luokalla ja muistan hyvin ATK-tunnin, jolloin eräs luokkatoverini hyökkäsi sanallisesti päälleni ja nimitteli huoraksi. Koko luokan edessä. Itsehän en tiennyt tuohon aikaan seksihommista mitään, enkä vielä vuosiin sen jälkeenkään, mutta sen tiesin, että huora harrastaa seksiä maksusta. Kysyin luokkatoveriltani, että olisiko hänellä osoittaa yksikin asiakkaistani, mutta niitä ei löytynyt.

Lutvimme ysiluokan ja lukionkin vielä samassa koulussa läpi. Kuitenkin myöhäisemmällä iällä lähennyimme ja tämä kyseinen nainen pyysi anteeksi puheitaan. Lähennyimme entisestään. Annoin anteeksi.

Vielä muutakin kuukausi sitten laitoin instagramin storyn kiusaamiseen liittyen. Tämä kyseinen nainen laittoi mulle vielä yksityisviestin, koska hän oli nähnyt storyni.

Vitsit kuinka hyvä olo asiasta tuli! Olisitko sä lähettänyt mulle tällaisen viestin jos olisin nähnyt mun storyt ja tietäisit, että olet yksi kiusaajista? Miettikää miten upea nainen hänestä on kasvanut ja kuinka hän oppinut katsomaan peiliin. Äärimmäisen rohkea teko ja mä arvostan ainakin suuresti.

”Mä oon pannu tota”

Täällä tuppukylässä kun vain osa miehistä saisi itse päättää ketä ovat panneet ja ketä ei, niin niitä päätöksiä tulisi. Halusin ottaa tämän kommentin esille, koska musta tää oli aika hauska tarina.

Olin itse asiassa töissä samassa paikassa, josta kirjoitin ensimmäisessä tapauksessa. Olin asiakaspalvelussa ja kaksi miestä astelivat sisään. Tunnistin toisen, hän oli pitkäaikaisen poikaystäväni kaveri. Tämä jamppa kuitenkin heti asteltuaan sisälle ovista, totesi kaverilleen hiljaisella äänellä ”mä oon pannu tota”. Luin hänen kommenttinsa huulilta.

Pojat saapuivat tiskille mandariinit kainaloissa ja tekivät ostoksensa. Kysyin ostotapahtuman jälkeen ”anteeksi, sanoitko sä tullessasi kaverillesi, että olet pannut mua?” Mandariinit tippuivat välittömästi ja naama helahti punaiseksi. Kaverikin kääntyi katsomaan panomiestä ja totesi, että niin sä taisit kyllä sanoa. Kerroin hänen ystävälleen, että ei, me ei olla ”pantu” koskaan, eikä ”panna” ja jos niin on tapahtunut, sitä kutsutaan raiskaukseksi. Tämä heppu oli kova suustaan ja värikynät olivat aina mukana, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Musta vain melko kummallista todeta randomisti jollekin, että oon pannu tota, kun et edes ole. Ihmiset ovat kyllä välillä hassuja.

Miltäs kuulosti tällaiset kokemukset? Kun niitä löytyy muistin syövereistä lisää, haluatteko kuulla?

Nonna

Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle
Tiktok @kasikirjaminusta
kasikirjaminustasinulle@outlook.com

19

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Eira

    Tärkeetä että sä kirjotat noista koska toi muistuttaa siitä miten tärkee on huolehtia omasta puheesta. ?

    1. Nonna

      Juu se on ihan totta! Ei aina ole soveliasta päästää suustaan mitä vain.. 🙂

Vastaa