Lukijoideni kysymyksiin vastauksia

Mä ja herkkyyteni

Ihanaa kun lähestytte mua missä vain somessa ja kyselette asioita, vastaan niihin mielelläni. Tässä kirjoituksessa käyn läpi teitä askarruttavia juttuja muhun liittyen.

Mistä tiedät, että olet erityisherkkä?
Kun erityisherkkyyteen paneutuu enemmän, tiedät kyllä nopeastikkin oletko sitä vai et. Ominaisuudet ovat niin hallitsevia. Jo pienestä asti olen kokenut olevani hyvinkin erilainen,vaikka ympärilläni on ollut muitakin herkkiä, mutta he taas persooniltaan ovat olleet hieman erilaisia. Itse kun olen herkkä lähes kaikin tavoin, eniten aistin ihmisten tunnetilat.

Kuka on diagnosoinut sulle, et oot hsp?
Erityisherkkyyttä ei diagnosoida ammattilaisella. Jos pohdit oletko itse vai et, internetistä löytyy hyviä testejä siihen, joiden tulokset sitten kertovat. Itse olen tehnyt mielenkiinnosta muutamia testejä (jo siis tietäen olevani herkkä) ja saanut niistä lähes täysiä pisteitä. Vastaus kysymykseesi on mä.

Hei kirjota joskus siitä miten tajusit olevasi erityisherkkä/huomasit etteivät kaikki muut tunne asioita yhtä voimakkaasti?
(Tämä kysymys jatkui vielä, ja teen siihen vastaukseen oman postauksen)
Kuten ylempänä mainitsin, olen aina tiennyt olevani jotenkin musta lammas. Se, että kyse on erityisherkkyydestä taisi selvitä tuossa noin viisi vuotta sitten kun eräs bloggaaja sivusi postauksessaan aihetta ja tämän jälkeen mieheni ystävän kanssa keskusteltiin asiasta enemmän. Se, että sai tälle omalle ylivuotavalle tunneskaalalle jonkinlaisen merkityksen, oli niin mahtava tunne! Silloin ensimmäistä kertaa elämässäni tunsin kuuluvani edes jonnekkin, toisten erityisherkkien joukkoon.

Mua ärsyttää kaikki kovemmat ja erilaiset äänet, esim haarukan raahaaminen lautasella. Olenko erityisherkkä?
Erityisherkkyys ja aistiyliherkkyys ovat eri asioita, vaikkakin monella erityisherkkällä on myös aistiyliherkkyyttä. Siihen en osaa vastata vain tuon esimerkkisi perusteella, että oletko erityisherkkä, mutta luultavasti ainakin aistiyliherkkä.

Muuhun elämään liittyen

Kauan olette olleet naimisissa miehesi kanssa? Montako lasta teillä on?
Olemme olleet tänä kesänä naimisissa kolme vuotta ja meillä on yksi lapsi.

Kuinka nopeasti huomasit olevasi raskaana kun odotit lastanne?
Huomasin hyvin pian, ennen kuin edes plussasin tai menkkojen piti alkaa. Voisin joskus kirjoittaa raskauteen liittyvän tekstin, uskon, että erityisherkkänä myös raskauden huomaa helpommin, ainakin omasta puolestani voin puhua.

Millanen teidän lapsi on?
Ihana. Tiedonjanoinen. Välillä apina. Kaunis. Herkkis. Liikkis. Huumorintajuinen. Kiltti. Syö kaiken. Ei vain ruokaa vaan kaiken. Ottaa aina kengät ja sukat pois kun on mahdollista. Ponnarit lähtee myös. Halailee ja pussailee paljon. Kiipeilee telkkapöydälle vaikka ei saisi. Ja paljon muutakin <3

Mikä sun miehen nimi on?
Jätän mieheni nimen täältä pois. Kylläpäs se teitä kiinnostaa 😉 Kerroinko jo, että hän on varattu? Kaksi naista pitävät hänet hyvinkin kiireisenä 😀

Kiitos kysymyksistänne. Kysymyksiä, hämmästelyitä ja tarinoitanne voi laittaa mulle:
Sähköposti kasikirjaminustasinulle@outlook.com
Instagram kasikirjaminustasinulle
Facebook Käsikirja minusta sinulle

Nonna

2

Vastaa